Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

ÖZGÜVEN…

Sabahları ilkokul önlerindeki çocuk cıvıltısını çoğumuz duymuşuzdur, ya da o anı yaşamışızdır. ☘ Okul etrafındaki servis araçları ve özel araç trafiğinden neredeyse adım atılmıyor. ☘ Her servis ve özel araçlardan onlarca çocuk iniyor ve okuluna yöneliyor. ☘ Okula yakın civarda oturan anne babalar ise çocuklarının ellerinden tutarak okuluna götürdüklerini görünce çocukluğum geldi aklıma. Ev ile okul arasındaki yalnızlığım… ☘ Annem ya da ablamın beni okula belirli bir süre götürüp getirdikten sonra, 6 yaşında kendim gitmeye başlamıştım.Ne servis aracı, ne de özel araç lüksümüz oldu. ☘ Mahalleden büyük abla ya da ağabeylerin arkasına takılır giderdik. Her şey, yolu öğrenene ve özgüven gelene kadar korkusuzca okulumuza kimsenin arkasına takılmadan gitmeye başladık. ☘ Oysa şimdiler de durum çok farklı. Çocuk neredeyse 3. Sınıfa gidiyor ama ne yazık ki anne-baba onu hala elinden tutup okula götürüp, tekrar almaya geliyorlar. ☘ Ben psikolog değilim ama en azından bu hareketle çocuklarımıza karşı ne kadar yanlış yaptığımızın farkında değiliz… ☘ Onlara özgüven aşılamalıyız. İhtiyaçları olduğunda ancak ellerinden tutmalıyız. ☘ Kendin gidebilirsin, ben sana güveniyorum, başaracağını biliyorum diyerek telkinde bulunmalıyız. ☘ Bu belki çok minik bir sorumluluk fakat tahmin ediyorum ki önünde açacağı ufuklar son derece büyük olacaktır.   
Ekleme Tarihi: 03 Nisan 2023 - Pazartesi

ÖZGÜVEN…

Sabahları ilkokul önlerindeki çocuk cıvıltısını çoğumuz duymuşuzdur, ya da o anı yaşamışızdır.

Okul etrafındaki servis araçları ve özel araç trafiğinden neredeyse adım atılmıyor.

Her servis ve özel araçlardan onlarca çocuk iniyor ve okuluna yöneliyor.

Okula yakın civarda oturan anne babalar ise çocuklarının ellerinden tutarak okuluna götürdüklerini görünce çocukluğum geldi aklıma. Ev ile okul arasındaki yalnızlığım…

Annem ya da ablamın beni okula belirli bir süre götürüp getirdikten sonra, 6 yaşında kendim gitmeye başlamıştım.Ne servis aracı, ne de özel araç lüksümüz oldu.

Mahalleden büyük abla ya da ağabeylerin arkasına takılır giderdik. Her şey, yolu öğrenene ve özgüven gelene kadar korkusuzca okulumuza kimsenin arkasına takılmadan gitmeye başladık.

Oysa şimdiler de durum çok farklı. Çocuk neredeyse 3. Sınıfa gidiyor ama ne yazık ki anne-baba onu hala elinden tutup okula götürüp, tekrar almaya geliyorlar.

Ben psikolog değilim ama en azından bu hareketle çocuklarımıza karşı ne kadar yanlış yaptığımızın farkında değiliz…

Onlara özgüven aşılamalıyız. İhtiyaçları olduğunda ancak ellerinden tutmalıyız.

Kendin gidebilirsin, ben sana güveniyorum, başaracağını biliyorum diyerek telkinde bulunmalıyız.

Bu belki çok minik bir sorumluluk fakat tahmin ediyorum ki önünde açacağı ufuklar son derece büyük olacaktır. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş