Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

PLASTİK AMBALAJDAKİ HAZIR YEMEKLER...

Bugün sizlere pişirilmesine gerek duyulmadan anında açılıp tüketilen konservelerden bahsetmek istiyorum. Özellikle metal kutulardaki konservelerin yerini yavaş yavaş ağzı yapıştırılmış plastik ambalajların aldığını görüyoruz... *** Ne kadar sağlıklı deseniz de ben buna asla inanmıyorum. Plastiğin çevremize ve insan sağlığına verdiği zararların tartışıldığı bu günlerde konservelerin yeni ambalajının sağlığımız için tehlikeli olduğunu düşünenlerdenim. *** Kendi adıma söylemem gerekirse ben bu tür ambalajlarda satılan yiyeceklere itibar etmiyorum. Ama bu hijyenik olmadığından değil, plastiğin içinde sunulduğundan ötürüdür. *** En önemli husus ise gençlerin ve çalışan genç çiftlerin son yıllarda bu tür pratik yiyeceklere yönelmesidir. Her geçen gün ev yemeklerinden uzaklaşıyoruz.  *** Televizyon reklamları bu tür hazır yiyecekleri öylesine gözümüze sokuyor ki evde yemek yapmak yerine ya dışarıda yiyoruz ya da bu tür hazır yiyecekleri tercih ediyoruz. Yani işin kolayına kaçıyoruz.  *** Bir de evde çocuk varsa durum daha da vahim bir hal alıyor. Çocuk, ev yemeğinin lezzetini ve sağlıklı oluşunu tadamadan fastfood yiyeceklere yönlendiriliyor. Çocuk evdeki mutfak kültüründen uzaklaştıkça alo sipariş hattını daha yoğun kullanmaya başlıyor. *** Hem sağlıklı beslenmeden hem de annemizden öğrendiğimiz yemek yapma kültüründen ve çeşidinden her geçen gün daha da uzaklaşıyoruz. *** Buradan anne ve babalara seslenmek istiyorum; Ne olur mecbur kalmadıkça ne dışarıdan yemek söyleyip yiyelim ne de sağlıksız ambalajlardaki konserve türü yemekleri evimize sokalım. Vaktimiz yettiğince yemeğimizi evde eşimizle birlikte yapalım. Çocuklarımız da bunu görsünler ve fastfood besinlerinden uzak dursunlar. *** Uzun lafın kısası her işin başı sağlık diyelim ve sağlıklı nesillerin yetişmesinin sağlıklı beslenmeden geçeceği düşüncesi ile hareket edelim.  *** Haydi mutfağa, haydi yemek yapmaya..!  
Ekleme Tarihi: 26 Şubat 2021 - Cuma

PLASTİK AMBALAJDAKİ HAZIR YEMEKLER...

Bugün sizlere pişirilmesine gerek duyulmadan anında açılıp tüketilen konservelerden bahsetmek istiyorum. Özellikle metal kutulardaki konservelerin yerini yavaş yavaş ağzı yapıştırılmış plastik ambalajların aldığını görüyoruz...
***
Ne kadar sağlıklı deseniz de ben buna asla inanmıyorum. Plastiğin çevremize ve insan sağlığına verdiği zararların tartışıldığı bu günlerde konservelerin yeni ambalajının sağlığımız için tehlikeli olduğunu düşünenlerdenim.
***
Kendi adıma söylemem gerekirse ben bu tür ambalajlarda satılan yiyeceklere itibar etmiyorum. Ama bu hijyenik olmadığından değil, plastiğin içinde sunulduğundan ötürüdür.
***
En önemli husus ise gençlerin ve çalışan genç çiftlerin son yıllarda bu tür pratik yiyeceklere yönelmesidir. Her geçen gün ev yemeklerinden uzaklaşıyoruz. 
***
Televizyon reklamları bu tür hazır yiyecekleri öylesine gözümüze sokuyor ki evde yemek yapmak yerine ya dışarıda yiyoruz ya da bu tür hazır yiyecekleri tercih ediyoruz. Yani işin kolayına kaçıyoruz. 
***
Bir de evde çocuk varsa durum daha da vahim bir hal alıyor. Çocuk, ev yemeğinin lezzetini ve sağlıklı oluşunu tadamadan fastfood yiyeceklere yönlendiriliyor. Çocuk evdeki mutfak kültüründen uzaklaştıkça alo sipariş hattını daha yoğun kullanmaya başlıyor.
***
Hem sağlıklı beslenmeden hem de annemizden öğrendiğimiz yemek yapma kültüründen ve çeşidinden her geçen gün daha da uzaklaşıyoruz.
***
Buradan anne ve babalara seslenmek istiyorum; Ne olur mecbur kalmadıkça ne dışarıdan yemek söyleyip yiyelim ne de sağlıksız ambalajlardaki konserve türü yemekleri evimize sokalım. Vaktimiz yettiğince yemeğimizi evde eşimizle birlikte yapalım. Çocuklarımız da bunu görsünler ve fastfood besinlerinden uzak dursunlar.
***
Uzun lafın kısası her işin başı sağlık diyelim ve sağlıklı nesillerin yetişmesinin sağlıklı beslenmeden geçeceği düşüncesi ile hareket edelim. 
***
Haydi mutfağa, haydi yemek yapmaya..!

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş