Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

FARKLI GÖRÜNME İSTEĞİ

İsteklerimizin hiç bitmediği bir neslin devamıyız. Gelirimize bakmadan çevremiz ya da yakınlarımızla aşık atmaya çalışıyoruz.  Bunu neden yapıyoruz bir türlü anlamış da değilim. Komşunuz veya ailece görüştüğünüz kişilerin evindeki eşya, kullandığı otomobil seni niye bu kadar ilgilendirir. Hem de kısıtlı bir bütçeye sahip olduğunu bile bile insan bu hataya nasıl düşer.  Sonra bunun cezasını evdeki çocuklar çeker. Eşlerden biri diğerini borçlanırken neden uyarmaz. Başını sokacak bir ev almaya kalksa da zora düşse anlarım. Ben kolundaki bileziğini satıp, sadece hava olsun diye iphone telefon alan aileler gördüm. Sonra zorda kalınca anne ve babalardan, ağabey ya da ablalardan yardım isteyeni de gördüm.   Bu bilinçsiz harcamalar bununla da kalmıyor ve evlatlara nasıl mı yansıyor. Ailesinin durumunu iyi zanneden çocukların farklı ve lüks istekleri bir türlü bitmek bilmiyor. Zira olmayan para varmış gibi gösteriliyor.  İpin ucu bir kaçmaya görsün, ondan sonra toparlamak bir hayli zor oluyor. Ne zaman ki çaresiz kalınıyor, aile içi şiddet ve boşanmalar başlıyor. Olan yine evdeki çocuklara oluyor.  Ben diyorum ki gereksiz gurur yapmayalım ve cebimizdeki ile yetinelim. Farklı görünmeye çalışmayalım. Özellikle evdeki bayan arkadaşlarıma sesleniyorum; Kimsenin lüks yaşantısı bizi ilgilendirmesin. Bunu çocuklarımıza da izah edelim. Her şeyin farkında olmak ilk önce onların hakkı. Gerçeği bilsinler ona göre yaşasınlar.   Kalın sağlıcakla..
Ekleme Tarihi: 14 Eylül 2019 - Cumartesi

FARKLI GÖRÜNME İSTEĞİ

İsteklerimizin hiç bitmediği bir neslin devamıyız. Gelirimize bakmadan çevremiz ya da yakınlarımızla aşık atmaya çalışıyoruz. 

Bunu neden yapıyoruz bir türlü anlamış da değilim. Komşunuz veya ailece görüştüğünüz kişilerin evindeki eşya, kullandığı otomobil seni niye bu kadar ilgilendirir. Hem de kısıtlı bir bütçeye sahip olduğunu bile bile insan bu hataya nasıl düşer. 

Sonra bunun cezasını evdeki çocuklar çeker. Eşlerden biri diğerini borçlanırken neden uyarmaz. Başını sokacak bir ev almaya kalksa da zora düşse anlarım. Ben kolundaki bileziğini satıp, sadece hava olsun diye iphone telefon alan aileler gördüm. Sonra zorda kalınca anne ve babalardan, ağabey ya da ablalardan yardım isteyeni de gördüm.  

Bu bilinçsiz harcamalar bununla da kalmıyor ve evlatlara nasıl mı yansıyor. Ailesinin durumunu iyi zanneden çocukların farklı ve lüks istekleri bir türlü bitmek bilmiyor. Zira olmayan para varmış gibi gösteriliyor. 

İpin ucu bir kaçmaya görsün, ondan sonra toparlamak bir hayli zor oluyor. Ne zaman ki çaresiz kalınıyor, aile içi şiddet ve boşanmalar başlıyor. Olan yine evdeki çocuklara oluyor. 

Ben diyorum ki gereksiz gurur yapmayalım ve cebimizdeki ile yetinelim. Farklı görünmeye çalışmayalım. Özellikle evdeki bayan arkadaşlarıma sesleniyorum; Kimsenin lüks yaşantısı bizi ilgilendirmesin. Bunu çocuklarımıza da izah edelim. Her şeyin farkında olmak ilk önce onların hakkı. Gerçeği bilsinler ona göre yaşasınlar.  
Kalın sağlıcakla..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş