Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

UÇAK KÜLTÜRÜ..!

alt="" src="resimler/ucak_f46ae13920e9ca300c59.jpg" style="width: 320px; height: 200px;" type="image" />        Bir uçak seyahatinden kesitler aktaracağım. Hepimizin bildiği ve çoğu kez eleştirdiği kesitler.       Yanılmıyorsam bizler Ordu-Giresun halkı olarak uçak ile tanışmamız 4 Yıl öncesine dayanıyor. Kısa sürede hayat standartlarımız arasına girerek, yaşam konforumuz oldu diyebiliriz.          4 Yıldır uçuyoruz ama nedense kural kaide tanımıyoruz. Bilgisizce, bencilce hareket ediyoruz.                 Uçak kalkmadan önce görevli hostesler defalarca anons ediyor. "İkinci bir uyarıya kadar lütfen cep telefonlarınızı kapatın. Uçak moduna dahi getirmeyin." Bunu niçin söylüyor, frekans bozucu sinyal yaymasın ve yüzlerce yolcunun hayatı tehlikeye girmesin diye. Ama ne mümkün; öyle kendini bilmez densiz ve dengesizler var ki o telefonu açık gördüğümde kafasında parçalayası geliyor insanın. Evcil bir köpeğe biraz çaba sarf edip öğretseniz o bir şekilde anlar da, bu tür hayvanlar nedense bir türlü anlamıyor. Buradan nefes alan, insana benzeyen 2 ayaklı canlıya sesleniyorum; ne geçti eline başın göğemi erdi? O kadar insanı tehlikeye atacak kadar ne önemli olabilir ki...                 Diğer bir hususta uçak piste iner inmez bu acelecilik yalnızca bizim topluluğumuzda var her halde. Işıklar kapalı, yanmamış uçak piste inişini gerçekleştirmiş ama hızını kesememişken tavandaki bagajlara saldırmamız yok mu, kahroluyorum. Zannedersiniz ki uçaktan en önce inene ödül verecekler. Yine Zannedersiniz ki bavulunu başkası çalacak ve kaybolacak. Bunu yaparken de hiç kimseye saygımız da yok. Bir çok kez bavullar birbirlerinin kafalarına vurduğu oluyor.                 Aynı durumda karşılaşırsanız, sizlerde bir ara hiç hareket etmeden yerinizde oturun ve öylece olan biteni izleyin.                 Bazen gülecek bazen de sinirleneceksiniz. İşte biz buyuz diyeceksiniz. Bu hadiseleri eve geldiğimde ilk önce kızıma anlattım. Niçin ona anlattım.      Eğitim okulda başladığı kadar ailede de devam eder.                 Sonuçta yeni nesil bari bunu yapmasın. Herkes bir takım yanlışlıkları evladına anlatmalı ki saygılı bir bireyler yetiştirelim.                 Kalın Sağlıcakla... the text here
Ekleme Tarihi: 29 Ağustos 2019 - Perşembe

UÇAK KÜLTÜRÜ..!

alt="" src="resimler/ucak_f46ae13920e9ca300c59.jpg" style="width: 320px; height: 200px;" type="image" />

       Bir uçak seyahatinden kesitler aktaracağım. Hepimizin bildiği ve çoğu kez eleştirdiği kesitler.

      Yanılmıyorsam bizler Ordu-Giresun halkı olarak uçak ile tanışmamız 4 Yıl öncesine dayanıyor. Kısa sürede hayat standartlarımız arasına girerek, yaşam konforumuz oldu diyebiliriz.

         4 Yıldır uçuyoruz ama nedense kural kaide tanımıyoruz. Bilgisizce, bencilce hareket ediyoruz.

                Uçak kalkmadan önce görevli hostesler defalarca anons ediyor. "İkinci bir uyarıya kadar lütfen cep telefonlarınızı kapatın. Uçak moduna dahi getirmeyin." Bunu niçin söylüyor, frekans bozucu sinyal yaymasın ve yüzlerce yolcunun hayatı tehlikeye girmesin diye. Ama ne mümkün; öyle kendini bilmez densiz ve dengesizler var ki o telefonu açık gördüğümde kafasında parçalayası geliyor insanın. Evcil bir köpeğe biraz çaba sarf edip öğretseniz o bir şekilde anlar da, bu tür hayvanlar nedense bir türlü anlamıyor. Buradan nefes alan, insana benzeyen 2 ayaklı canlıya sesleniyorum; ne geçti eline başın göğemi erdi? O kadar insanı tehlikeye atacak kadar ne önemli olabilir ki...

                Diğer bir hususta uçak piste iner inmez bu acelecilik yalnızca bizim topluluğumuzda var her halde. Işıklar kapalı, yanmamış uçak piste inişini gerçekleştirmiş ama hızını kesememişken tavandaki bagajlara saldırmamız yok mu, kahroluyorum. Zannedersiniz ki uçaktan en önce inene ödül verecekler. Yine Zannedersiniz ki bavulunu başkası çalacak ve kaybolacak. Bunu yaparken de hiç kimseye saygımız da yok. Bir çok kez bavullar birbirlerinin kafalarına vurduğu oluyor.

                Aynı durumda karşılaşırsanız, sizlerde bir ara hiç hareket etmeden yerinizde oturun ve öylece olan biteni izleyin.

                Bazen gülecek bazen de sinirleneceksiniz. İşte biz buyuz diyeceksiniz. Bu hadiseleri eve geldiğimde ilk önce kızıma anlattım. Niçin ona anlattım.      Eğitim okulda başladığı kadar ailede de devam eder.

                Sonuçta yeni nesil bari bunu yapmasın. Herkes bir takım yanlışlıkları evladına anlatmalı ki saygılı bir bireyler yetiştirelim.

                Kalın Sağlıcakla...

the text here

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş