Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
İsmet DUMAN
Köşe Yazarı
İsmet DUMAN
 

SUÇLULAR AYAĞA KALKTI! AİLE VE EĞİTİMCİ

Gazetemizin 02 Ağustos 2017 Çarşamba günkü yayınlanan haberinde en fazla suç işleyen çocuk sayısının Ordu’ da olduğu duyurulmuştu.  *** Bu bizim için ne kadar utanç verici bir durum değil mi? Ordu’ da suç işleyen çocuk sayısı 4 bin 16 imiş. En yakın komşu il Giresun’ da bile bin 936 iken , niçin Ordu 3 katı oluyor.  *** Eh! Türkiye ortalamasında eğitim başarı sıralamasında son sıralarda olan bir ilden daha ne beklenirdi ki. Bu başarısızlık ve suç oranın artışından kimler sorumludur. Hangi şartlar ve kimler etki etmektedir. *** Bunun için uzman olmaya gerek yoktur. Ekonomik faktörün yanı sıra, buna bağlı olarak aile yaşantısıdır. Yaşam standardından uzak , kıt kanaat geçim ile yaşam savaşı veren ailelerin çocuklarından başarı beklemek ve suça iştirakini önlemek oldukça zordur. *** Bu ailelerden bir çoğu , çocuğunu okula gönderirken, yanağına bir öpücük kondurmuş mudur acaba? ( gerçi kendi mutlu değil ki çocuğuna mutluluk  öpücüğü kondursun)  *** Saldım çayıra, Mevlam kayıra misali bir kere olsun öğretmenin kapısını çalıp çocuğunun durumunu öğrenmiş midir?  *** 10-15 gün ara ile durumunu öğrenmek için, okulunun kapısını aşındıran velinin çocuğuna, öğretmeninin bakışı ya da yaklaşımı haliyle farklı olacaktır. *** Öğretmenin yaklaşımdan bahsetmişken kantarın topuzunu biraz da eğitim camiasına dokunduralım. *** Bir öğretmen, isterse öğrencisinin psikolojisini çok iyi analiz eder. Öğretmen teorik olarak psikolog olmasa da, öğrencisinin sarf ettiği sözlerden arkadaşlarına davranışlarından, giyim ve kuşamından ve hatta saç kesiminden bile yola çıksak normal ya da anormal olduğu kanısına varabilir. Gerekirse ailesiyle birlikte hareket edilerek, olası bir davranış bozukluluğunun önü alınabilir. *** Ama bazılarınız diyor ki; ''Sen ne anlatıyon hemşerim''  tüm bunlar zaten bilinen ama bir türlü çözüme gidilmeyen her daim kanayan bir yara olmaktan  kurtarılamayan bir meseledir ki  hiç kimse yıllardır kafa yormamıştır. *** Olsun ben yine de yazayım dedim ve deniz yıldızı misali bir ailenin ya da bir öğretmenimizin dikkatini çekerek hedefteki bir evladın ya da öğrencinin kulağından girip, yüreğinden çıkılmasına vesile olmuş olurum. *** Not: “Okuyan çalmaz, hırsız da zaten okumaz” onun içindir ki okuma yazma oranı en yüksek il olan Artvin’ de suç işleyen çocuk sayısı 682
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2017 - Perşembe

SUÇLULAR AYAĞA KALKTI! AİLE VE EĞİTİMCİ

Gazetemizin 02 Ağustos 2017 Çarşamba günkü yayınlanan haberinde en fazla suç işleyen çocuk sayısının Ordu’ da olduğu duyurulmuştu. 
***
Bu bizim için ne kadar utanç verici bir durum değil mi? Ordu’ da suç işleyen çocuk sayısı 4 bin 16 imiş. En yakın komşu il Giresun’ da bile bin 936 iken , niçin Ordu 3 katı oluyor. 
***
Eh! Türkiye ortalamasında eğitim başarı sıralamasında son sıralarda olan bir ilden daha ne beklenirdi ki. Bu başarısızlık ve suç oranın artışından kimler sorumludur. Hangi şartlar ve kimler etki etmektedir.
***
Bunun için uzman olmaya gerek yoktur. Ekonomik faktörün yanı sıra, buna bağlı olarak aile yaşantısıdır. Yaşam standardından uzak , kıt kanaat geçim ile yaşam savaşı veren ailelerin çocuklarından başarı beklemek ve suça iştirakini önlemek oldukça zordur.
***
Bu ailelerden bir çoğu , çocuğunu okula gönderirken, yanağına bir öpücük kondurmuş mudur acaba? ( gerçi kendi mutlu değil ki çocuğuna mutluluk  öpücüğü kondursun) 
***
Saldım çayıra, Mevlam kayıra misali bir kere olsun öğretmenin kapısını çalıp çocuğunun durumunu öğrenmiş midir? 
***
10-15 gün ara ile durumunu öğrenmek için, okulunun kapısını aşındıran velinin çocuğuna, öğretmeninin bakışı ya da yaklaşımı haliyle farklı olacaktır.
***
Öğretmenin yaklaşımdan bahsetmişken kantarın topuzunu biraz da eğitim camiasına dokunduralım.
***
Bir öğretmen, isterse öğrencisinin psikolojisini çok iyi analiz eder. Öğretmen teorik olarak psikolog olmasa da, öğrencisinin sarf ettiği sözlerden arkadaşlarına davranışlarından, giyim ve kuşamından ve hatta saç kesiminden bile yola çıksak normal ya da anormal olduğu kanısına varabilir. Gerekirse ailesiyle birlikte hareket edilerek, olası bir davranış bozukluluğunun önü alınabilir.
***
Ama bazılarınız diyor ki; ''Sen ne anlatıyon hemşerim''  tüm bunlar zaten bilinen ama bir türlü çözüme gidilmeyen her daim kanayan bir yara olmaktan  kurtarılamayan bir meseledir ki  hiç kimse yıllardır kafa yormamıştır.
***
Olsun ben yine de yazayım dedim ve deniz yıldızı misali bir ailenin ya da bir öğretmenimizin dikkatini çekerek hedefteki bir evladın ya da öğrencinin kulağından girip, yüreğinden çıkılmasına vesile olmuş olurum.
***
Not: “Okuyan çalmaz, hırsız da zaten okumaz” onun içindir ki okuma yazma oranı en yüksek il olan Artvin’ de suç işleyen çocuk sayısı 682
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş