Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

TELEVİZYON DİZİLERİ

Bizleri adeta uyutan, farklı dünyalara özendiren ve sürüklemeye çalışan televizyon dizilerinden bahsetmek istiyorum. **** Birçok dizinin Türkiye'de yaşayan insanların yaşam tarzıyla uyuşmayan konuları içermesi ise kabul edilebilir gibi değil. **** Ev ortamındaki kişilere bir bakın, sabah uykulu halde bile yüzlerinde makyaj var. Evin içinde adeta altın günü varmışçasına topuklu ayakkabılarla gezmeler, düğüne gidiyormuşçasına abiye kıyafetleri, kulakta küpeleri, boyundaki gerdanlıkları ve tüm parmaklarda pırlanta yüzükleri görünce gülmemek elde değil.  **** Türkiye'nin en zengin ailelerinde bile böyle bir yaşam yokken, hangi yaşam tarzını örnek alıp senaryo yazıyorlar anlamak oldukça zor. **** Ama doğru olan bir şey varsa o da gösterişi son derece seven bir toplumuz. Bu dizileri seyreden gençler o yaşama özenip, hedeflerini o yönde belirliyorlar. Çoğunun da sonu hayal kırıklığı ile neticeleniyor. **** Hayal kırıklığını kabullenmek istemeyen bazıları ise ahlaki çöküntüye uğruyor. Yukarıda da belirttiğim gibi bu gibi sapkınlığın tek sebebi ışıltılı yaşama özendiren televizyon dizileridir. **** Dövüşlü, kavgalı ve bol cinayetli mafya dizilerinden hiç bahsetmek bile istemiyorum. Çünkü o dizilerin tartışılacak bir yönleri de yok. O dizileri seyreden gençlerin özendikleri karakterler de tam bir facia... **** Çocuklarımızı silah, uyuşturucu, kavganın bol olduğu bu dizilerinden uzak tutalım demek isterdim ama bunun pek mümkün gözükmediği aşikar. **** Evlatlarımızın bu gibi olumsuzluk içeren dizilerden en az etkilenmeleri için, eğitimlerine önem vermeli ve her ortamda bunu evde başlatıp, okullarda sonlandırmalıyız. **** Kültürlü, medeni anlayış ve merhametli gençlerin yetişmesi dileğiyle kalın sağlıcakla...  
Ekleme Tarihi: 31 Ekim 2020 - Cumartesi

TELEVİZYON DİZİLERİ

Bizleri adeta uyutan, farklı dünyalara özendiren ve sürüklemeye çalışan televizyon dizilerinden bahsetmek istiyorum.
****
Birçok dizinin Türkiye'de yaşayan insanların yaşam tarzıyla uyuşmayan konuları içermesi ise kabul edilebilir gibi değil.
****
Ev ortamındaki kişilere bir bakın, sabah uykulu halde bile yüzlerinde makyaj var. Evin içinde adeta altın günü varmışçasına topuklu ayakkabılarla gezmeler, düğüne gidiyormuşçasına abiye kıyafetleri, kulakta küpeleri, boyundaki gerdanlıkları ve tüm parmaklarda pırlanta yüzükleri görünce gülmemek elde değil. 
****
Türkiye'nin en zengin ailelerinde bile böyle bir yaşam yokken, hangi yaşam tarzını örnek alıp senaryo yazıyorlar anlamak oldukça zor.
****
Ama doğru olan bir şey varsa o da gösterişi son derece seven bir toplumuz. Bu dizileri seyreden gençler o yaşama özenip, hedeflerini o yönde belirliyorlar. Çoğunun da sonu hayal kırıklığı ile neticeleniyor.
****
Hayal kırıklığını kabullenmek istemeyen bazıları ise ahlaki çöküntüye uğruyor. Yukarıda da belirttiğim gibi bu gibi sapkınlığın tek sebebi ışıltılı yaşama özendiren televizyon dizileridir.
****
Dövüşlü, kavgalı ve bol cinayetli mafya dizilerinden hiç bahsetmek bile istemiyorum. Çünkü o dizilerin tartışılacak bir yönleri de yok. O dizileri seyreden gençlerin özendikleri karakterler de tam bir facia...
****
Çocuklarımızı silah, uyuşturucu, kavganın bol olduğu bu dizilerinden uzak tutalım demek isterdim ama bunun pek mümkün gözükmediği aşikar.
****
Evlatlarımızın bu gibi olumsuzluk içeren dizilerden en az etkilenmeleri için, eğitimlerine önem vermeli ve her ortamda bunu evde başlatıp, okullarda sonlandırmalıyız.
****
Kültürlü, medeni anlayış ve merhametli gençlerin yetişmesi dileğiyle kalın sağlıcakla...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş