Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

BİR BİR YASAKLANIYOR..!

Marketlerde poşetin yasaklanıp , ücretli olarak verilmesinden herkes gibi ben de son derece memnuniyet duydum. Kendi adıma söylemek gerekirse ben de kol çantamın içinde merket için bez çanta taşımaya başlamıştım. Haberleri izlediğimde buna benzer bir yasağın yolda olduğunu öğrendim. Artık plastik pipet, tabak, çatal, karıştırıcı, bardak, balon ve kulak çubuklarının 2021 yılı itibari ile yasaklanacak olması son derece yerinde bir karar.  Şimdilik  Avrupa'da uygulanacak olan bu yasaklar umarım ülkemizde de uygulanır. Zira plastik ürünleri çevreye bilinçsizce atan ülkeler arsında ilk 10'a gireriz. Piknik yerlerine ve yol kenarlarına atılan plastik atıkları görünce üzülmemek elde değil. Bunları atan insan olabilir mi? İnsanlar niçin yapar bunu. Pikniğini yaptıktan sonra bunları bir poşete koyup, en yakın çöp kutusuna atmak çok mu zor? Aslında bunun suçlusu bizler yani anne ve babalarız; evlatlarımıza yerlere çöp atılmaması uyarısını sık sık yapmadığımız için. Diğer suçlu ise eğitmenlerimiz; zira bu konuyu derslerde yeterince dile getirip, irdelemedikleri için. Tüm bunlara ilaveten arkadaş çevresini de unutmamak, gözardı etmemek lazım. Birbirinin yanlış bir davranışını görüp onu uyarmayan arkadaşların da etkisi son derece büyük. Anlatmak istediğim şudur;  yukarıda saydığım tek kullanımlık plastik ürünlerin kullanımını yasaklamanın şüphesiz çevremize çok faydası olacaktır. Ama plastik ürün o kadar fazla ki, yasaklamak bir yere kadar gider. Asıl yasak insanların beyninde başlamalı ve çöpün yerinin, çöp kutusu olduğu bilinmelidir.
Ekleme Tarihi: 03 Ekim 2020 - Cumartesi

BİR BİR YASAKLANIYOR..!

Marketlerde poşetin yasaklanıp , ücretli olarak verilmesinden herkes gibi ben de son derece memnuniyet duydum. Kendi adıma söylemek gerekirse ben de kol çantamın içinde merket için bez çanta taşımaya başlamıştım.

Haberleri izlediğimde buna benzer bir yasağın yolda olduğunu öğrendim. Artık plastik pipet, tabak, çatal, karıştırıcı, bardak, balon ve kulak çubuklarının 2021 yılı itibari ile yasaklanacak olması son derece yerinde bir karar. 

Şimdilik  Avrupa'da uygulanacak olan bu yasaklar umarım ülkemizde de uygulanır. Zira plastik ürünleri çevreye bilinçsizce atan ülkeler arsında ilk 10'a gireriz.

Piknik yerlerine ve yol kenarlarına atılan plastik atıkları görünce üzülmemek elde değil. Bunları atan insan olabilir mi? İnsanlar niçin yapar bunu. Pikniğini yaptıktan sonra bunları bir poşete koyup, en yakın çöp kutusuna atmak çok mu zor?

Aslında bunun suçlusu bizler yani anne ve babalarız; evlatlarımıza yerlere çöp atılmaması uyarısını sık sık yapmadığımız için. Diğer suçlu ise eğitmenlerimiz; zira bu konuyu derslerde yeterince dile getirip, irdelemedikleri için. Tüm bunlara ilaveten arkadaş çevresini de unutmamak, gözardı etmemek lazım. Birbirinin yanlış bir davranışını görüp onu uyarmayan arkadaşların da etkisi son derece büyük.

Anlatmak istediğim şudur;  yukarıda saydığım tek kullanımlık plastik ürünlerin kullanımını yasaklamanın şüphesiz çevremize çok faydası olacaktır. Ama plastik ürün o kadar fazla ki, yasaklamak bir yere kadar gider. Asıl yasak insanların beyninde başlamalı ve çöpün yerinin, çöp kutusu olduğu bilinmelidir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş