Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

YAŞASIN 1 MAYIS

    1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, İşçi ve Emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.. ***     1 Mayıs.. 1 Mayıs.. İşçinin, Emekçinin bayramı.. nidalarıyla kutlanan özel mi özel, güzel mi güzel bir gün.. ***     Ama 1 Mayıs'ta maalesef bütün işçiler, emekçiler tatil yapamıyor.. Gönül ister ki alın teri döken herkes 1 Mayıs'ı 1Mayıs gibi kutlayabilsin..  ***     Ama Dünya Emek ve Dayanışma Gününde ter döken, ağır işlerde çalışan insanlar da olacak.. Evet, İşçi bayramında işten başını kaldıramamak, harıl harıl çalışmak oldukça ironik bir durum..  ***     Sadece Pazar günleri tatil yapabilen, hatta o gün bile tatil yapamadan, sabahtan akşama kadar emek harcayan ve ter döken insanlar ne yapacak.. 1 Mayıs'ı bir gün önceden yani Pazar günü mü kutlayacaklar..  ***     Kendileri gibi işçi, emekçi olan arkadaşları 1 Mayıs'ı meydanlarda görkemli bir şekilde kutlarken, onlar ise arkadaşları adına sevinerek, sitem etmeden sessizce ve kimsenin farkında olmadan harıl harıl çalışmaya devam edecekler.. Evet, bu oldukça üzücü bir durum..  ***     1 Mayıs'ta çalışan çocuk işçileri de unutmamak lazım.. Yaşıtları gibi okula gidemeyen, oyun oynayamayan, çocukluğunu yaşamak yerine köle gibi çalışan çocuk işçiler..  ***     Arkadaşlarının elleri kalem ve oyuncak tutarken, onların eli çekiç ve makine yağı olmuş çocuklar.. 1 Mayıs'ta en çok onları aklımıza getirelim ve onlar için sadece üzülmekten öteye geçerek bu çocukların bu zor durumdan kurtulmasına yardımcı olalım.. ***     Toprak, onu eliyle işleyenlerindir. (Emiliano Zapata)  ***     Tüm farkı yaratan emektir. ( John Locke) ***     Emek olmadan hiçbir şey yetişmez. ( Sofokles) ***     Emek, sermayeye öncüldür ve ondan bağımsızdır. Sermaye ancak emeğin meyvesidir, ve emek olmadan sermaye olmazdı. Emek sermayeden üstündür ve daha büyük önem arz eder. (Abraham Lincoln)  ***     1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününüz kutlu olsun..
Ekleme Tarihi: 01 Mayıs 2017 - Pazartesi

YAŞASIN 1 MAYIS

    1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, İşçi ve Emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir..
***
    1 Mayıs.. 1 Mayıs.. İşçinin, Emekçinin bayramı.. nidalarıyla kutlanan özel mi özel, güzel mi güzel bir gün..
***
    Ama 1 Mayıs'ta maalesef bütün işçiler, emekçiler tatil yapamıyor.. Gönül ister ki alın teri döken herkes 1 Mayıs'ı 1Mayıs gibi kutlayabilsin.. 
***
    Ama Dünya Emek ve Dayanışma Gününde ter döken, ağır işlerde çalışan insanlar da olacak.. Evet, İşçi bayramında işten başını kaldıramamak, harıl harıl çalışmak oldukça ironik bir durum.. 
***
    Sadece Pazar günleri tatil yapabilen, hatta o gün bile tatil yapamadan, sabahtan akşama kadar emek harcayan ve ter döken insanlar ne yapacak.. 1 Mayıs'ı bir gün önceden yani Pazar günü mü kutlayacaklar.. 
***
    Kendileri gibi işçi, emekçi olan arkadaşları 1 Mayıs'ı meydanlarda görkemli bir şekilde kutlarken, onlar ise arkadaşları adına sevinerek, sitem etmeden sessizce ve kimsenin farkında olmadan harıl harıl çalışmaya devam edecekler.. Evet, bu oldukça üzücü bir durum.. 
***
    1 Mayıs'ta çalışan çocuk işçileri de unutmamak lazım.. Yaşıtları gibi okula gidemeyen, oyun oynayamayan, çocukluğunu yaşamak yerine köle gibi çalışan çocuk işçiler.. 
***
    Arkadaşlarının elleri kalem ve oyuncak tutarken, onların eli çekiç ve makine yağı olmuş çocuklar.. 1 Mayıs'ta en çok onları aklımıza getirelim ve onlar için sadece üzülmekten öteye geçerek bu çocukların bu zor durumdan kurtulmasına yardımcı olalım..
***
    Toprak, onu eliyle işleyenlerindir. (Emiliano Zapata) 
***
    Tüm farkı yaratan emektir. ( John Locke)
***
    Emek olmadan hiçbir şey yetişmez. ( Sofokles)
***
    Emek, sermayeye öncüldür ve ondan bağımsızdır. Sermaye ancak emeğin meyvesidir, ve emek olmadan sermaye olmazdı. Emek sermayeden üstündür ve daha büyük önem arz eder. (Abraham Lincoln) 
***
    1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününüz kutlu olsun..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş