Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
İsmet DUMAN
Köşe Yazarı
İsmet DUMAN
 

STAD’DAN 40 YIL MEN EDİLMELİ

Futbol müsabakalarındaki seyircilerin futbolculara olan saldırıların ve şiddetin hala devam ettiğini görmek tam bir acziyettir. ☘ Sporda şiddet yasası çıktığı halde neden bir türlü uygulanmaz. ☘ Adı üstünde yasa ne derse o olmalı. Bir insan suç işliyorsa, kişi ayırt etmeksizin uygulanmalı. ☘ Düşünün ki bir futbol maçı izlemek üzere tribündesin ve yanındaki kişi futbolcuya ana avrat küfrettiği yetmiyormuş gibi, cebindeki çakmağı, elindeki pet şişeyi ya da ayağındaki ayakkabıyı rakip futbolcuya atıyor. ☘ Bununla da kalmıyor, hıncını alamayıp sahanın içine dalıyor ve bir futbolcuya  attığı yumrukla burnunu  kırıyor. ☘ İnsan insana değil, yasalar bu mahlûkata sormalı; “Sen kimsin?” diye… ☘ Hem de öyle bir sormalı ki alacağı ceza diğerlerine emsal teşkil etmeli. Hala sahaya dalıyorsa, eh! Onu da artık “Allah kurtarsın” telaffuzunun sık yapıldığı yere yani kodese tıkmalı. ☘ Hasta ruhlu bu insanı demir parmaklıklar arasında kaldığı sürece tedavi edilmeli ve rehabilitasyona tabi  tutulmalıdır. ☘ Tedavi olurken de ben ne yaptım da buralara düştüm diyebilmeli. ☘ Kendi kendini sorgulamalı ve değer miydi bu yaptıklarım, hâlbuki futbol maçına gelmiştim, savaşa değil diye kendi kendini sorgulayabilmeli. ☘ Son olarak PSV Eindhoven, Sevilla müsabakasında, kaleci Marco Dmitrovic’e saldıran taraftara, 40 yıl stada girişten men cezası verildiği gibi, 3 ay da hapis cezası aldığını öğrendiğimde “Darısı bizim holiganların başsına” demek geldi içimden… ☘ Spor dostluktur, kardeşliktir.
Ekleme Tarihi: 29 Mart 2023 - Çarşamba

STAD’DAN 40 YIL MEN EDİLMELİ

Futbol müsabakalarındaki seyircilerin futbolculara olan saldırıların ve şiddetin hala devam ettiğini görmek tam bir acziyettir.

Sporda şiddet yasası çıktığı halde neden bir türlü uygulanmaz.

Adı üstünde yasa ne derse o olmalı. Bir insan suç işliyorsa, kişi ayırt etmeksizin uygulanmalı.

Düşünün ki bir futbol maçı izlemek üzere tribündesin ve yanındaki kişi futbolcuya ana avrat küfrettiği yetmiyormuş gibi, cebindeki çakmağı, elindeki pet şişeyi ya da ayağındaki ayakkabıyı rakip futbolcuya atıyor.

Bununla da kalmıyor, hıncını alamayıp sahanın içine dalıyor ve bir futbolcuya 
attığı yumrukla burnunu 
kırıyor.

İnsan insana değil, yasalar bu mahlûkata sormalı; “Sen kimsin?” diye…

Hem de öyle bir sormalı ki alacağı ceza diğerlerine emsal teşkil etmeli.

Hala sahaya dalıyorsa, eh! Onu da artık “Allah kurtarsın” telaffuzunun sık yapıldığı yere yani kodese tıkmalı.

Hasta ruhlu bu insanı demir parmaklıklar arasında kaldığı sürece tedavi edilmeli ve rehabilitasyona tabi 
tutulmalıdır.

Tedavi olurken de ben ne yaptım da buralara düştüm diyebilmeli.

Kendi kendini sorgulamalı ve değer miydi bu yaptıklarım, hâlbuki futbol maçına gelmiştim, savaşa değil diye kendi kendini sorgulayabilmeli.

Son olarak PSV Eindhoven, Sevilla müsabakasında, kaleci Marco Dmitrovic’e saldıran taraftara, 40 yıl stada girişten men cezası verildiği gibi, 3 ay da hapis cezası aldığını öğrendiğimde “Darısı bizim holiganların başsına” demek geldi içimden…

Spor dostluktur, kardeşliktir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş