Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

ÇAĞIN VEBASI SİGARA

Evlat yetiştirmek meşakkat ister, ilgi ve alaka ister. En iyi koleje, okula vermek değildir mesele. Aman geri kalmasın evladım deyip cebini doldurmakla bitmiyor her şey.. *** Bir anne olarak kötü alışkanlıktan bahsetmek istiyorum; SİGARA.. *** Öylesine üzülüyorum ki o gencecik çocuk yaştaki sigara içen öğrencileri görünce. İnanın henüz 13-14 yaşlarında tahminen 8 ya da 9'uncu sınıf öğrencileri, 15 dakikalık teneffüslerde sigara içerken görmek insanı kahrediyor.. *** Nedir bu insanı bu alışkanlığa iten.. İlgisizlik, takipsizlik, kontrolsüzlük müdür? Sevgisizlik midir? *** Anne ve babalar ne olur evlatlarınıza sahip çıkın.. Sigaranın zararlarını onlara iyice anlatın.. Dayak ile korkutarak değil onu konuşarak ikna etmeye çalışın.. *** Arkadaşlarını iyi seçmesini söyleyin.. Unutulmamalıdır ki sigara hep özenti ile başlar.. Kötü arkadaş da buna vesile olur.. Gerekirse arkadaşlarını da araştırın ve takip edin.. *** Ona bir psikolog gibi yaklaşın ve izah edin. Bu yaşlar başlamak için de  vazgeçmek için de geçerli bir zamandır.. *** En iyi takip yeri okuldur. Gerekirse öğretmenlerinden destek isteyin. Birlikte hareketle pekala bunun üstesinden gelebilirsiniz.. *** Tüm bunlar bir yana, işin en zor tarafı evde anne ve babanın sigara içiyor olmasıdır. İşte o zaman evladınıza koz vermiş olursunuz. İşiniz bir hayli zor. Allah kolaylık versin..
Ekleme Tarihi: 23 Aralık 2017 - Cumartesi

ÇAĞIN VEBASI SİGARA

Evlat yetiştirmek meşakkat ister, ilgi ve alaka ister. En iyi koleje, okula vermek değildir mesele. Aman geri kalmasın evladım deyip cebini doldurmakla bitmiyor her şey..
***
Bir anne olarak kötü alışkanlıktan bahsetmek istiyorum; SİGARA..
***
Öylesine üzülüyorum ki o gencecik çocuk yaştaki sigara içen öğrencileri görünce. İnanın henüz 13-14 yaşlarında tahminen 8 ya da 9'uncu sınıf öğrencileri, 15 dakikalık teneffüslerde sigara içerken görmek insanı kahrediyor..
***
Nedir bu insanı bu alışkanlığa iten.. İlgisizlik, takipsizlik, kontrolsüzlük müdür? Sevgisizlik midir?
***
Anne ve babalar ne olur evlatlarınıza sahip çıkın.. Sigaranın zararlarını onlara iyice anlatın.. Dayak ile korkutarak değil onu konuşarak ikna etmeye çalışın..
***
Arkadaşlarını iyi seçmesini söyleyin.. Unutulmamalıdır ki sigara hep özenti ile başlar.. Kötü arkadaş da buna vesile olur.. Gerekirse arkadaşlarını da araştırın ve takip edin..
***
Ona bir psikolog gibi yaklaşın ve izah edin. Bu yaşlar başlamak için de  vazgeçmek için de geçerli bir zamandır..
***
En iyi takip yeri okuldur. Gerekirse öğretmenlerinden destek isteyin. Birlikte hareketle pekala bunun üstesinden gelebilirsiniz..
***
Tüm bunlar bir yana, işin en zor tarafı evde anne ve babanın sigara içiyor olmasıdır. İşte o zaman evladınıza koz vermiş olursunuz. İşiniz bir hayli zor. Allah kolaylık versin..
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş