Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

HANGİSİ SAĞLIKLI ? HANGİSİ HESAPLI ?

Bir sabah resmi kurumun birine özel bir iş için  gittim. Saat 8.30 ve bazı masalarda simit ya da poğaça ve çay eşliğinde mini kahvaltı yapılıyordu. Hatta bana da ikram edebileceklerini söylediler. Teşekkür ederek oradan ayrıldım ve mini bir alışveriş için bir işyerine girdim. Bir baktım orada da çalışanlar çay, simit, poğaça ile kahvaltı yapıyorlar. Aynı görüntü orada da mevcut.    Sonra poğaçanın muhteviyatının % 60-70'inin son derece sağlıksız nebati yağ olduğunu düşündüm. Hem de ne marka kullanıldığı belli olmayan bir yağ ve sonunda ekşiyen ve yanan bir mide. Hem mide yanıyor hem de cüzdan yanıyor..    Sonra basit bir hesap yaparak güzel sonuçlar çıkarttım. 2 poğaça, 1 çay 5 TL ayda 150 TL yapar. Yılda 1.800 TL. Aslında o kadar hesap bilmem ama yapmak gerekiyormuş.   Oysa sabah 20 dakika erken uyansak 1 yumurta, 3 dilim peynir ve 1 dilim ekmek ile 1 TL'ye hem midedeki yangını hem de cüzdandaki yangını söndürmüş oluruz. Yediğimiz her lokmayı içimize sindirerek yemiş oluruz. Bence hiç de zor değil.   Bazılarına göre basit gelebilir. Ama böylesine ufak hesapları da göz ardı etmeyerek , farklı yönde tasarruflara da yönelebiliriz. Sağlık boyutunu da konuya dahil edersek kazancımızın daha da artacağına inanıyorum.   Benim için asıl önemli olan bu köşeden okuyuculara vereceğim mesajdır. Burada ikna edebileceğim 3-5 kişi bile benim için büyük mutluluktur. Zaten köşe yazarlarının amacı da bu değil midir?   Bu günkü tasarruf şimdilik bu kadar. Önümüzdeki  günlerde evde, pazarda ve tatil parası nasıl tasarruf edilir. Sizlerin de bildiği ufak dokunuşlarla dile getirmeye çalışacağım.   Tasarruflu günler dileğiyle, kalın sağlıcakla...
Ekleme Tarihi: 30 Kasım 2019 - Cumartesi

HANGİSİ SAĞLIKLI ? HANGİSİ HESAPLI ?

Bir sabah resmi kurumun birine özel bir iş için  gittim. Saat 8.30 ve bazı masalarda simit ya da poğaça ve çay eşliğinde mini kahvaltı yapılıyordu. Hatta bana da ikram edebileceklerini söylediler. Teşekkür ederek oradan ayrıldım ve mini bir alışveriş için bir işyerine girdim. Bir baktım orada da çalışanlar çay, simit, poğaça ile kahvaltı yapıyorlar. Aynı görüntü orada da mevcut. 
 
Sonra poğaçanın muhteviyatının % 60-70'inin son derece sağlıksız nebati yağ olduğunu düşündüm. Hem de ne marka kullanıldığı belli olmayan bir yağ ve sonunda ekşiyen ve yanan bir mide. Hem mide yanıyor hem de cüzdan yanıyor.. 
 
Sonra basit bir hesap yaparak güzel sonuçlar çıkarttım. 2 poğaça, 1 çay 5 TL ayda 150 TL yapar. Yılda 1.800 TL. Aslında o kadar hesap bilmem ama yapmak gerekiyormuş.
 
Oysa sabah 20 dakika erken uyansak 1 yumurta, 3 dilim peynir ve 1 dilim ekmek ile 1 TL'ye hem midedeki yangını hem de cüzdandaki yangını söndürmüş oluruz. Yediğimiz her lokmayı içimize sindirerek yemiş oluruz. Bence hiç de zor değil.
 
Bazılarına göre basit gelebilir. Ama böylesine ufak hesapları da göz ardı etmeyerek , farklı yönde tasarruflara da yönelebiliriz. Sağlık boyutunu da konuya dahil edersek kazancımızın daha da artacağına inanıyorum.
 
Benim için asıl önemli olan bu köşeden okuyuculara vereceğim mesajdır. Burada ikna edebileceğim 3-5 kişi bile benim için büyük mutluluktur. Zaten köşe yazarlarının amacı da bu değil midir?
 
Bu günkü tasarruf şimdilik bu kadar. Önümüzdeki  günlerde evde, pazarda ve tatil parası nasıl tasarruf edilir. Sizlerin de bildiği ufak dokunuşlarla dile getirmeye çalışacağım.
 
Tasarruflu günler dileğiyle, kalın sağlıcakla...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş