Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

GRİP UNUTULDU..!

Pandemi dolayısıyla her ne kadar hastaneye gidip muayene olmak ve tahlil yaptırmak riskli olsa bile, zaman zaman bu riski göze almaya mecbur kaldığımız anlar da oluyor.  **** Bu riski göze aldığımız günlerden biriydi... Bağlı olduğum sağlık kuruluşuna gittim ve muayene oldum, tahlil yaptırdım. Sonra doktoruma şu soruyu yönelttim; ''İçinde bulunduğumuz Ocak ayı itibarıyla gribal enfeksiyondan muayene olmaya gelen hasta sayısı geçen seneye kıyasla kaç kişi?'' Doktorum, gülerek şöyle cevap verdi; ''Neredeyse hiç kimse. Gelen her hasta acaba korona mıyım diye geliyor. Gerçekten grip teşhisini unuttuk diyebi- lirim. Niçin diye soracak olursanız, maske ve sosyal mesafe ve el hijyeni diyebilirim'' dedi. **** Meğer koronadan korunalım derken, gripten de korunmuşuz. Kimseyle yakın mesafeye girmemişiz, kimseyle el sıkışmamışız ve kucaklaşma olayından uzak durmuşuz. Ölümcül bir salgından kendimizi korumak isterken, tesadüfen de olsa gripten de kendimizi uzak tutmuşuz. Bu son derece isabetli bir davranış olmuş ve bu sayede grip şüphesi ile hastaneye gitmenin  önüne geçilmiştir. **** Buradan şu sonucu çıkarmak mümkün; Türk milletinin el sıkışmak, el öpmek ve kucaklaşma adetlerini bir kez daha gözden geçirmesi gerekmektedir. Buna özellikle el temizliğini de katarsak gribin hayatımızdan uzak duracağının farkında olmamız gerekir.  **** Tüm bu sözlerden şunu çıkartabiliriz; Maske takarsak, el temizliğine dikkat edersek ve sosyal mesafeyi önemsersek hem gribal enfeksiyondan hem de korona denilen illetten uzak dur- muş oluruz.  **** 2021 yılının sağlık ve esenlik yılı olması dileğiyle, kalın sağlıcakla...
Ekleme Tarihi: 14 Ocak 2021 - Perşembe

GRİP UNUTULDU..!

Pandemi dolayısıyla her ne kadar hastaneye gidip muayene olmak ve tahlil yaptırmak riskli olsa bile, zaman zaman bu riski göze almaya mecbur kaldığımız anlar da oluyor. 
****
Bu riski göze aldığımız günlerden biriydi... Bağlı olduğum sağlık kuruluşuna gittim ve muayene oldum, tahlil yaptırdım. Sonra doktoruma şu soruyu yönelttim; ''İçinde bulunduğumuz Ocak ayı itibarıyla gribal enfeksiyondan muayene olmaya gelen hasta sayısı geçen seneye kıyasla kaç kişi?'' Doktorum, gülerek şöyle cevap verdi; ''Neredeyse hiç kimse. Gelen her hasta acaba korona mıyım diye geliyor. Gerçekten grip teşhisini unuttuk diyebi- lirim. Niçin diye soracak olursanız, maske ve sosyal mesafe ve el hijyeni diyebilirim'' dedi.
****
Meğer koronadan korunalım derken, gripten de korunmuşuz. Kimseyle yakın mesafeye girmemişiz, kimseyle el sıkışmamışız ve kucaklaşma olayından uzak durmuşuz. Ölümcül bir salgından kendimizi korumak isterken, tesadüfen de olsa gripten de kendimizi uzak tutmuşuz. Bu son derece isabetli bir davranış olmuş ve bu sayede grip şüphesi ile hastaneye gitmenin 
önüne geçilmiştir.
****
Buradan şu sonucu çıkarmak mümkün; Türk milletinin el sıkışmak, el öpmek ve kucaklaşma adetlerini bir kez daha gözden geçirmesi gerekmektedir. Buna özellikle el temizliğini de katarsak gribin hayatımızdan uzak duracağının farkında olmamız gerekir. 
****
Tüm bu sözlerden şunu çıkartabiliriz; Maske takarsak, el temizliğine dikkat edersek ve sosyal mesafeyi önemsersek hem gribal enfeksiyondan hem de korona denilen illetten uzak dur- muş oluruz. 
****
2021 yılının sağlık ve esenlik yılı olması dileğiyle, kalın sağlıcakla...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş