Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

SOKAK KÜLTÜRÜ

Sosyal medyanın acımasız himayesi evlatlarımızı sokaktan ve mahalle kavramlarından uzaklaştırmaya devam ediyor.  X Bir nesil sokakta büyüdü. Akşam geç saatlere kadar adeta eve girmek istemedi. Günümüzde ise anne-babalardan, ''Evladım geç oldu, eve gel artık'' cümlelerini ne yazık ki duyamaz olduk. X Arkadaşına dışarı çıkmayı teklif eden yeni nesil (şimdiki adıyla z kuşağı) sokağa çıkıyor ama en yakın kafeye gitmek için araç olarak kullanıyor. X Erkekler saçına jöle sürüp yırtık kot altına çorapsız marka spor ayakkabı giyerek, kızlar ise şekil verilmiş ya da boyanmış saç, kıpkırmızı dudaklar ve açık bırakılmış bir göbek, yine yırtık kot altına ailenin ekonomik durumunu hesap etmeden giyilen marka spor ayakkabıları ile karşı cinse ya da hemcinsine hava atma dürtüsü... X Evet gördüğünüz gibi her iki grup da sokağa çıkıyorlar ama nedense hiçbiri sokakta kalamıyorlar ve kendilerini gençlerin yoğun olduğu kapalı mekanlara atıveriyorlar. X Sokak arkadaşlıklarının yerini maalesef whatsapp arkadaşlıkları almış durumda. Birçok arkadaş grubu birbirleriyle yüz yüze değil de aylarca whatsapp'tan yazışarak ya da görüntülü konuşarak gerçek yaşamdan kopuyorlar.  X Birçoğumuz nasıl bu hale geldik sorusunun ardından cevabını bulmakta zorlanmıyor ve suçlunun cep telefonları olduğu ortaya çıkıyor. X Artık ne yaparsak yapalım bunun önünü almamız mümkün gözükmüyor ve gençleri bu alışkanlıklarından koparmamız gitgide imkansızlaşıyor. X Çocukluk veya mahalle arkadaşlık kavramı zamanla yok oluyor ve yerini dijital arkadaşlıklara bırakıyor. X Bunun önüne geçilebilir mi ya da önlem alınabilir mi? Bunu bilmek oldukça güç. Bu konu uzmanlık ve araştırma gerektirir. Zannederim biz aileleri aşar.  X Sokak arkadaşlıklarının ve kültürünün bir gün geri gelmesi ümidiyle, kalın sağlıcakla...  
Ekleme Tarihi: 30 Temmuz 2021 - Cuma

SOKAK KÜLTÜRÜ

Sosyal medyanın acımasız himayesi evlatlarımızı sokaktan ve mahalle kavramlarından uzaklaştırmaya devam ediyor. 
X
Bir nesil sokakta büyüdü. Akşam geç saatlere kadar adeta eve girmek istemedi. Günümüzde ise anne-babalardan, ''Evladım geç oldu, eve gel artık'' cümlelerini ne yazık ki duyamaz olduk.
X
Arkadaşına dışarı çıkmayı teklif eden yeni nesil (şimdiki adıyla z kuşağı) sokağa çıkıyor ama en yakın kafeye gitmek için araç olarak kullanıyor.
X
Erkekler saçına jöle sürüp yırtık kot altına çorapsız marka spor ayakkabı giyerek, kızlar ise şekil verilmiş ya da boyanmış saç, kıpkırmızı dudaklar ve açık bırakılmış bir göbek, yine yırtık kot altına ailenin ekonomik durumunu hesap etmeden giyilen marka spor ayakkabıları ile karşı cinse ya da hemcinsine hava atma dürtüsü...
X
Evet gördüğünüz gibi her iki grup da sokağa çıkıyorlar ama nedense hiçbiri sokakta kalamıyorlar ve kendilerini gençlerin yoğun olduğu kapalı mekanlara atıveriyorlar.
X
Sokak arkadaşlıklarının yerini maalesef whatsapp arkadaşlıkları almış durumda. Birçok arkadaş grubu birbirleriyle yüz yüze değil de aylarca whatsapp'tan yazışarak ya da görüntülü konuşarak gerçek yaşamdan kopuyorlar. 
X
Birçoğumuz nasıl bu hale geldik sorusunun ardından cevabını bulmakta zorlanmıyor ve suçlunun cep telefonları olduğu ortaya çıkıyor.
X
Artık ne yaparsak yapalım bunun önünü almamız mümkün gözükmüyor ve gençleri bu alışkanlıklarından koparmamız gitgide imkansızlaşıyor.
X
Çocukluk veya mahalle arkadaşlık kavramı zamanla yok oluyor ve yerini dijital arkadaşlıklara bırakıyor.
X
Bunun önüne geçilebilir mi ya da önlem alınabilir mi? Bunu bilmek oldukça güç. Bu konu uzmanlık ve araştırma gerektirir. Zannederim biz aileleri aşar. 
X
Sokak arkadaşlıklarının ve kültürünün bir gün geri gelmesi ümidiyle, kalın sağlıcakla...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş