Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

1 LİSAN 1 İNSAN 2 LİSAN 2 İNSAN

Eğitimcilerimiz yıllarca yabancı dilin önemini bizlere yeteri kadar vurgulayamadılar. Liseden mezun olan hiçbir öğrenci kendini ifade edecek derecede yabancı dile sahip olamadı. *** Bunu bir Alman, bir Hollandalı, bir Avusturyalı, bir Fransız , bir İtalyan başarıyorsa, bizdeki eksiklik nedir? Bu saydığım ülkelerin çocukları lise düzeyinde okullarından mezun olduklarında, her biri ana dili gibi İngilizce konuşabilecek seviyede oluyorlar.  *** Tüm dünyada kabul görmüş olan bu yabancı dili bizim çocuklarımız neden öğrenemiyor? *** Yabancı dil dersleri niçin ilkokul seviyesi öğrencilerine verilmez. Öğrenmenin çok küçük yaşlarda başladığını bilmek için uzman olmaya hiç gerek yok. *** Yabancı dil sadece sınıf geçmek için okutulmamalıdır. Öğrenmeye, öğretmeye yönelik olmalıdır.  *** İngilizcesi yetersiz olan öğrencilerin bir çoğu üniversite hazırlıkta kalmış, daha doğrusu 1. sınıftan başlayamamıştır. Bunun sorumlusu geçmişteki ve günümüzdeki eğitim bakanlığıdır. Bu yanlışın hala düzeltilmemesi ve üzerine gidilmemesini anlamak mümkün değil.  *** Bu öğrencinin hayatından 1 yıl kaybetmesinin ne anlama geldiğini bir bilseniz! Bilemezsiniz zira bunu en iyi veliler bilir.. *** Stay healthy (Kalın sağlıcakla)
Ekleme Tarihi: 01 Kasım 2017 - Çarşamba

1 LİSAN 1 İNSAN 2 LİSAN 2 İNSAN

Eğitimcilerimiz yıllarca yabancı dilin önemini bizlere yeteri kadar vurgulayamadılar. Liseden mezun olan hiçbir öğrenci kendini ifade edecek derecede yabancı dile sahip olamadı.
***
Bunu bir Alman, bir Hollandalı, bir Avusturyalı, bir Fransız , bir İtalyan başarıyorsa, bizdeki eksiklik nedir? Bu saydığım ülkelerin çocukları lise düzeyinde okullarından mezun olduklarında, her biri ana dili gibi İngilizce konuşabilecek seviyede oluyorlar. 
***
Tüm dünyada kabul görmüş olan bu yabancı dili bizim çocuklarımız neden öğrenemiyor?
***
Yabancı dil dersleri niçin ilkokul seviyesi öğrencilerine verilmez. Öğrenmenin çok küçük yaşlarda başladığını bilmek için uzman olmaya hiç gerek yok.
***
Yabancı dil sadece sınıf geçmek için okutulmamalıdır. Öğrenmeye, öğretmeye yönelik olmalıdır. 
***
İngilizcesi yetersiz olan öğrencilerin bir çoğu üniversite hazırlıkta kalmış, daha doğrusu 1. sınıftan başlayamamıştır. Bunun sorumlusu geçmişteki ve günümüzdeki eğitim bakanlığıdır. Bu yanlışın hala düzeltilmemesi ve üzerine gidilmemesini anlamak mümkün değil. 
***
Bu öğrencinin hayatından 1 yıl kaybetmesinin ne anlama geldiğini bir bilseniz! Bilemezsiniz zira bunu en iyi veliler bilir..
***
Stay healthy (Kalın sağlıcakla)
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş