Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

YAPILAN BAĞIŞLAR KONUTA GİTSİN

Kahramanmaraş ve Hatay depremleri, 13.5 milyon insanın yaşadığı 11 kentte on binlerce insanın ölümüne, yüz binlerce binanın yıkılmasına neden oldu. Evi yıkılan vatandaşlara TOKİ tarafından yeni konutlar yapılacak. İnşaatın tamamlanmasının ardından yeni evine vatandaşlar, konut taksitlerini 2 yıl sonra ödemeye başlayacak. ☘ Deprem bölgesinde devletin 1 yıl içinde teslim edeceğini belirttiği konutlar, 3 kat olurken, büyüklükleri de 3+1 ve 2+1 şeklinde planlandı. ☘ Evleri yıkılan depremzedelere sunulan seçeneklerse 3+1 ya da 2 tane 2+1 ev şeklinde olacak ancak 2+1 seçeneğini kabul edenler fark ödemesi yapacak. 3+1 seçenler ödeme yapmayacak olarak anlaşılmasın. ☘ 3+1 evlerde yüzde 60 oranını devlet karşılıyor. Yüzde 40 oranını vatandaş öderken, 24 ay ödeme olmadan 20 yıl vadeli taksitlendirilecek. ☘ Örnek hesaplamada 1 milyon 200 bin TL'lik 3+1 ev için devlet 720 bin TL karşılarken, depremzede 480 bin TL ilk 2 yıl ödemeden 20 yıl boyunca 2 bin TL sabit ödeme yapacak. ☘ Depremzedelere yapılacak evlere para ödenecek olması ise sosyal medyada  doğal olarak gündem oldu. ☘ Çoğu kişi yapılan yardım kampanyaları ile toplanan bağış paralarının nereye gittiğini sordu ve bu bağışlarla birçok depremzedeye konut yapılabileceğini ifade etti.  ☘ Bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Yapılan bağışlar, depremzedeler için yapılacak konutlara  gitsin.  
Ekleme Tarihi: 08 Mart 2023 - Çarşamba

YAPILAN BAĞIŞLAR KONUTA GİTSİN

Kahramanmaraş ve Hatay depremleri, 13.5 milyon insanın yaşadığı 11 kentte on binlerce insanın ölümüne, yüz binlerce binanın yıkılmasına neden oldu. Evi yıkılan vatandaşlara TOKİ tarafından yeni konutlar yapılacak. İnşaatın tamamlanmasının ardından yeni evine vatandaşlar, konut taksitlerini 2 yıl sonra ödemeye başlayacak.

Deprem bölgesinde devletin 1 yıl içinde teslim edeceğini belirttiği konutlar, 3 kat olurken, büyüklükleri de 3+1 ve 2+1 şeklinde planlandı.

Evleri yıkılan depremzedelere sunulan seçeneklerse 3+1 ya da 2 tane 2+1 ev şeklinde olacak ancak 2+1 seçeneğini kabul edenler fark ödemesi yapacak. 3+1 seçenler ödeme yapmayacak olarak anlaşılmasın.

3+1 evlerde yüzde 60 oranını devlet karşılıyor. Yüzde 40 oranını vatandaş öderken, 24 ay ödeme olmadan 20 yıl vadeli taksitlendirilecek.

Örnek hesaplamada 1 milyon 200 bin TL'lik 3+1 ev için devlet 720 bin TL karşılarken, depremzede 480 bin TL ilk 2 yıl ödemeden 20 yıl boyunca 2 bin TL sabit ödeme yapacak.

Depremzedelere yapılacak evlere para ödenecek olması ise sosyal medyada  doğal olarak gündem oldu.

Çoğu kişi yapılan yardım kampanyaları ile toplanan bağış paralarının nereye gittiğini sordu ve bu bağışlarla birçok depremzedeye konut yapılabileceğini ifade etti. 

Bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Yapılan bağışlar, depremzedeler için yapılacak konutlara 
gitsin.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş