Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

ATIK YAĞLARDAKİ TEHLİKE

Kızgın yağda kızartılmış patates, köfte, bezelye gibi yiyecekleri zevkle yerken sonrasını hiç düşünmüyoruz. ☘ Sağlığımıza zararlı oluşunu bir kenara bırakıp, kızartma sonrası birçoğumuzun, mutfak lavabosuna döktüğü atık yağdan bahsetmek istiyorum. ☘ Bilinçsizce lavabolara dökülen bu yağların çevremize verdiği zararları öğrenmek internette beş dakikamı aldı. Şöyle diyordu bilim insanları; “ Bu atık yağlar, kanalizasyona döküldüğü zaman su yüzeyini kaplar ve su sistemine zarar verir, güneş ışığını engeller ve havadan suya oksijen transferini önler.” ☘ Diğer bir açıklama ise; Denize, akarsuya veya göle atılan atık yağlar, buralarda yaşayan tüm canlılara zarar vermektedir.  ☘ 1 Litre kullanılmış atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu, yani 15 kişinin bir yılda içeceği suyu, içilmez hale getirmektedir.  ☘ Tüm bunları göz önünde bulundurarak, gelin hep birlikte bu yazılanları sorgulayalım. ☘ Atık yağını görevlilere teslim etmeyenlere niçin ceza  uygulanmıyor? ☘ Bununla ilgili televizyon ve gazetelerde niçin kamu spotu yayını yapılmıyor veya bilgilendirici broşürler dağıtılmıyor? ☘ İçme sularına zarar verdiğini bile bile, ciddi anlamda harekete geçmek için daha neyi bekliyoruz. ☘ Sularımızın tükenmesine, kirletilmesine seyirci kalmak, gelecek nesilleri yok etmektir. ☘ Temiz ve berrak sular içebilmek dileğiyle kalın sağlıcakla.  
Ekleme Tarihi: 22 Temmuz 2022 - Cuma

ATIK YAĞLARDAKİ TEHLİKE

Kızgın yağda kızartılmış patates, köfte, bezelye gibi yiyecekleri zevkle yerken sonrasını hiç düşünmüyoruz.

Sağlığımıza zararlı oluşunu bir kenara bırakıp, kızartma sonrası birçoğumuzun, mutfak lavabosuna döktüğü atık yağdan bahsetmek istiyorum.

Bilinçsizce lavabolara dökülen bu yağların çevremize verdiği zararları öğrenmek internette beş dakikamı aldı. Şöyle diyordu bilim insanları; “ Bu atık yağlar, kanalizasyona döküldüğü zaman su yüzeyini kaplar ve su sistemine zarar verir, güneş ışığını engeller ve havadan suya oksijen transferini önler.”

Diğer bir açıklama ise; Denize, akarsuya veya göle atılan atık yağlar, buralarda yaşayan tüm canlılara zarar vermektedir. 

1 Litre kullanılmış atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu, yani 15 kişinin bir yılda içeceği suyu, içilmez hale getirmektedir. 

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, gelin hep birlikte bu yazılanları sorgulayalım.

Atık yağını görevlilere teslim etmeyenlere niçin ceza 
uygulanmıyor?

Bununla ilgili televizyon ve gazetelerde niçin kamu spotu yayını yapılmıyor veya bilgilendirici broşürler dağıtılmıyor?

İçme sularına zarar verdiğini bile bile, ciddi anlamda harekete geçmek için daha neyi bekliyoruz.

Sularımızın tükenmesine, kirletilmesine seyirci kalmak, gelecek nesilleri yok etmektir.

Temiz ve berrak sular içebilmek dileğiyle kalın sağlıcakla.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş