Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

GENÇLERİN KONSERE BAKIŞ AÇISI

Daha önceki yazmış olduğum bir köşe yazısında belediyelerin gençler için düzenlemiş olduğu konserlerin öneminden bahsetmiştim… ☘ Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yine bir konser düzenlendi ve yine gençlerin ilgisi oldukça yoğundu. Konserin ücretsiz olması ise genç nesli daha da cezbederek konser alanının tıklım tıklım dolmasına neden oldu. ☘ Öncelikle bunu tertipleyen Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ve ekibine teşekkür etmek gerekir. Zira bu kötü ekonomik koşullarda gençlerin harçlıklarından arttırsalar bile böyle bir konsere gitmeleri oldukça zor görünüyordu. ☘ Konser olup bitti fakat kazasız belasız atlatılmamıştı maalesef. ☘ Konser öncesi gençlerin taşkınlıkları  konser alanına da yansımış ve bıçakların konuştuğu kavga, eğlence ortamına gölge düşürmüştür. ☘ Gazetemizin muhabirinden öğrendiğime göre; konser öncesi alkol satma yetkisi  olan işyerleri bir ayda satacağı alkollü içkiyi yaklaşık 2-3 saat içinde satmış diye duydum. ☘ 15-16 yaşlarında kız ya da erkek çocukları  bile ellerinde bira şişeleri ile köşe başlarını tutmuşlar, yaşları tutmayanlar yanlarındaki 18 yaşını doldurmuş kişilere aldırmak suretiyle içkilere kolayca  ulaşmışlar. Böylece içki satışı yasal hale geliyormuş… ☘ İyice sarhoş olan bu gençler yolda yürüyemez, merdiven çıkamaz hale gelmişler. Birçoğunun ise yanındaki arkadaşının desteğiyle ayakta kaldığı,  yollara ve arkadaşlarının üzerine istifra  ettiği hatta beton zemine yüzükoyun düştüğü gibi daha birçok rezillikler almış başını gitmiş… ☘ Diğer bir husus ise çocukluk ile gençlik yaşları arasındaki kız çocuklarının konser alanına adeta çıplak gelmeleri. İnsanların kılık kıyafetlerine karışılması asla doğru değil ama bu şekilde baloya veya kokteyle gelir gibi yarıçıplak gelmelerini onaylamıyorum. ‘Sana ne?’ diyebilirsiniz ama bu hiç doğru değil, tasvip edilecek bir yanı yok diye düşünüyorum. ☘ Şimdi soruyorum size gençler; ‘Ne oluyor sizlere?’ Belki kendinizi düşünmüyorsunuz ama ailenizi de mi düşünmüyorsunuz? Anne ya da babanız sizi o şekilde görse hiç utanmayacak mısınız? Bu kadar rahat olmak size ne kazandırır? Hiçbir şey  kazandırmayacağı gibi çok şey kaybettirir. ☘ Arkadaşlarınızın ve çevrenizin sizlere bakış açısı bir anda değişir, birer birer etrafınızdan kaybolurlar ve bir anda yalnızlaşırsınız. ☘ Kıyafetinizle değil fikir ve düşüncelerinizle kendinizi kabul ettirmeniz dileğiyle, kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2022 - Çarşamba

GENÇLERİN KONSERE BAKIŞ AÇISI

Daha önceki yazmış olduğum bir köşe yazısında belediyelerin gençler için düzenlemiş olduğu konserlerin öneminden bahsetmiştim…

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yine bir konser düzenlendi ve yine gençlerin ilgisi oldukça yoğundu. Konserin ücretsiz olması ise genç nesli daha da cezbederek konser alanının tıklım tıklım dolmasına neden oldu.

Öncelikle bunu tertipleyen Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ve ekibine teşekkür etmek gerekir. Zira bu kötü ekonomik koşullarda gençlerin harçlıklarından arttırsalar bile böyle bir konsere gitmeleri oldukça zor görünüyordu.

Konser olup bitti fakat kazasız belasız atlatılmamıştı maalesef.

Konser öncesi gençlerin taşkınlıkları  konser alanına da yansımış ve bıçakların konuştuğu kavga, eğlence ortamına gölge düşürmüştür.

Gazetemizin muhabirinden öğrendiğime göre; konser öncesi alkol satma yetkisi  olan işyerleri bir ayda satacağı alkollü içkiyi yaklaşık 2-3 saat içinde satmış diye duydum.

15-16 yaşlarında kız ya da erkek çocukları  bile ellerinde bira şişeleri ile köşe başlarını tutmuşlar, yaşları tutmayanlar yanlarındaki 18 yaşını doldurmuş kişilere aldırmak suretiyle içkilere kolayca  ulaşmışlar. Böylece içki satışı yasal hale geliyormuş…

İyice sarhoş olan bu gençler yolda yürüyemez, merdiven çıkamaz hale gelmişler. Birçoğunun ise yanındaki arkadaşının desteğiyle ayakta kaldığı,  yollara ve arkadaşlarının üzerine istifra  ettiği hatta beton zemine yüzükoyun düştüğü gibi daha birçok rezillikler almış başını gitmiş…

Diğer bir husus ise çocukluk ile gençlik yaşları arasındaki kız çocuklarının konser alanına adeta çıplak gelmeleri. İnsanların kılık kıyafetlerine karışılması asla doğru değil ama bu şekilde baloya veya kokteyle gelir gibi yarıçıplak gelmelerini onaylamıyorum. ‘Sana ne?’ diyebilirsiniz ama bu hiç doğru değil, tasvip edilecek bir yanı yok diye düşünüyorum.

Şimdi soruyorum size gençler; ‘Ne oluyor sizlere?’ Belki kendinizi düşünmüyorsunuz ama ailenizi de mi düşünmüyorsunuz? Anne ya da babanız sizi o şekilde görse hiç utanmayacak mısınız? Bu kadar rahat olmak size ne kazandırır? Hiçbir şey  kazandırmayacağı gibi çok şey kaybettirir.

Arkadaşlarınızın ve çevrenizin sizlere bakış açısı bir anda değişir, birer birer etrafınızdan kaybolurlar ve bir anda yalnızlaşırsınız.

Kıyafetinizle değil fikir ve düşüncelerinizle kendinizi kabul ettirmeniz dileğiyle, kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş