Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

ANLAYIŞ VE MEDENİYET!

Bizlere her yerde her ortamda yazı konusu çıkıyor. Çünkü toplum olarak çok rahat ve umursamaz tavırlar içindeyiz maalesef... **** Özel bir hastanenin kafesindeyiz. Bir yandan kahvemizi içerken bir yandan da sohbet etmeye ve birbirimizin sesini duymaya çalışıyoruz.  **** Hemen arka masada oturan kişiler öylesine yüksek sesli  konuşuyorlar ki biz konuşmaktan vazgeçtik ve arka masanın sohbetini dinlemeye başladık. **** Neler mi duyduk; erkek kardeşiyle fındık bahçesi yüzünden kavga ettiğini, kız kardeşlerinin aç gözlülükle hisse istediklerini, hatta annelerine kim- senin sahip çıkmadığını ve babalarının kardeşlerden birine fazla miktarda para yardımı yaptığını vs. hepsini duyduk, dinledik.  **** Adamın özel hayatında yaşadığı her şeyi böyle anlatması sonucu biz de ister istemez hepsini duyduk. Ara sıra edilen küfürlü kısımlarda ise kulaklarımızı tıkamaya çalıştık. **** Bütün bu konuşmalara 20 dakika kadar katlanmak zorunda kaldık. Biz kalktık, adam hala yüksek sesle çevresine aldırış etmeden olup biteni anlatmaya devam ediyordu. **** Toplumda buna benzer o kadar çok görgüsüz ve densiz insan var ki hangisini anlatsak, hangisini örnek versek şaşırıp kalıyoruz. Biz bunlardan sadece birine şahit olduk. **** Neden toplum içinde böyle herkesin duyacağı kadar yüksek sesle konuşur ki insan? Başkasının duymasından neden rahatsız olmazlar? Bu görgü kuralının illa okulda ders olarak okutulması mı gerek? İlla birinin sizi uyarması mı gerek? **** Kapalı ve herkese açık bir ortamda bu kadar insanı rahatsız etmeye ne hakkınız var? Hiç mi utanmanız, sıkılmanız yok? **** Ayrıca siz duyarlı vatandaşları da uyarmak istiyorum. Sakın bu görgüsüz insanları uyarmaya çalışmayın. Beklenmedik ve cahilce bir cevap almak istemiyorsanız eğer garsona veya mekan sahibine söyleyin.  **** Anlayışlı ve medeni bir toplum olmak dileğiyle, kalın sağlıcakla...  
Ekleme Tarihi: 24 Ekim 2020 - Cumartesi

ANLAYIŞ VE MEDENİYET!

Bizlere her yerde her ortamda yazı konusu çıkıyor. Çünkü toplum olarak çok rahat ve umursamaz tavırlar içindeyiz maalesef...
****
Özel bir hastanenin kafesindeyiz. Bir yandan kahvemizi içerken bir yandan da sohbet etmeye ve birbirimizin sesini duymaya çalışıyoruz. 
****
Hemen arka masada oturan
kişiler öylesine yüksek sesli 
konuşuyorlar ki biz konuşmaktan vazgeçtik ve arka masanın sohbetini dinlemeye başladık.
****
Neler mi duyduk; erkek kardeşiyle fındık bahçesi yüzünden kavga ettiğini, kız kardeşlerinin aç gözlülükle hisse istediklerini, hatta annelerine kim- senin sahip çıkmadığını ve babalarının kardeşlerden birine fazla miktarda para yardımı yaptığını vs. hepsini duyduk, dinledik. 
****
Adamın özel hayatında yaşadığı her şeyi böyle anlatması sonucu biz de ister istemez hepsini duyduk. Ara sıra edilen küfürlü kısımlarda ise kulaklarımızı tıkamaya çalıştık.
****
Bütün bu konuşmalara 20 dakika kadar katlanmak zorunda kaldık. Biz kalktık, adam hala yüksek sesle çevresine aldırış etmeden olup biteni anlatmaya devam ediyordu.
****
Toplumda buna benzer o kadar çok görgüsüz ve densiz insan var ki hangisini anlatsak, hangisini örnek versek şaşırıp kalıyoruz. Biz bunlardan sadece birine şahit olduk.
****
Neden toplum içinde böyle herkesin duyacağı kadar yüksek sesle konuşur ki insan? Başkasının duymasından neden rahatsız olmazlar? Bu görgü kuralının illa okulda ders olarak okutulması mı gerek? İlla birinin sizi uyarması mı gerek?
****
Kapalı ve herkese açık bir ortamda bu kadar insanı rahatsız etmeye ne hakkınız var? Hiç mi utanmanız, sıkılmanız yok?
****
Ayrıca siz duyarlı vatandaşları da uyarmak istiyorum. Sakın bu görgüsüz insanları uyarmaya çalışmayın. Beklenmedik ve cahilce bir cevap almak istemiyorsanız eğer garsona veya mekan sahibine söyleyin. 
****
Anlayışlı ve medeni bir toplum olmak dileğiyle, kalın sağlıcakla...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş