Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

HASTANE DOĞUM SERVİSLERİ!

Nedendir bilmiyorum ama yazmaya başladıktan sonra toplumsal yaşama biraz daha hassas bakmaya ve geçiştirmemeye önem verdim. Dolayısıyla yazacak bir konu bulmakta hiç zorlanmıyor insan.   Geçtiğimiz Pazartesi günü özel bir hastanede doğum yapan bir yakınımın ziyaretine gittim. Aslında bu hem ziyaret, hem de dünyaya gelen ilk bebeği olacağı için karşılaşacağı zorlukları bertaraf etmek içindi.    Doğumdan tutun da doğum sonrası her şey sorunsuz gidiyordu. Bir durum hariç; Kadınlar bilir, doğum sonrası annenin rahatlaması için koridor boyu yürümesi gerektiğini. Ama ne mümkün! Toplum olarak hasta ziyaretlerini abartmayı pek severiz. Hastanın sağlığı ise hiç önemli değildir. Geçmiş olsun deyip, 5 dakika sonra odadan ve koridordan ayrılmak bilmeyiz.    Eskiden doğum servislerinde kadının mahremiyetine önem verildiği için ne odada ne de koridorlarda erkek ziyaretçilere bu denli müsaade edilmezdi. Ama şimdi hiç de öyle değil. Nasıl olsa özel hastane diyerek, akraba ve arkadaşlar saatlerce koridorda oturabiliyorlar. İnanın bu hiç hoş bir durum değil.    Erkeklerin koridoru işgal etmesi ile yürümesi gereken yeni anneler bunu yapamıyorlar. Görevli hemşireye bu şikayetlerimizi ilettiğimizde ise özel hastane olduğu için bir şey söyleyemediklerini ve çaresiz kaldıklarını söylüyorlar.    Burada hastane yetkililerine sesleniyorum. Burası doğum katı, lütfen bu bölüme daha hassasiyet gösterin ve bu gereksiz kişileri ziyaretlerin kısa olması hususunda uyarın.   Hastanın sağlığının söz konusu olduğunu izah etmek bu kadar mı zor? Özel güvenlik ne iş yapar?    Düşünün bir kere. Anne kolunda serum şişesi koridorda yürüyor, hasta yakınları olan erkek ziyaretçiler de defile seyreder gibi onları izliyor. Son derece ayıp bir durum.   Bunun derhal düzeltilmesini rica ediyoruz. Bizim insanlarımız o kadar da anlayışsız değiller. Usulünce söylendiğinde o koridoru boşaltacaklarına eminim.    Bu haftaki yazımı ''En güzel ziyaret, en kısa olanıdır'' sözüyle noktalıyorum. Kalın sağlıcakla ...
Ekleme Tarihi: 07 Mart 2020 - Cumartesi

HASTANE DOĞUM SERVİSLERİ!

Nedendir bilmiyorum ama yazmaya başladıktan sonra toplumsal yaşama biraz daha hassas bakmaya ve geçiştirmemeye önem verdim. Dolayısıyla yazacak bir konu bulmakta hiç zorlanmıyor insan.
 
Geçtiğimiz Pazartesi günü özel bir hastanede doğum yapan bir yakınımın ziyaretine gittim. Aslında bu hem ziyaret, hem de dünyaya gelen ilk bebeği olacağı için karşılaşacağı zorlukları bertaraf etmek içindi. 
 
Doğumdan tutun da doğum sonrası her şey sorunsuz gidiyordu. Bir durum hariç; Kadınlar bilir, doğum sonrası annenin rahatlaması için koridor boyu yürümesi gerektiğini. Ama ne mümkün! Toplum olarak hasta ziyaretlerini abartmayı pek severiz. Hastanın sağlığı ise hiç önemli değildir. Geçmiş olsun deyip, 5 dakika sonra odadan ve koridordan ayrılmak bilmeyiz. 
 
Eskiden doğum servislerinde kadının mahremiyetine önem verildiği için ne odada ne de koridorlarda erkek ziyaretçilere bu denli müsaade edilmezdi. Ama şimdi hiç de öyle değil. Nasıl olsa özel hastane diyerek, akraba ve arkadaşlar saatlerce koridorda oturabiliyorlar. İnanın bu hiç hoş bir durum değil. 
 
Erkeklerin koridoru işgal etmesi ile yürümesi gereken yeni anneler bunu yapamıyorlar. Görevli hemşireye bu şikayetlerimizi ilettiğimizde ise özel hastane olduğu için bir şey söyleyemediklerini ve çaresiz kaldıklarını söylüyorlar. 
 
Burada hastane yetkililerine sesleniyorum. Burası doğum katı, lütfen bu bölüme daha hassasiyet gösterin ve bu gereksiz kişileri ziyaretlerin kısa olması hususunda uyarın.
 
Hastanın sağlığının söz konusu olduğunu izah etmek bu kadar mı zor? Özel güvenlik ne iş yapar? 
 
Düşünün bir kere. Anne kolunda serum şişesi koridorda yürüyor, hasta yakınları olan erkek ziyaretçiler de defile seyreder gibi onları izliyor. Son derece ayıp bir durum.
 
Bunun derhal düzeltilmesini rica ediyoruz. Bizim insanlarımız o kadar da anlayışsız değiller. Usulünce söylendiğinde o koridoru boşaltacaklarına eminim. 
 
Bu haftaki yazımı ''En güzel ziyaret, en kısa olanıdır'' sözüyle noktalıyorum. Kalın sağlıcakla ...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş