Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

Gerçek dışı takdir ve teşekkür belgeleri

2021-2022 eğitim öğretim yılı sona erdi ve tüm öğrenciler karnelerini aldılar. Yani yaz tatili başladı…                                                 ☘ Çocuğu bu sene mezun olmuş olan arkadaşıma sordum ‘mezun oldu mu?’ diye. O da takdir aldığını söyledi ama yüz ifadesi farklıydı.                                                  ☘ Sonra şöyle devam etti; Benim çocuğum takdirname alacak bir öğrenci değil. Ders çalış demekten dilimde tüy bitti. Sonra bir bakıyorsun takdir belgesi almış. Şaşırmamak elde değil.                                                  ☘ Ardından birkaç tanıdığıma daha sordum ve bir sınıfın yarısından fazlasının takdir aldığını, bir bölümünün de teşekkür belgesi  aldığını öğrendim. Size yemin ederim bu belgeler gerçek değil. Her veli kendi öğrencisine gülüyor adeta.                                                 ☘ Bu şekilde belge dağıtarak önce öğrencileri sonra velileri ve daha sonra da eğitim sistemini kandırıyorlar.                                                 ☘ Ama gerçekler ne zaman ortaya çıkıyor biliyor musunuz? Üniversite sınavlarının sonuçları açıklandığı zaman...                                                  ☘ Bir bakıyorsunuz ki takdir alan öğrenci neredeyse yerlerde sürünüyor. Doğru dürüst neti bile yok.                                                 ☘ Şimdi soruyorum sizlere benim evladımın aldığı takdir hak edilmiş bir başarı mıdır?                                                  ☘ Ne yüzle benim evladım takdir aldı diyebilirim.                                                  ☘ Evet sevgili okuyucular; bu anne, eğitim camiasına bir mesaj veriyor aslında.                                                 ☘ Bilhassa özel okulların her açıdan denetlenmesi gerektiğini vurguluyor.                                                 ☘ Gerçekten başarılı olanlar ve başarısız olanlar okurken ortaya çıkmalı ki üniversite sınavı sonuçlarında hayal kırıklığı olmasın.                                                 ☘ Denetimler, teftişler daha hassas ve dikkatli yapılmalı ki bu gerçek dışı takdir ve teşekkür belgeleri gerçek hak edenlere verilmelidir…  
Ekleme Tarihi: 24 Haziran 2022 - Cuma

Gerçek dışı takdir ve teşekkür belgeleri

2021-2022 eğitim öğretim yılı sona erdi ve tüm öğrenciler karnelerini aldılar. Yani yaz tatili başladı…
                                                ☘
Çocuğu bu sene mezun olmuş olan arkadaşıma sordum ‘mezun oldu mu?’ diye. O da takdir aldığını söyledi ama yüz ifadesi farklıydı. 
                                                ☘
Sonra şöyle devam etti; Benim çocuğum takdirname alacak bir öğrenci değil. Ders çalış demekten dilimde tüy bitti. Sonra bir bakıyorsun takdir belgesi almış. Şaşırmamak elde değil. 
                                                ☘
Ardından birkaç tanıdığıma daha sordum ve bir sınıfın yarısından fazlasının takdir aldığını, bir bölümünün de teşekkür belgesi  aldığını öğrendim. Size yemin ederim bu belgeler gerçek değil. Her veli kendi öğrencisine gülüyor adeta.
                                                ☘
Bu şekilde belge dağıtarak önce öğrencileri sonra velileri ve daha sonra da eğitim sistemini kandırıyorlar.
                                                ☘
Ama gerçekler ne zaman ortaya çıkıyor biliyor musunuz? Üniversite sınavlarının sonuçları açıklandığı zaman... 
                                                ☘
Bir bakıyorsunuz ki takdir alan öğrenci neredeyse yerlerde sürünüyor. Doğru dürüst neti bile yok.
                                                ☘
Şimdi soruyorum sizlere benim evladımın aldığı takdir hak edilmiş bir başarı mıdır? 
                                                ☘
Ne yüzle benim evladım takdir aldı diyebilirim. 
                                                ☘
Evet sevgili okuyucular; bu anne, eğitim camiasına bir mesaj veriyor aslında.
                                                ☘
Bilhassa özel okulların her açıdan denetlenmesi gerektiğini vurguluyor.
                                                ☘
Gerçekten başarılı olanlar ve başarısız olanlar okurken ortaya çıkmalı ki üniversite sınavı sonuçlarında hayal kırıklığı olmasın.
                                                ☘
Denetimler, teftişler daha hassas ve dikkatli yapılmalı ki bu gerçek dışı takdir ve teşekkür belgeleri gerçek hak edenlere verilmelidir…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş