Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

ÖĞRETMENİM BANA İNGİLİZCE ÖĞRET!

Bu başlığı ne kadar içten ne kadar öğrenmeye hevesli olduğumu belirtmek için attım diyebilirim. İngilizceyi öğrenmemek içim de hep kanayan bir yara olmuştur. *** Aslında gerçeği izah etmek istedim. Yıllardır ortaokuldan itibaren müfredata giren (şu an ilkokulda ) İngilizce dersi, ta ki liseden çıkana dek öğrenciye okutuldu. Şimdi ise ilkokuldan itibaren neredeyse 10 yıl boyunca bu eğitim verilmektedir. *** Ama ne yazık ki bu eğitimi almış ve liseden mezun olmuş bir öğrenciye öğrenebildiniz mi diye sorduğunuz da alacağınız cevap bellidir. “Eh! İşte…” *** Öğrendiği ve aklında kalan tek şey; “What is your name” yada “Where are you from” olacaktır. *** Kızımdan örnek vermek istiyorum; İngilizceyi zamanında öğrenmemenin bir insana bedeli koca bir yıl olmuştur. ***   Bazılarında ise iki yılına mal olmuştur. Bırakın normal İngilizceyi konuşabilmeyi gramer kelimesinin önemini kızımdan öğrendim. *** Herkes iyi bilir üniversiteye gittiğinizde bazı bölümler için İngilizce bilgin var ise hazırlık okumadan 1’inci sınıftan başlıyorsun. Bilgin yetersiz ise bir insanın koca bir yılına sebep oluyor. Hayata bir yıl önce atılmak varken, niçin bir yıl sonra hayat mücadelesi atılasın. *** Onun içindir ki İngilizce evlatlarımız için son derece önemlidir. *** Üniversite de ve daha sonraki yaşamlarında bunun önemini daha iyi kavrayacaklar ve iyi ki öğrenmişim diyeceklerdir. *** İhmal etmeyelim ve ilkokuldan itibaren çocuklarımızın bu eğitimi almaları için elimizden geleni gösterelim. *** Son olarak 1 lisan 1 insan, 2 lisan 2 insan. *** Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 16 Aralık 2019 - Pazartesi

ÖĞRETMENİM BANA İNGİLİZCE ÖĞRET!

Bu başlığı ne kadar içten ne kadar öğrenmeye hevesli olduğumu belirtmek için attım diyebilirim. İngilizceyi öğrenmemek içim de hep kanayan bir yara olmuştur.
***
Aslında gerçeği izah etmek istedim. Yıllardır ortaokuldan itibaren müfredata giren (şu an ilkokulda ) İngilizce dersi, ta ki liseden çıkana dek öğrenciye okutuldu. Şimdi ise ilkokuldan itibaren neredeyse 10 yıl boyunca bu eğitim verilmektedir.
***
Ama ne yazık ki bu eğitimi almış ve liseden mezun olmuş bir öğrenciye öğrenebildiniz mi diye sorduğunuz da alacağınız cevap bellidir. “Eh! İşte…”
***
Öğrendiği ve aklında kalan tek şey; “What is your name” yada “Where are you from” olacaktır.
***
Kızımdan örnek vermek istiyorum; İngilizceyi zamanında öğrenmemenin bir insana bedeli koca bir yıl olmuştur.
***
  Bazılarında ise iki yılına mal olmuştur. Bırakın normal İngilizceyi konuşabilmeyi gramer kelimesinin önemini kızımdan öğrendim.
***
Herkes iyi bilir üniversiteye gittiğinizde bazı bölümler için İngilizce bilgin var ise hazırlık okumadan 1’inci sınıftan başlıyorsun. Bilgin yetersiz ise bir insanın koca bir yılına sebep oluyor. Hayata bir yıl önce atılmak varken, niçin bir yıl sonra hayat mücadelesi atılasın.
***
Onun içindir ki İngilizce evlatlarımız için son derece önemlidir.
***
Üniversite de ve daha sonraki yaşamlarında bunun önemini daha iyi kavrayacaklar ve iyi ki öğrenmişim diyeceklerdir.
***
İhmal etmeyelim ve ilkokuldan itibaren çocuklarımızın bu eğitimi almaları için elimizden geleni gösterelim.
***
Son olarak 1 lisan 1 insan, 2 lisan 2 insan.
***
Kalın sağlıcakla…
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş