Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

ÇAT KAPI

Evet yine köşemde eskilere gideceğiz… Yine eskiden kalan zamanla saygısızlık olarak algılanan çat kapı misafirlik. ☘ Eskiden hatırlıyorum da telefon kullanımı bu kadar yaygın olmadığı için mi yoksa kimsenin kimseden bir çekincesi olmadığı için mi bilemiyorum ama ne güzel misafirlik kültürümüz vardı. ☘ Çat kapı gittiğimiz evlerde, güler yüzle karşılaşmanın vermiş olduğu huşu içinde otururduk dostlarla… ☘ Ev sahibine vermiş olduğumuz bir kötü telaş yoktu mesela, giderdik çat kapı misafirliğimize… ☘ Önceden haberdar edip ev sahibini yorgun bir telaşa sürüklemezdik. ☘ Şimdi ise öyle mi oluyor… Neredeyse bir hafta önceden haber verdiğimiz ev sahibi bir telaşa giriyor. ☘ Evini temizleme, planlarını değiştirme ve ya çay ikramlıkları hazırlama telaşı içinde oluyorlar, oluyoruz. ☘ Gittiğimiz misafirlikte de fark ederiz ki ev sahibinin vermiş olduğu bu telaş onu yorgun kılıp sohbetten alıkoyuyor. ☘ Sen onun yorgunluğu gördükçe de içtiğin çaydan haz alamıyorsun. ☘ Giderdik çat kapı misafirliğe, ev dağınıkmış, kuru bir çaymış bunların bir önemi olmaksızın keyfimize bakardık. ☘ O çay ne anlamlara geliyor aslında, bir kuru çay demek de uygun olmaz. ☘ Eskilerden hatırladığım bir alışkanlıkta çay misafirlerin gelişinden bayağı bir sonra demlenirdi. Nedeni ise misafire çayını iç ve hemen git izlenimi vermesin diye. ☘ Sohbetler edilirken çay, pasta, börek telaşı olmazdı sohbetin içerisinde… ☘ Çat kapı gitmek güzeldi zahmetsiz olurdu misafirin gelişi de gidişi de. Şimdi herkesin bir çalışma hayatı var çat kapı gitsen ne olacak ki… Gittiğin o kapı duvar olduktan sonra… ☘ Yine de eskilerin tadı başkaydı… Eskileri güzel hatırlamak dileğiyle kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 02 Şubat 2024 - Cuma

ÇAT KAPI

Evet yine köşemde eskilere gideceğiz… Yine eskiden kalan zamanla saygısızlık olarak algılanan çat kapı misafirlik.

Eskiden hatırlıyorum da telefon kullanımı bu kadar yaygın olmadığı için mi yoksa kimsenin kimseden bir çekincesi olmadığı için mi bilemiyorum ama ne güzel misafirlik kültürümüz vardı.

Çat kapı gittiğimiz evlerde, güler yüzle karşılaşmanın vermiş olduğu huşu içinde otururduk dostlarla…

Ev sahibine vermiş olduğumuz bir kötü telaş yoktu mesela, giderdik çat kapı misafirliğimize…

Önceden haberdar edip ev sahibini yorgun bir telaşa sürüklemezdik.

Şimdi ise öyle mi oluyor… Neredeyse bir hafta önceden haber verdiğimiz ev sahibi bir telaşa giriyor.

Evini temizleme, planlarını değiştirme ve ya çay ikramlıkları hazırlama telaşı içinde oluyorlar, oluyoruz.

Gittiğimiz misafirlikte de fark ederiz ki ev sahibinin vermiş olduğu bu telaş onu yorgun kılıp sohbetten alıkoyuyor.

Sen onun yorgunluğu gördükçe de içtiğin çaydan haz alamıyorsun.

Giderdik çat kapı misafirliğe, ev dağınıkmış, kuru bir çaymış bunların bir önemi olmaksızın keyfimize bakardık.

O çay ne anlamlara geliyor aslında, bir kuru çay demek de uygun olmaz.

Eskilerden hatırladığım bir alışkanlıkta çay misafirlerin gelişinden bayağı bir sonra demlenirdi. Nedeni ise misafire çayını iç ve hemen git izlenimi vermesin diye.

Sohbetler edilirken çay, pasta, börek telaşı olmazdı sohbetin içerisinde…

Çat kapı gitmek güzeldi zahmetsiz olurdu misafirin gelişi de gidişi de. Şimdi herkesin bir çalışma hayatı var çat kapı gitsen ne olacak ki… Gittiğin o kapı duvar olduktan sonra…

Yine de eskilerin tadı başkaydı… Eskileri güzel hatırlamak dileğiyle kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş