Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

BÜTÇEMİZİ AŞMAYALIM..!

Film ve televizyon dizilerine göz gezdirdiğim de bazen ince ayrıntılara takılıyorum. x Bu ayrıntılar bazen olumlu, çoğu zaman da olumsuz içerikler barındırıyor. x Mesela en önemlilerinden birisi de filmlerde ve dizilerdeki zengin yaşam içerikleri ki bu da gençleri lüks hayata özendiriyor. x Hele hele yaşadığı aile ortamında kısıtlı bir ekonomi içinde büyüyorsa, gençlik yaşamında da evlilik yaşa- mında da olumsuz gelişmeleri doğuruyor. x Bunları neden yazdığıma gelince; televizyon reklamlarının birinde evli olan bir çift, bir mağazadan birbirilerine hediye almak isterlerken eşlerden biri "Bu ay ki bütçemizi aştık, daha son- ra alırız." demesi evliliklerde olması gerekeni izah eder nite- likteydi. x Bu sihirli cümle evliliklerde bize bütçemiz kadarı ile yaşamayı öğre- tiyordu aslında... x Komşunun yaşamı, aile dostunun lüks içinde olması, iş arkadaşının havuzlu villada oturması, bizi hiç mi hiç ilgilendirmemeli. x Eşler kanaatkar olmalı ve evlatlarımıza da bunu öğretmeliyiz. Onlara çok iyi yaşam için çok çalışmak gerektiğini anlatmalıyız. x Hak etmediğimiz hiç bir yaşama özenmemeli ve özendirmemeliyiz. x Ama kendimize dürüstlük çerçevesinde, bir hedef çizmeyi de unutmamalıyız.
Ekleme Tarihi: 19 Ağustos 2021 - Perşembe

BÜTÇEMİZİ AŞMAYALIM..!

Film ve televizyon dizilerine göz gezdirdiğim de bazen ince ayrıntılara takılıyorum.
x
Bu ayrıntılar bazen olumlu, çoğu zaman da olumsuz içerikler barındırıyor.
x
Mesela en önemlilerinden birisi de filmlerde ve dizilerdeki zengin yaşam içerikleri ki bu da gençleri lüks hayata özendiriyor.
x
Hele hele yaşadığı aile ortamında kısıtlı bir ekonomi içinde büyüyorsa, gençlik yaşamında da evlilik yaşa- mında da olumsuz gelişmeleri doğuruyor.
x
Bunları neden yazdığıma gelince; televizyon reklamlarının birinde evli olan bir çift, bir mağazadan birbirilerine hediye almak isterlerken eşlerden biri "Bu ay ki bütçemizi aştık, daha son- ra alırız." demesi evliliklerde olması gerekeni izah eder nite- likteydi.
x
Bu sihirli cümle evliliklerde bize bütçemiz kadarı ile yaşamayı öğre- tiyordu aslında...
x
Komşunun yaşamı, aile dostunun lüks içinde olması, iş arkadaşının havuzlu villada oturması, bizi hiç mi hiç ilgilendirmemeli.
x
Eşler kanaatkar olmalı ve evlatlarımıza da bunu öğretmeliyiz. Onlara çok iyi yaşam için çok çalışmak gerektiğini anlatmalıyız.
x
Hak etmediğimiz hiç bir yaşama özenmemeli ve özendirmemeliyiz.
x
Ama kendimize dürüstlük çerçevesinde, bir hedef çizmeyi de unutmamalıyız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş