Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

ORUÇ TUTMA YAŞI

Ramazan ayı başlayalı 15 gün oldu ve artık geri sayım başladı. x Kendi adıma söylemem gerekirse son derece rahat bir ramazan ayı geçiriyoruz. x Her geçen yıl ramazan ayının 10 gün geri gelmesinden dolayı oruç tutma zamanı da azaldı. Bundan olsa gerek kime sorduysam herkes rahat bir ramazan ayı geçirdiğini söylüyor.    x Saygıdeğer okuyucular; şu mübarek kısa günlerde oruç tutamayan değil de  tutmayanları görünce üzülmemek elde değil. x Maalesef oruç tutma yaşı 35 ve üzeri olarak belirtiliyor. Bundan da 35 yaşın altındaki birçok insanın oruç tutmadığı  anlaşılıyor ve bu hiç hoş bir durum değil.  x Durum bu şekilde olunca önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde oruç tutmayanların sayısı bir hayli artacağa benziyor. x Okuyucularımız yanlış anlamasın; kimsenin  namazına, ramazanına karışmak gibi bir niyetimiz asla olamaz. O kişileri yargılamak ya da suçlamak da bizim haddimiz değil zaten.  x Ama benim asıl hayıflandığım şey şu; dinimizin gereği olan oruç tutmayı neden bu kadar boş verdik ve neden her geçen gün uzaklaşıyoruz. x Bir yerlerde bir şeyler yanlış gidiyor ama ne? x Bu konunun uzmanı değilim ama bence bunun en büyük sorumlusu biz anne ve babalarız. x Demek ki gerekli bilgi ve öğretiyi evlatlarımıza yeterince verememişiz. Demek ki bunun önemini yeterince vurgulayamamışız ki bu kadar rahatlar. x Unutmayalım ki hiçbir şey için geç değildir. Öğrenmenin de öğretmenin de yaşı yoktur. Bu bilinçle hareket edelim. x Bu kişilerin bir kıvılcım beklediğini unutmayalım ve asla boşver demeyelim.  x Abartmadan, tarikatlara bulaşmadan, gerektiği gibi layıkıyla dinimizi yaşamak dileğiyle, kalın sağlıcakla...  
Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2022 - Cumartesi

ORUÇ TUTMA YAŞI

Ramazan ayı başlayalı 15 gün oldu ve artık geri sayım başladı.
x
Kendi adıma söylemem gerekirse son derece rahat bir ramazan ayı geçiriyoruz.
x
Her geçen yıl ramazan ayının 10 gün geri gelmesinden dolayı oruç tutma zamanı da azaldı. Bundan olsa gerek kime sorduysam herkes rahat bir ramazan ayı geçirdiğini söylüyor.   
x
Saygıdeğer okuyucular; şu mübarek kısa günlerde oruç tutamayan değil de  tutmayanları görünce üzülmemek elde değil.
x
Maalesef oruç tutma yaşı 35 ve üzeri olarak belirtiliyor. Bundan da 35 yaşın altındaki birçok insanın oruç tutmadığı  anlaşılıyor ve bu hiç hoş bir durum değil. 
x
Durum bu şekilde olunca önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde oruç tutmayanların sayısı bir hayli artacağa benziyor.
x
Okuyucularımız yanlış anlamasın; kimsenin  namazına, ramazanına karışmak gibi bir niyetimiz asla olamaz. O kişileri yargılamak ya da suçlamak da bizim haddimiz değil zaten. 
x
Ama benim asıl hayıflandığım şey şu; dinimizin gereği olan oruç tutmayı neden bu kadar boş verdik ve neden her geçen gün uzaklaşıyoruz.
x
Bir yerlerde bir şeyler yanlış gidiyor ama ne?
x
Bu konunun uzmanı değilim ama bence bunun en büyük sorumlusu biz anne ve babalarız.
x
Demek ki gerekli bilgi ve öğretiyi evlatlarımıza yeterince verememişiz. Demek ki bunun önemini yeterince vurgulayamamışız ki bu kadar rahatlar.
x
Unutmayalım ki hiçbir şey için geç değildir. Öğrenmenin de öğretmenin de yaşı yoktur. Bu bilinçle hareket edelim.
x
Bu kişilerin bir kıvılcım beklediğini unutmayalım ve asla boşver demeyelim. 
x
Abartmadan, tarikatlara bulaşmadan, gerektiği gibi layıkıyla dinimizi yaşamak dileğiyle, kalın sağlıcakla...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş