Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

SENİ SEVİYORUM KIZIM…!

Anne ve babalar sizlere sesleniyorum; Okulların açıldığı bu günlerde evlatlarımızı saldım çayıra mevlam kayıra zihniyetinden uzak olalım.  Hadi erkek çoçuğu bir nebze olsun kendine mukayyet olabilirler. Ama kız çocuğu için aynı şeyi söyleyemeyiz; 13-14 yaşlarında bir kız çocuğu üzerinde okul  üniforması, elinde çantası ve karşısında bir erkek… Bir  apartmanın özel garajının önünde haraketli bir konuşmaya tanık oluyorum.  Erkek diye tabir ettiğim insan müsvettesinin bir elinde tespih, diğer elinin işaret parmağı ile kızın omzuna tehditkar tavırla vurup duruyor.  Kız her ne kadar, ne yapıyorsun dese de, erkeğin ses tonu daha da yükseliyor  Onun ürkek ve korkak tavrını görseydiniz içiniz cız ederdi.  Belli ki ilk zamanlar kızın gönlü o tarafa biraz meyillenmiş, fakat işin rengi biraz değişmiş erkeğin sert tavırları iyice ortaya çıkmış.  Tam burada durmak istiyorum..! Yazımın başında da belirttiğim gibi yine anne ve babalara sesleniyorum;  Ne olur evladınıza uzak olmayın.  Ona yakın olun. Sarılın ona ve SENİ  SEVİYORUM deyin.  Bu sihirli sözcüğü (KIZ)  evladınız ilk önce sizden duysun.  Yalnızca 1 kez değil her seferinde söyleyin.  Ondaki değişikliği ve tavırlarındaki farklılığın nedenini öğrenmeye çalışın. Gerekirse  biraz abartın ve takibe alın.  Pusuda bekleyen çakallardan özellikle bu yaşlarda koruyun.  Yaşı biraz ilerleyince o zaten kendini korumayı öğrenecektir.  Ben psikolog  değilim ama bir anneyim ve 2 kız evladım var. Her şey zamanında güzeldir, diye düşünenlerdenim. Onun içindir ki evlatlarımıza bir şey olmaz mantığından uzak duralım.  Ortam son derece bozuk, insanlar bencil ve seviyesiz. Kızınıza erkeklerden uzak durun demeyin onlardan gelecek zararları ve kötü yaklaşımları öğretin.  Ona korkmamasını, arkasında dağ gibi anne ve baba ve kardeşinin olacağını her zaman hmesini sağlayın. Ama öz güvenlerini sarsmadan ve yitirmeden…
Ekleme Tarihi: 12 Ekim 2017 - Perşembe

SENİ SEVİYORUM KIZIM…!

Anne ve babalar sizlere sesleniyorum; Okulların açıldığı bu günlerde evlatlarımızı saldım çayıra mevlam kayıra zihniyetinden uzak olalım. 
Hadi erkek çoçuğu bir nebze olsun kendine mukayyet olabilirler. Ama kız çocuğu için aynı şeyi söyleyemeyiz;
13-14 yaşlarında bir kız çocuğu üzerinde okul  üniforması, elinde çantası ve karşısında bir erkek… Bir  apartmanın özel garajının önünde haraketli bir konuşmaya tanık oluyorum. 
Erkek diye tabir ettiğim insan müsvettesinin bir elinde tespih, diğer elinin işaret parmağı ile kızın omzuna tehditkar tavırla vurup duruyor. 
Kız her ne kadar, ne yapıyorsun dese de, erkeğin ses tonu daha da yükseliyor 
Onun ürkek ve korkak tavrını görseydiniz içiniz cız ederdi. 
Belli ki ilk zamanlar kızın gönlü o tarafa biraz meyillenmiş, fakat işin rengi biraz değişmiş erkeğin sert tavırları iyice ortaya çıkmış. 
Tam burada durmak istiyorum..!
Yazımın başında da belirttiğim gibi yine anne ve babalara sesleniyorum;  Ne olur evladınıza uzak olmayın. 
Ona yakın olun. Sarılın ona ve SENİ 
SEVİYORUM deyin. 
Bu sihirli sözcüğü (KIZ)  evladınız ilk önce sizden duysun. 
Yalnızca 1 kez değil her seferinde söyleyin. 
Ondaki değişikliği ve tavırlarındaki farklılığın nedenini öğrenmeye çalışın.
Gerekirse  biraz abartın ve takibe alın. 
Pusuda bekleyen çakallardan özellikle bu yaşlarda koruyun. 
Yaşı biraz ilerleyince o zaten kendini korumayı öğrenecektir. 
Ben psikolog  değilim ama bir anneyim ve 2 kız evladım var. Her şey zamanında güzeldir, diye düşünenlerdenim.
Onun içindir ki evlatlarımıza bir şey olmaz mantığından uzak duralım. 
Ortam son derece bozuk, insanlar bencil ve seviyesiz.
Kızınıza erkeklerden uzak durun demeyin onlardan gelecek zararları ve kötü yaklaşımları öğretin. 
Ona korkmamasını, arkasında dağ gibi anne ve baba ve kardeşinin olacağını her zaman hmesini sağlayın.
Ama öz güvenlerini sarsmadan ve yitirmeden…
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş