Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

ÇÖPÜNÜ AYRIŞTIRAMAYAN MAHALLE

Bahçelievler mahallesine Altınordu Belediyesi tarafından apartmanların girişine konulan sarı ve lacivert çöp bidonları herkes tarafından taktirle karşılanmıştı. Çünkü iki farklı renkte çöp bidonlarının bir anlamı vardı; cam, plastik, kağıt vs. farklı renkte bidona, evsel atıklar vs. farklı renktekilere poşetli bir şekilde atılacak ve belediye araçları ayrı ayrı yerinden alıp, çöp toplama merkezine götürülecekti.  Belirli bir kesim, çıkış noktasındaki bu ayrıştırma işlemine sadık kalsa da sonraya doğru hiç kimsenin bu kurala uymadığı tespit edildi. Dolayısıyla belediye araçları da her iki renkte biriken çöpleri aynı araca koydular. Soru 1) Bu uygulamanın üzerine titizlikle neden gidilmedi? Soru 2) Yerinde ayrıştırmaya uymayan apartman sakinlerine niçin ceza uygulanmadı? Soru 3) Çöp toplamaya gelen kamyonların renkleri neden farklı olmadı. Soru 4) Mahalle sakinlerimi yoksa belediye mi? Pes etti! Bilmez misiniz ki bizler cezadan anlarız. Eğer şehirde yaşıyorsak bir bedeli olmalı. Uyulması gereken kurallara uymalıyız. Yok eğer uymuyorsanız doğruca geldiğiniz yere köyünüze geri dönün.  Fındık bahçesine çöplerinizi dökebilirsiniz. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 19 Ekim 2017 - Perşembe

ÇÖPÜNÜ AYRIŞTIRAMAYAN MAHALLE

Bahçelievler mahallesine Altınordu Belediyesi tarafından apartmanların girişine konulan sarı ve lacivert çöp bidonları herkes tarafından taktirle karşılanmıştı.
Çünkü iki farklı renkte çöp bidonlarının bir anlamı vardı; cam, plastik, kağıt vs. farklı renkte bidona, evsel atıklar vs. farklı renktekilere poşetli bir şekilde atılacak ve belediye araçları ayrı ayrı yerinden alıp, çöp toplama merkezine götürülecekti. 
Belirli bir kesim, çıkış noktasındaki bu ayrıştırma işlemine sadık kalsa da sonraya doğru hiç kimsenin bu kurala uymadığı tespit edildi. Dolayısıyla belediye araçları da her iki renkte biriken çöpleri aynı araca koydular.
Soru 1) Bu uygulamanın üzerine titizlikle neden gidilmedi?
Soru 2) Yerinde ayrıştırmaya uymayan apartman sakinlerine niçin ceza uygulanmadı?
Soru 3) Çöp toplamaya gelen kamyonların renkleri neden farklı olmadı.
Soru 4) Mahalle sakinlerimi yoksa belediye mi? Pes etti!
Bilmez misiniz ki bizler cezadan anlarız.
Eğer şehirde yaşıyorsak bir bedeli olmalı.
Uyulması gereken kurallara uymalıyız.
Yok eğer uymuyorsanız doğruca geldiğiniz yere köyünüze geri dönün. 
Fındık bahçesine çöplerinizi dökebilirsiniz. Kalın sağlıcakla…
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş