Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

ERKEN BİTEN BALAYI...

Ne oluyor bu  genç evlilere. .? Evliliğe giden adımda her şeyler dört dörtlük oluyor.. Gelin hanım ev yeni olacak, mevkisi güzel olacak, mobilyalar il dışından olacak ve kimsede olmayacak.. *** Gelinliği görünce herkesin gözü kamaşacak.. Tükenmek bilmeyen ''cek'' ler ''cak'' larla dolu istekler.. Damattan aşkım, gelin adayından tatlım tavırları.. Bu pembe tavırlar düğün tarihine kadar sürüp gider.. Öyle ya da böyle düğün olayı bir şekilde atlatılır.. *** Balayı, cicim ayı derken bu da biter ve herkes işinin başına ve evlilik müessesini yürütme telaşına  kapılır.. Her iki taraf da anne-baba güdümünden kurtulmuş, her şeyi ile kendi kararlarını kendileri verir hale gelmişlerdir.. *** Derken kızın ve oğlanın anne babaları gelip gitmeye ve evliliğe ufak müdahaleleri kendini htirir (Genellikle kayın valideler)  *** Henüz olgunluk mertebesine ulaşmamış yeni evliler, senin annen, benim annem, senin ablan, benim ağabeyim  tartışmalarına sahne olan tavırlar sergilemeye başlarlar..  Asıl sorun bundan sonra başlar.. İşin içine bir de ekonomik sıkıntı giriyorsa daha da alevlenir.. *** Hele gelin hanım çalışıyorsa ''Sen kimsin sana mahkum muyum, ekonomik özgürlüğüm var benim'' şeklindeki minnetsiz yaklaşımlar baş gösterir.. *** Damadın gereksiz inatlaşması ve bu yaklaşımı kabullenememe duygusu, ben erkeğim egosu... *** İşin en tehlikeli boyutu ortada bir çocuk varken bile, ayrılalım ısrarının mütemadiyen davam  etmesi.. Bundan da anlaşılıyor ki bizde ne gelenek, ne görenek kalmış.. Evlilik artık pamuk ipliği olmuş..  *** Nereden inceyse oradan kopsun diyen bir bireyler topluluğu olmuşuz.. İşte bu yüzden boşanmalar son  zamanlarda oldukça yoğun yaşanmaktadır.. *** Nedense artık kimse kimseye katlanamıyor.. Bu konuda anne ve babalarımızın hakkını vermemiz gerekir..  Bir onlara, bir de günümüz evliliklerine bakın.. *** Şimdi bu ayrılıklar her iki tarafa da çok moralmiş gibi gelse de, yaşlılıkta ne yapacaklarını merak ediyorum.. *** Son olarak, ne olur gençler; aranıza bir üçüncü şahsın girmesine  müsaade  etmeyin.. Meseleleri kendi aranızda konuşarak çözüme kavuşturun. Fındık kabuğunu doldurmayan bu sorunları ileride öyle çocuksu bulacaksınız ki ''keşke'' diyeceksiniz.. *** Ama ne yazık ki hayatta ''KEŞKELERE'' yer yoktur gençler.. Gelin yeni sayfa açın ve 2018 yılı sizin yılınız olsun.. Tüm olumsuzlukları unutun gitsin... Yeni yılınız kutlu olsun..
Ekleme Tarihi: 30 Aralık 2017 - Cumartesi

ERKEN BİTEN BALAYI...

Ne oluyor bu  genç evlilere. .? Evliliğe giden adımda her şeyler dört dörtlük oluyor.. Gelin hanım ev yeni olacak, mevkisi güzel olacak, mobilyalar il dışından olacak ve kimsede olmayacak..
***
Gelinliği görünce herkesin gözü kamaşacak.. Tükenmek bilmeyen ''cek'' ler ''cak'' larla dolu istekler.. Damattan aşkım, gelin adayından tatlım tavırları.. Bu pembe tavırlar düğün tarihine kadar sürüp gider.. Öyle ya da böyle düğün olayı bir şekilde atlatılır..
***
Balayı, cicim ayı derken bu da biter ve herkes işinin başına ve evlilik müessesini yürütme telaşına  kapılır.. Her iki taraf da anne-baba güdümünden kurtulmuş, her şeyi ile kendi kararlarını kendileri verir hale gelmişlerdir..
***
Derken kızın ve oğlanın anne babaları gelip gitmeye ve evliliğe ufak müdahaleleri kendini htirir (Genellikle kayın valideler) 
***
Henüz olgunluk mertebesine ulaşmamış yeni evliler, senin annen, benim annem, senin ablan, benim ağabeyim  tartışmalarına sahne olan tavırlar sergilemeye başlarlar..  Asıl sorun bundan sonra başlar.. İşin içine bir de ekonomik sıkıntı giriyorsa daha da alevlenir..
***
Hele gelin hanım çalışıyorsa ''Sen kimsin sana mahkum muyum, ekonomik özgürlüğüm var benim'' şeklindeki minnetsiz yaklaşımlar baş gösterir..
***
Damadın gereksiz inatlaşması ve bu yaklaşımı kabullenememe duygusu, ben erkeğim egosu...
***
İşin en tehlikeli boyutu ortada bir çocuk varken bile, ayrılalım ısrarının mütemadiyen davam  etmesi.. Bundan da anlaşılıyor ki bizde ne gelenek, ne görenek kalmış.. Evlilik artık pamuk ipliği olmuş.. 
***
Nereden inceyse oradan kopsun diyen bir bireyler topluluğu olmuşuz.. İşte bu yüzden boşanmalar son  zamanlarda oldukça yoğun yaşanmaktadır..
***
Nedense artık kimse kimseye katlanamıyor.. Bu konuda anne ve babalarımızın hakkını vermemiz gerekir..  Bir onlara, bir de günümüz evliliklerine bakın..
***
Şimdi bu ayrılıklar her iki tarafa da çok moralmiş gibi gelse de, yaşlılıkta ne yapacaklarını merak ediyorum..
***
Son olarak, ne olur gençler; aranıza bir üçüncü şahsın girmesine  müsaade  etmeyin.. Meseleleri kendi aranızda konuşarak çözüme kavuşturun. Fındık kabuğunu doldurmayan bu sorunları ileride öyle çocuksu bulacaksınız ki ''keşke'' diyeceksiniz..
***
Ama ne yazık ki hayatta ''KEŞKELERE'' yer yoktur gençler.. Gelin yeni sayfa açın ve 2018 yılı sizin yılınız olsun.. Tüm olumsuzlukları unutun gitsin...
Yeni yılınız kutlu olsun..
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş