Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

GÜZEL MEMLEKETİM

Türkiye’min karış karış her toprağı her parçası ayrı güzelliklerle dolu birer hazinedir. Biz insanlara düşen ise bu değerli hazineyi yastık altındaki altınımız gibi korumak düşer. ☘ Her yörenin insanı da toprağı gibi ayrı güzelliklerle dolu. Dediğim gibi memleketimin her yeri çok değerli ve güzel ama kendi doğup büyüdüğü her ayrı kokar sana… ☘ Ordu’nun son yıllardaki dikkat çekiciliği, herkesin malumu olduğunu düşünü- yorum.  ☘ Bayramların yaz ayına gelmesi ve insanların memleketine gelme heyecanı yaşaması, bu sözlerimi destekler gibi. ☘ Yaz ayında mavi denizi ve yemyeşil dağları insanlara öyle bir göz şöleni yaşatıyor ki, insan yeşilliklerin arasında kaybolarak huzura varıyor.  ☘ Özellikle memleketine tatil amaçlı gelip, kısa bir kalışın ardından geri dönmek zorun kalan insanın sanki bir sevgiliye veda eder arkasına bakıp “Elveda, küçüğüm, güzel sevgili memleketim” deyişini duyar gibi oluyorum. ☘ Cahit Sıtkı Tarancı’nın bir sözünü söylemek isterim onlara, “Bir kere misafire çıkmış adın. İstesen de istemesen gideceksin.” ☘ Gidişiniz güzel anılar bıraksın memleketimize. Vardığınız yere de güzelliklerini götürün ki memleketimin herkes duysun Karadeniz’in İncisi Ordu’nun gelenin ömrüne ömür kattığını… ☘ Başka yer de yaşayamam diyen memleket hasretin çeken herkese huzurlu  yaşamlar dilerim.  Kalın sağlıcakla… 
Ekleme Tarihi: 05 Temmuz 2023 - Çarşamba

GÜZEL MEMLEKETİM

Türkiye’min karış karış her toprağı her parçası ayrı güzelliklerle dolu birer hazinedir. Biz insanlara düşen ise bu değerli hazineyi yastık altındaki altınımız gibi korumak düşer.

Her yörenin insanı da toprağı gibi ayrı güzelliklerle dolu. Dediğim gibi memleketimin her yeri çok değerli ve güzel ama kendi doğup büyüdüğü her ayrı kokar sana…

Ordu’nun son yıllardaki dikkat çekiciliği, herkesin malumu olduğunu düşünü- yorum. 

Bayramların yaz ayına gelmesi ve insanların memleketine gelme heyecanı yaşaması, bu sözlerimi destekler gibi.

Yaz ayında mavi denizi ve yemyeşil dağları insanlara öyle bir göz şöleni yaşatıyor ki, insan yeşilliklerin arasında kaybolarak huzura varıyor. 

Özellikle memleketine tatil amaçlı gelip, kısa bir kalışın ardından geri dönmek zorun kalan insanın sanki bir sevgiliye veda eder arkasına bakıp “Elveda, küçüğüm, güzel sevgili memleketim” deyişini duyar gibi oluyorum.

Cahit Sıtkı Tarancı’nın bir sözünü söylemek isterim onlara, “Bir kere misafire çıkmış adın. İstesen de istemesen gideceksin.”

Gidişiniz güzel anılar bıraksın memleketimize. Vardığınız yere de güzelliklerini götürün ki memleketimin herkes duysun Karadeniz’in İncisi Ordu’nun gelenin ömrüne ömür kattığını…

Başka yer de yaşayamam diyen memleket hasretin çeken herkese huzurlu 
yaşamlar dilerim. 
Kalın sağlıcakla… 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş