Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

KADIN CİNAYETLERİ

Toplumda son yıllarda en çok konuşulanların başında kadın cinayetleri geliyor. x Aslında ben cinayetin kadın ya da erkek olarak adlandırılmasına karşıyım. Benim için her hâlükârda kötü olan cinayettir. x Ama biz kadınlar toplumda erkeklere nazaran biraz daha güçsüz algılandığımız için kadınların öldürülmesi daha da ön plana çıkıyor. x Sokak ortasında birbirlerine kurşun sıkan erkeklere o kadar alışmışız ki, haber kanalları bile bizlere normal bir olay gibi, tıpkı film seyreder gibi izlettiriyorlar. x Oysa kocası tarafından şiddete maruz kalan, ya da cinayete kurban giden kadın haberleri, haber değeri daha yüksek olduğu için defalarca gösteriliyor. x Bu görüntülerin sıklıkla gösterilmesi, şiddete meyilli bazı erkekleri cesaretlendiriyor mu acaba diye düşünmüyor değilim? Konunun uzmanı değilim ama sadece fikir ve mini bir ayrıntı olarak görüyorum. x Çok hoş bir deyim vardı; “İnsan ulaşamadığı her şeyin delisi, ulaştığı her şeyin ise nankörüdür.” x Bu nankörlüğün önüne biz anne ve babalar olarak, kızlarımızı kendilerini korumak, erkek çocuklarımızı ise kadınlara saygılı davranışları noktasında evcilleştirmemiz gerekiyor. x Ondan sonra da okuldaki öğretmenlerimiz evdeki anne ve babaların bu çabalarını destekleyici dersler vermesi gerekiyor. Tabi ki bu da öğretmenlerimizin kendi inisiyatifleri ile değil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşviki ile olmalıdır. x Uzun lafın kısası temel de eğitim olmadığı sürece, bu cinayetlerin önüne geçilmesi, hiç de kolay olmadığı görüşünü savunanlardanım. x Kadın ya da erkek, hiçbir cinayetin yaşanmaması dileğiyle kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 13 Mayıs 2022 - Cuma

KADIN CİNAYETLERİ

Toplumda son yıllarda en çok konuşulanların başında kadın cinayetleri geliyor.
x
Aslında ben cinayetin kadın ya da erkek olarak adlandırılmasına karşıyım. Benim için her hâlükârda kötü olan cinayettir.
x
Ama biz kadınlar toplumda erkeklere nazaran biraz daha güçsüz algılandığımız için kadınların öldürülmesi daha da ön plana çıkıyor.
x
Sokak ortasında birbirlerine kurşun sıkan erkeklere o kadar alışmışız ki, haber kanalları bile bizlere normal bir olay gibi, tıpkı film seyreder gibi izlettiriyorlar.
x
Oysa kocası tarafından şiddete maruz kalan, ya da cinayete kurban giden kadın haberleri, haber değeri daha yüksek olduğu için defalarca gösteriliyor.
x
Bu görüntülerin sıklıkla gösterilmesi, şiddete meyilli bazı erkekleri cesaretlendiriyor mu acaba diye düşünmüyor değilim? Konunun uzmanı değilim ama sadece fikir ve mini bir ayrıntı olarak görüyorum.
x
Çok hoş bir deyim vardı; “İnsan ulaşamadığı her şeyin delisi, ulaştığı her şeyin ise nankörüdür.”
x
Bu nankörlüğün önüne biz anne ve babalar olarak, kızlarımızı kendilerini korumak, erkek çocuklarımızı ise kadınlara saygılı davranışları noktasında evcilleştirmemiz gerekiyor.
x
Ondan sonra da okuldaki öğretmenlerimiz evdeki anne ve babaların bu çabalarını destekleyici dersler vermesi gerekiyor. Tabi ki bu da öğretmenlerimizin kendi inisiyatifleri ile değil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşviki ile olmalıdır.
x
Uzun lafın kısası temel de eğitim olmadığı sürece, bu cinayetlerin önüne geçilmesi, hiç de kolay olmadığı görüşünü savunanlardanım.
x
Kadın ya da erkek, hiçbir cinayetin yaşanmaması dileğiyle kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş