Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

KÖTÜ ARKADAŞ KÖTÜ ALIŞKANLIK

Evlatlarımız ilgili ve alakadan mahrum bırakılmamalı. Nasıl olsa okulda ya da dershanede deyip boş vermeyelim. Aksi takdirde bunun çok kötü sonuçlar doğuracağını aklımızdan çıkarmayalım. Evlatlarımızı en özgür olduğu yer; okul, dershane ve buna bağlı olarak arkadaş ortamıdır.  İlle de arkadaş ortamı... ''Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim'' deyiminden yola çıkarak kötü arkadaşın nelere yol açabileciğine az çok herkes şahit olmuştur.   ''Bir dal sigaradan ne çıkar, bir kadehten ne olur, bir defalık yalandan bir şey olmaz, herkes içiyor, herkes yalan söylüyor ne olacak ki?'' Bu ikna cümleleri iradesiz kişilerde hep amacına ulaşmış ve tüm kötü alışkanlıklar böyle başlamıştır.  Aile ortamında bir araya geldiğimiz dost ziyaretinde bir annenin anlattıkları çocuklarımızı ne denli korumamız gerektiğini hatırlattı. Sözlerine şöyle devam etti; arkadaşlığın olmazsa olmazı doğum günü partileridir. Tüm yasaklar bu kutlamalarda çiğnenir. Bir dal sigara, bir kadeh içki vs... Çocuğu arkadaşının söylediği ikna cümlelerine bir göz atın istedim; -Sen ne kadar eziksin! -Sen ne kadar korkaksın!  -Sen kaç yaşına geldin hala kimden korkuyorsun? Bak Ahmet içiyor, Ayşe içiyor da ne oluyor ki!  -Hem kim görecek, kim duyacak! -Bak herkes içiyor bir tek sen içmiyorsun! -Bir defadan ne çıkar!  Çocuklarımızın bu cümlelere  kanmamaları ve bu durumu  ailelerine anlatmaları için onlara daha yakın olmalıyız.  Aksi takdirde iş işten geçmiş olacak. İlerideki yıllarda bıraktırmaya çalışmaktansa, hiç başlamaması için elimizden geleni yapalım.  Kötü alışkanlıklardan uzak, güzel ve temiz bir yaşam için kalın sağlıcakla...
Ekleme Tarihi: 11 Temmuz 2020 - Cumartesi

KÖTÜ ARKADAŞ KÖTÜ ALIŞKANLIK

Evlatlarımız ilgili ve alakadan mahrum bırakılmamalı. Nasıl olsa okulda ya da dershanede deyip boş vermeyelim. Aksi takdirde bunun çok kötü sonuçlar doğuracağını aklımızdan çıkarmayalım.

Evlatlarımızı en özgür olduğu yer; okul, dershane ve buna bağlı olarak arkadaş ortamıdır. 

İlle de arkadaş ortamı... ''Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim'' deyiminden yola çıkarak kötü arkadaşın nelere yol açabileciğine az çok herkes şahit olmuştur.  

''Bir dal sigaradan ne çıkar, bir kadehten ne olur, bir defalık yalandan bir şey olmaz, herkes içiyor, herkes yalan söylüyor ne olacak ki?'' Bu ikna cümleleri iradesiz kişilerde hep amacına ulaşmış ve tüm kötü alışkanlıklar böyle başlamıştır. 

Aile ortamında bir araya geldiğimiz dost ziyaretinde bir annenin anlattıkları çocuklarımızı ne denli korumamız gerektiğini hatırlattı. Sözlerine şöyle devam etti; arkadaşlığın olmazsa olmazı doğum günü partileridir. Tüm yasaklar bu kutlamalarda çiğnenir. Bir dal sigara, bir kadeh içki vs...

Çocuğu arkadaşının söylediği ikna cümlelerine bir göz atın istedim;

-Sen ne kadar eziksin!
-Sen ne kadar korkaksın! 
-Sen kaç yaşına geldin hala kimden korkuyorsun? Bak Ahmet içiyor, Ayşe içiyor da ne oluyor ki! 
-Hem kim görecek, kim duyacak!
-Bak herkes içiyor bir tek sen içmiyorsun!
-Bir defadan ne çıkar! 

Çocuklarımızın bu cümlelere  kanmamaları ve bu durumu  ailelerine anlatmaları için onlara daha yakın olmalıyız. 

Aksi takdirde iş işten geçmiş olacak. İlerideki yıllarda bıraktırmaya çalışmaktansa, hiç başlamaması için elimizden geleni yapalım. 

Kötü alışkanlıklardan uzak, güzel ve temiz bir yaşam için kalın sağlıcakla...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş