Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

AMBULANS’A YOL VER

Bugün sizlere iki adet densizin densizliğinden, vurdumduymazlığından bahsetmek istiyorum. ☘ Biri İstanbul Beşiktaş’ta yaşandı. Ambulansın ters yönde olduğunu ve içinde hasta olmadığını söyleyen bir mahlûk, dakikalarca 89 yaşında solunum sıkıntısı çeken bir hastayı taşıyan ambulansa yol vermedi. ☘ Her şeyi bir yana bırakın, tahmini konuştuğu araç bir ambulans ve içinde hasta olmadığını söyleyerek yol vermediğini belirtiyor. ☘ O an “Ambulansta İnşallah senin annen ya da bir yakının olur” demek geliyor insanın içinden. Ama sonra o kötüyse sen de mi kötü olacaksın düşüncesiyle vazgeçiyorum bu fikrimden. ☘ İkinci bir vaka Antalya’da yaşanıyor ve bir tur otobüsü dakikalarca sol şeridi ihlal ediyor ve sağ şerit boş olmasına rağmen bir türlü geçmek bilmiyor. ☘ Üstelik ambulansın siren sesine ve anonsuna hiç aldırış etmeden öylesine yoluna devam ediyor. ☘ Her hâlükârda geçiş üstünlüğü olan bir ambulansa bir şoför ne şartlarda yol vermez, ya da ne gibi bir gerekçesi olabilir. Bunu hangi mazeret haklı kılabilir. ☘  Allah aşkına içinde ölümle pençeleşen bir insan olan bu araca yol vermemek ne demek. Bu nasıl bir insanlık ya da vicdansızlık?  ☘ Yoksa sende Beşiktaş’taki yol vermeyen bayan sürücü gibi içinde hasta yoktur düşüncesini taşıyan zavallı bir insan müsveddesi misin? ☘ Ne hale geldik; nasıl bu kadar acımasız, vurdumduymaz ve vicdansız olduk.  ☘ Ben kendi adıma demek istiyorum ki, ben bu insanlarla aynı havayı teneffüs etmek istemiyorum. ☘ Bir ambulansa bugün bu tepkiyi gösteren bu sürücüler, yarın kim bilir bir çok masum insana neler yapmaz ki ... ☘ Ben düşünmek bile istemiyorum. Ya siz..! ☘ Böyle insanlarla karşılaşmamanız dileğiyle, kalın sağlıcakla...  
Ekleme Tarihi: 30 Eylül 2022 - Cuma

AMBULANS’A YOL VER

Bugün sizlere iki adet densizin densizliğinden, vurdumduymazlığından bahsetmek istiyorum.

Biri İstanbul Beşiktaş’ta yaşandı. Ambulansın ters yönde olduğunu ve içinde hasta olmadığını söyleyen bir mahlûk, dakikalarca 89 yaşında solunum sıkıntısı çeken bir hastayı taşıyan ambulansa yol vermedi.

Her şeyi bir yana bırakın, tahmini konuştuğu araç bir ambulans ve içinde hasta olmadığını söyleyerek yol vermediğini belirtiyor.

O an “Ambulansta İnşallah senin annen ya da bir yakının olur” demek geliyor insanın içinden. Ama sonra o kötüyse sen de mi kötü olacaksın düşüncesiyle vazgeçiyorum bu fikrimden.

İkinci bir vaka Antalya’da yaşanıyor ve bir tur otobüsü dakikalarca sol şeridi ihlal ediyor ve sağ şerit boş olmasına rağmen bir türlü geçmek bilmiyor.

Üstelik ambulansın siren sesine ve anonsuna hiç aldırış etmeden öylesine yoluna devam ediyor.

Her hâlükârda geçiş üstünlüğü olan bir ambulansa bir şoför ne şartlarda yol vermez, ya da ne gibi bir gerekçesi olabilir. Bunu hangi mazeret haklı kılabilir.

 Allah aşkına içinde ölümle pençeleşen bir insan olan bu araca yol vermemek ne demek. Bu nasıl bir insanlık ya da vicdansızlık? 

Yoksa sende Beşiktaş’taki yol vermeyen bayan sürücü gibi içinde hasta yoktur düşüncesini taşıyan zavallı bir insan müsveddesi misin?

Ne hale geldik; nasıl bu kadar acımasız, vurdumduymaz ve vicdansız olduk. 

Ben kendi adıma demek istiyorum ki, ben bu insanlarla aynı havayı teneffüs etmek istemiyorum.

Bir ambulansa bugün bu tepkiyi gösteren bu sürücüler, yarın kim bilir bir çok masum insana neler yapmaz ki ...

Ben düşünmek bile istemiyorum. Ya siz..!

Böyle insanlarla karşılaşmamanız dileğiyle, kalın sağlıcakla...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş