Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

KANDIRILMAYIN!

Televizyon, gazete ve bizzat işyeri cam reklamlarındaki indirimlerden bahsetmek istiyorum.   Özellikle geçen 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi bu kandırmaca indirimler bir hayli fazlalaştı diyebilirim.    Nedir bu gerçek dışı indirimler diye sorarsanız açıklayayım;   Televizyon ya da gazeteye reklam veren pırlanta markalarının saçma sapan indirimlerini hiç inandırıcı bulmuyorum.   Tektaş pırlantanın önceki fiyatının 3.400 TL'den 1.850 TL. indirimle satıldığını söylenmesi yok artık dedirtiyor.   Buna inanıyorlar mı? Evet inanan olmasa bu reklamı yapmazlar diyorum.   İşte burada bilinçli tüketici olmalıyız. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Bu fiyatların sadece kampanya için şişirilmiş rakamlar olduğunu unutmamalıyız.   Düşünün bir kere; bir ürün yarı fiyatına düşüyor ve satıcı yinede de kâr ediyor. Hem de önceki fiyattan alan insanları ne duruma düşürdüklerinin söylemeye dilim varmıyor.   Onun içindir ki; insanları kandırmaya yönelik böyle kampanya indirimlerine kanmayın. Çevrenizdekileri de uyarın ki kandıramayacaklarını anlasınlar ve dürüst olsunlar.   Bir de ne alırsanız 50 TL. deyip, içeri girdiğinizde; "Hayır efendim onlarda indirim yok şu gruplarda var" demek kandırmacının değişik bir yöntemi olsa gerek.   Madem o gruplarda indirim yok ise niçin "Ne alırsanız" cümlesini kurup insanları kandırıyorsunuz. Bu etik olmadığı gibi düpedüz kandırmacadır.   Bu ve benzeri kampanyalarda insanları kandırmaya yönelik cümleler ve rakamlar kullanmak sahtekarlıktır ve bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz.   Sahtekarlıkların olmadığı, daha şeffaf alışverişlerin olduğu günler dileği ile kalın sağlıcakla...
Ekleme Tarihi: 19 Şubat 2020 - Çarşamba

KANDIRILMAYIN!

Televizyon, gazete ve bizzat işyeri cam reklamlarındaki indirimlerden bahsetmek istiyorum.
 
Özellikle geçen 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi bu kandırmaca indirimler bir hayli fazlalaştı diyebilirim. 
 
Nedir bu gerçek dışı indirimler diye sorarsanız açıklayayım;
 
Televizyon ya da gazeteye reklam veren pırlanta markalarının saçma sapan indirimlerini hiç inandırıcı bulmuyorum.
 
Tektaş pırlantanın önceki fiyatının 3.400 TL'den 1.850 TL. indirimle satıldığını söylenmesi yok artık dedirtiyor.
 
Buna inanıyorlar mı? Evet inanan olmasa bu reklamı yapmazlar diyorum.
 
İşte burada bilinçli tüketici olmalıyız. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Bu fiyatların sadece kampanya için şişirilmiş rakamlar olduğunu unutmamalıyız.
 
Düşünün bir kere; bir ürün yarı fiyatına düşüyor ve satıcı yinede de kâr ediyor. Hem de önceki fiyattan alan insanları ne duruma düşürdüklerinin söylemeye dilim varmıyor.
 
Onun içindir ki; insanları kandırmaya yönelik böyle kampanya indirimlerine kanmayın. Çevrenizdekileri de uyarın ki kandıramayacaklarını anlasınlar ve dürüst olsunlar.
 
Bir de ne alırsanız 50 TL. deyip, içeri girdiğinizde; "Hayır efendim onlarda indirim yok şu gruplarda var" demek kandırmacının değişik bir yöntemi olsa gerek.
 
Madem o gruplarda indirim yok ise niçin "Ne alırsanız" cümlesini kurup insanları kandırıyorsunuz. Bu etik olmadığı gibi düpedüz kandırmacadır.
 
Bu ve benzeri kampanyalarda insanları kandırmaya yönelik cümleler ve rakamlar kullanmak sahtekarlıktır ve bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz.
 
Sahtekarlıkların olmadığı, daha şeffaf alışverişlerin olduğu günler dileği ile kalın sağlıcakla...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş