Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

VALİ İLE BELEDİYE BAŞKANLARI GELİŞ VE GİDİŞLERİ

   VALİ: Bir ili idare eden, hükümetin en büyük, devlet memuru.    BELEDİYE: Şehre ait her türlü işleri, tanzim ve idare edip, düzene koyan, halk tarafından seçilen, tüzel kuruluş, Başkan ve Encümen üyeleri.    Valiler, memur oldukları için, tayinle, Belediye başkanları da kendi yetenekleri doğrultusunda SEÇİMLE göreve gelirler, iyi kötü, devam eder giderler.    Önce VALİLERİN geliş gidişlerini görelim    Örneği ORDU’ muzda alalım.    En uzun kalan KEMAL YAZICIOĞLU’ n dan başlayalım.    (8,5) yıl kaldı, rekor kırarak, emekli olarak ayrıldı.    ORHAN DÜZGÜN geldi. Çokta düzgün gidiyordu. Taktir olarak, Kayseri’ye atandı. Birden yolu sarpa sardı dağıldı. Gerisine ne oldu bilemem.    Yerine İRFAN BALKANOĞLU geldi.    ORDU BÜYÜK İL. Hangi vali olursa olsun, büyük ili, birden bire tanıyamaz bilemez İrfan Bey, Ordu’yu, köyü kazası, merkezi ile, tanımaya kararlı bir gayret içindeydi.     En verimli, olumlu bir ortamda, birdenbire görevinden aldılar, başka bir ile gönderdiler. Olan Araplara da olacak…    Şimdi Ordu’lularda bir merak.    Neden başarılı bir vali, birden bire, görevden alındı?    Alan kim, karar veren kim?    Anlamadım kim ne arar?    Gelin şimdi siz verin karar…    MERKEZ denilen bir bataklıkta var     O da neyin nesi?    Eğer bir vali suç işlemişse, devletin, hakimi, savcısı, mahkemeleri var. Kararı onlar verir.    MERKEZ denilen bataklık hemen kaldırılmalı.    Gelen sayın valimiz, henüz yeni sayılır. Ne ben onu tanırım, nede o beni. Zamanla görüşür tanışırız, inşallah.    GELELİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA SEYİT TORUN’ dan başlayalım     Seyit Torun, Ulubey’ den sonra, Ordu’da iki dönem acısıyla, tatlısıyla iki dönem, encümeniyle, başkanlık yaptı. İyimi yaptı, kötümü, orası kişiye ve partilere göre değişir. Gene yapmak istiyordu olmadı. M. Vekili oldu, Ankara’ya gitti.    Başarılımıydı, başarısız mı? Bu soruda, kişi ve partilere göre değişir.    AK PARTİYE sorarsan, kötü gözle bakar, yerin dibine sokar. TELEFERİKTEN başka ne yaptı?       Onu da yarı bıraktı. Derler.    HALK PARTİYE sorarsan, uçururlar gök yüzünde derin manalar olurdu, SÖZÜNDE. Derler. Vatandaş ne derse desin?..     Geçmişe mazi deyip, şimdiki başkanlara bakalım.    Ordu BÜYÜK ŞEHİR odluya, iki BAŞKAN iş başında. Beraberce, canla başla çalışıyorlar, ordu’yu Karadeniz’in incisi, TÜRKİYE’NİN birincisi, olması için.    İyi niyetle geldiler belli. Nasıl gidecekleri önemli    Hep böyle iyi gider inşallah     Ve bağlantı: GELENLERLE GİDENLERİN SONUCUNU, VARMI BİLEN?.. GİDENLERİ ARATMASIN GELENLERDE DİYORUM BEN.  
Ekleme Tarihi: 19 Ekim 2017 - Perşembe

VALİ İLE BELEDİYE BAŞKANLARI GELİŞ VE GİDİŞLERİ

   VALİ: Bir ili idare eden, hükümetin en büyük, devlet memuru.
   BELEDİYE: Şehre ait her türlü işleri, tanzim ve idare edip, düzene koyan, halk tarafından seçilen, tüzel kuruluş, Başkan ve Encümen üyeleri.
   Valiler, memur oldukları için, tayinle, Belediye başkanları da kendi yetenekleri doğrultusunda SEÇİMLE göreve gelirler, iyi kötü, devam eder giderler.
   Önce VALİLERİN geliş gidişlerini görelim
   Örneği ORDU’ muzda alalım.
   En uzun kalan KEMAL YAZICIOĞLU’ n dan başlayalım.
   (8,5) yıl kaldı, rekor kırarak, emekli olarak ayrıldı.
   ORHAN DÜZGÜN geldi. Çokta düzgün gidiyordu. Taktir olarak, Kayseri’ye atandı. Birden yolu sarpa sardı dağıldı. Gerisine ne oldu bilemem.
   Yerine İRFAN BALKANOĞLU geldi.
   ORDU BÜYÜK İL. Hangi vali olursa olsun, büyük ili, birden bire tanıyamaz bilemez İrfan Bey, Ordu’yu, köyü kazası, merkezi ile, tanımaya kararlı bir gayret içindeydi. 
   En verimli, olumlu bir ortamda, birdenbire görevinden aldılar, başka bir ile gönderdiler. Olan Araplara da olacak…
   Şimdi Ordu’lularda bir merak.
   Neden başarılı bir vali, birden bire, görevden alındı?
   Alan kim, karar veren kim?
   Anlamadım kim ne arar?
   Gelin şimdi siz verin karar…
   MERKEZ denilen bir bataklıkta var 
   O da neyin nesi?
   Eğer bir vali suç işlemişse, devletin, hakimi, savcısı, mahkemeleri var. Kararı onlar verir.
   MERKEZ denilen bataklık hemen kaldırılmalı.
   Gelen sayın valimiz, henüz yeni sayılır. Ne ben onu tanırım, nede o beni. Zamanla görüşür tanışırız, inşallah.
   GELELİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA
SEYİT TORUN’ dan başlayalım 
   Seyit Torun, Ulubey’ den sonra, Ordu’da iki dönem acısıyla, tatlısıyla iki dönem, encümeniyle, başkanlık yaptı. İyimi yaptı, kötümü, orası kişiye ve partilere göre değişir. Gene yapmak istiyordu olmadı. M. Vekili oldu, Ankara’ya gitti.
   Başarılımıydı, başarısız mı? Bu soruda, kişi ve partilere göre değişir.
   AK PARTİYE sorarsan, kötü gözle bakar, yerin dibine sokar. TELEFERİKTEN başka ne yaptı?       Onu da yarı bıraktı. Derler.
   HALK PARTİYE sorarsan, uçururlar gök yüzünde derin manalar olurdu, SÖZÜNDE. Derler. Vatandaş ne derse desin?.. 
   Geçmişe mazi deyip, şimdiki başkanlara bakalım.
   Ordu BÜYÜK ŞEHİR odluya, iki BAŞKAN iş başında. Beraberce, canla başla çalışıyorlar, ordu’yu Karadeniz’in incisi, TÜRKİYE’NİN birincisi, olması için.
   İyi niyetle geldiler belli. Nasıl gidecekleri önemli
   Hep böyle iyi gider inşallah
    Ve bağlantı:
GELENLERLE GİDENLERİN
SONUCUNU, VARMI BİLEN?..
GİDENLERİ ARATMASIN
GELENLERDE DİYORUM BEN.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş