Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

YİNE YEŞERDİ FINDIK DALLARI

Çocukluk yıllarım geldi aklıma. Ağustos ayında köye eşyalarımızla göç ettiğimiz 2 aylık fındık serüveni başlardı. ☘ 6 kişilik aileydik ve hiç durmadan 45 gün fındık toplar, şikâyetimiz olsa da hiç karşılığı olmazdı. ☘ Akşam yorgun, argın eve gelir yemek telaşına düşerdik. Akşam yemeğinden sonra yarınki yemekler pişerdi kâh kuzinede, kâh tüplü ocakta. ☘ Sabahın alaca karanlığında kalkar, çabucak kahvaltımızı yapar, yeni bir güne ve daldaki fındıklara merhaba ederdik. ☘  Ellerimiz ilk 3-4 gün su toplar sonra alışır, nasırlaşmaya yüz tutar, dallar kollarımızı ve yüzümüzü çiziklerle doldururdu. ☘ 45-50 günün sonunda harmanlama yani kurutma işlemi başlardı. Hiç yağmur yağmasın isterdik. Çabucak kurutup şehre inme hayali kurardık. ☘ Biz bu zorlukları yaşadık ki annemiz ve babamızın yaşadıklarını düşünmek bile istemem. ☘ Gelelim bizim çocuklarımıza; Çoğu fındığı tanımadan, bahçeye girmeden üniversiteye, daha sonra da iş hayatına atıldılar. ☘ Hayatın hiçbir zorluğunu yaşatmadık onlara. Masa başı görevleri hazırladık.  Aman, biz çektik onlar çekmesin istedik. ☘ Ne dersiniz hayata atılmalarında biraz zoru yaşatmalı mıydık? Elindeki ve sahip olduklarının değerini bilmeleri anlamında... Kalın sağlıcakla.   
Ekleme Tarihi: 06 Ağustos 2022 - Cumartesi

YİNE YEŞERDİ FINDIK DALLARI

Çocukluk yıllarım geldi aklıma. Ağustos ayında köye eşyalarımızla göç ettiğimiz 2 aylık fındık serüveni başlardı.

6 kişilik aileydik ve hiç durmadan 45 gün fındık toplar, şikâyetimiz olsa da hiç karşılığı olmazdı.

Akşam yorgun, argın eve gelir yemek telaşına düşerdik. Akşam yemeğinden sonra yarınki yemekler pişerdi kâh kuzinede, kâh tüplü ocakta.

Sabahın alaca karanlığında kalkar, çabucak kahvaltımızı yapar, yeni bir güne ve daldaki fındıklara merhaba ederdik.

 Ellerimiz ilk 3-4 gün su toplar sonra alışır, nasırlaşmaya yüz tutar, dallar kollarımızı ve yüzümüzü çiziklerle doldururdu.

45-50 günün sonunda harmanlama yani kurutma işlemi başlardı. Hiç yağmur yağmasın isterdik. Çabucak kurutup şehre inme hayali kurardık.

Biz bu zorlukları yaşadık ki annemiz ve babamızın yaşadıklarını düşünmek bile istemem.

Gelelim bizim çocuklarımıza; Çoğu fındığı tanımadan, bahçeye girmeden üniversiteye, daha sonra da iş hayatına atıldılar.

Hayatın hiçbir zorluğunu yaşatmadık onlara. Masa başı görevleri hazırladık.  Aman, biz çektik onlar çekmesin istedik.

Ne dersiniz hayata atılmalarında biraz zoru yaşatmalı mıydık? Elindeki ve sahip olduklarının değerini bilmeleri anlamında... Kalın sağlıcakla. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş