Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

BAYRAMLAR…

Her bayram herkesin dilinde duymaya alıştığımız nerede o eski bayramlar, yok eski tadı gibi cümleleri hepimiz söylüyoruz.  ☘ Sahi nasıl oluyordu o eski bayramlar bir hatırlayalım, hatırlatayım… Tabi her bayramın olmazsa olması el öpmeler, şeker ikramı ve harçlık hiç değişmese de değişen ve özlemle anımsadığımız anlar vardı yaşadığımız. ☘ Beraberliği ve aynı duyguları hep beraber yaşatan bayramlar, zaman içerisinde en çok değişen konulardan bir tanesi oldu. Bu nedenle eski bayramlara duyulan özlem giderek artmaya başladı. ☘ Aslında bayramlar; paylaşmayı, yardımlaşmayı ve aile kavramını ön plana çıkaran en özel zamanlardır. Şimdi ise bayramların o eski coşkusunu ve neşesini yakalayabilmek günümüzde artık mümkün olmuyor. ☘ Zamanla azalan bayramın en özel hali aile ziyaretleri bitmeye başladı. Eski bayramlarda yapılan aile ve akraba ziyaretleri, olmazsa olmaz gelenekler arasında yer alırdı. Zaten bayramı bayram yapan da bütün ailenin bir arada olduğu o güzel anlardır. ☘ Bir de çocukluğun o eski zamanların bayramına denk gelmişse, bayramda bahşiş toplamak ve bayram coşkusunu en iyi şekilde yansıtmak için tek tek bütün dükkanları dolaşırdık. Tanıdığımız, tanımadığımız herkesin bayramını kutlardık. ☘ Büyük küçük herkesin heyecanla beklediği bayramlar, özellikle küçükler için ceplerini harçlıklarla doldurabilecekleri harika bir zaman. Öyle ki şeker ve çikolata ile birlikte verilen bayram harçlıkları, eski bayramların unutulmayacak geleneklerindendi. ☘ Eski bayramlar denilince akıllara gelen bir diğer gelenek de bayramlık kıyafetlerdi. Adından da anlaşılacağı gibi bayramlıklar, her zaman yeni ve güzel giysilerden seçilirdi. Herkesin birbirine ne kadar güzel olmuşsun demesi bayramda ayrı bir tat verirdi. ☘ Aslında sayılabilecek her döneme ait o kadar özlemle andığımız bayramlar oldu ki ama hepsi geride kaldı. ☘ Özellikle eski kuşaklar bayram dedikçe, duygu, etkileşim, sosyalleşme, paylaşma, dertleşme, yani daha çok duygunun ve paylaşımın ön planda olduğu kavramlardan bahsediyor.  ☘ Şimdi ise bayramlar yeni kuşaklar için tatil olarak görüldüğü için, bayramda aile bütünlüğü bozuldu ve eski özletir oldu. ☘ Ailenizle bir bütün olabileceğiniz iyi bayramlar diliyorum. Kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2023 - Salı

BAYRAMLAR…

Her bayram herkesin dilinde duymaya alıştığımız nerede o eski bayramlar, yok eski tadı gibi cümleleri hepimiz söylüyoruz. 

Sahi nasıl oluyordu o eski bayramlar bir hatırlayalım, hatırlatayım… Tabi her bayramın olmazsa olması el öpmeler, şeker ikramı ve harçlık hiç değişmese de değişen ve özlemle anımsadığımız anlar vardı yaşadığımız.

Beraberliği ve aynı duyguları hep beraber yaşatan bayramlar, zaman içerisinde en çok değişen konulardan bir tanesi oldu. Bu nedenle eski bayramlara duyulan özlem giderek artmaya başladı.

Aslında bayramlar; paylaşmayı, yardımlaşmayı ve aile kavramını ön plana çıkaran en özel zamanlardır. Şimdi ise bayramların o eski coşkusunu ve neşesini yakalayabilmek günümüzde artık mümkün olmuyor.

Zamanla azalan bayramın en özel hali aile ziyaretleri bitmeye başladı. Eski bayramlarda yapılan aile ve akraba ziyaretleri, olmazsa olmaz gelenekler arasında yer alırdı. Zaten bayramı bayram yapan da bütün ailenin bir arada olduğu o güzel anlardır.

Bir de çocukluğun o eski zamanların bayramına denk gelmişse, bayramda bahşiş toplamak ve bayram coşkusunu en iyi şekilde yansıtmak için tek tek bütün dükkanları dolaşırdık. Tanıdığımız, tanımadığımız herkesin bayramını kutlardık.

Büyük küçük herkesin heyecanla beklediği bayramlar, özellikle küçükler için ceplerini harçlıklarla doldurabilecekleri harika bir zaman. Öyle ki şeker ve çikolata ile birlikte verilen bayram harçlıkları, eski bayramların unutulmayacak geleneklerindendi.

Eski bayramlar denilince akıllara gelen bir diğer gelenek de bayramlık kıyafetlerdi. Adından da anlaşılacağı gibi bayramlıklar, her zaman yeni ve güzel giysilerden seçilirdi. Herkesin birbirine ne kadar güzel olmuşsun demesi bayramda ayrı bir tat verirdi.

Aslında sayılabilecek her döneme ait o kadar özlemle andığımız bayramlar oldu ki ama hepsi geride kaldı.

Özellikle eski kuşaklar bayram dedikçe, duygu, etkileşim, sosyalleşme, paylaşma, dertleşme, yani daha çok duygunun ve paylaşımın ön planda olduğu kavramlardan bahsediyor. 

Şimdi ise bayramlar yeni kuşaklar için tatil olarak görüldüğü için, bayramda aile bütünlüğü bozuldu ve eski özletir oldu.

Ailenizle bir bütün olabileceğiniz iyi bayramlar diliyorum. Kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş