Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

HABABAM SINIFI CENNETTE

''Aç kapıyı Veysel Efendi, Güdük Necmi geliyor'' Kemal Sunal, Tarık Akan ve şimdi de Halit Akçatepe aramızdan ayrıldı. O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gidiyorlar..  *** Her ne kadar 90'lar çocuğu olsak da hepimizin severek izlediği, bizden önceki nesillerin de severek izlediği ve bizden sonraki  nesillerin bile zevkle izlediği ve her repliğini ezbere bildiğimiz HABABAM SINIFI filminin o sıcak ve samimi karakterleri birer birer aramızdan ayrılıyor..  *** Çoğumuzun GÜDÜK NECMİ olarak bildiği Halit Akçatepe aramızdan ayrılarak, arkasında milyonlarca üzgün insan bıraktı..  *** Hababam Sınıfı'nın yanı sıra Canım Kardeşim filmindeki üstün oyunculuk performansıyla da gönüllerde taht kurmuştu.. ***  Halit Akçatepe'nin ilham kaynağı olacak hayatı;1 Ocak 1938'de Üsküdar'da doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okur. Babası Sıtkı Bey'dir. Konservatuar eğitimi hiç almamıştır (kendisi konservatuar eğitimiyle uzaktan yakından bir alakası olmadığını belirtmiştir) Zamanın film yönetmenlerinden birinin, babasına "bize bir çocuk oyuncu lazım" dediği zaman, babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynatmıştır. İlk filmini 1943'te 5 yaşındayken çekti. Daha sonra ilkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Rasattepe'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'de Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırmıştır. Usta oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması'nda birçok yapımda rol almış oyunculardır. Özellikle babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oynadığı Paşa Nuri tiplemesiyle tanınmaktadır. Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunudur. 31 Mart 2017 tarihinde kalp krizi geçirerek 79 yaşında hayatını kaybetmiştir. *** '' Hababam Sınıfı filmlerini hala seyrediyorum. Eğitim sistemi değişmediği sürece bu filmler seyredilmeye devam edecek'' -Halit Akçatepe..  
Ekleme Tarihi: 03 Nisan 2017 - Pazartesi

HABABAM SINIFI CENNETTE

''Aç kapıyı Veysel Efendi, Güdük Necmi geliyor''

Kemal Sunal, Tarık Akan ve şimdi de Halit Akçatepe aramızdan ayrıldı. O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gidiyorlar.. 

***
Her ne kadar 90'lar çocuğu olsak da hepimizin severek izlediği, bizden önceki nesillerin de severek izlediği ve bizden sonraki  nesillerin bile zevkle izlediği ve her repliğini ezbere bildiğimiz HABABAM SINIFI filminin o sıcak ve samimi karakterleri birer birer aramızdan ayrılıyor.. 
***

Çoğumuzun GÜDÜK NECMİ olarak bildiği Halit Akçatepe aramızdan ayrılarak, arkasında milyonlarca üzgün insan bıraktı.. 
***
Hababam Sınıfı'nın yanı sıra Canım Kardeşim filmindeki üstün oyunculuk performansıyla da gönüllerde taht kurmuştu..
***
 Halit Akçatepe'nin ilham kaynağı olacak hayatı;1 Ocak 1938'de Üsküdar'da doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okur. Babası Sıtkı Bey'dir. Konservatuar eğitimi hiç almamıştır (kendisi konservatuar eğitimiyle uzaktan yakından bir alakası olmadığını belirtmiştir) Zamanın film yönetmenlerinden birinin, babasına "bize bir çocuk oyuncu lazım" dediği zaman, babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynatmıştır. İlk filmini 1943'te 5 yaşındayken çekti. Daha sonra ilkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Rasattepe'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'de Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırmıştır. Usta oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması'nda birçok yapımda rol almış oyunculardır. Özellikle babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oynadığı Paşa Nuri tiplemesiyle tanınmaktadır. Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunudur. 31 Mart 2017 tarihinde kalp krizi geçirerek 79 yaşında hayatını kaybetmiştir.
***
'' Hababam Sınıfı filmlerini hala seyrediyorum. Eğitim sistemi değişmediği sürece bu filmler seyredilmeye devam edecek'' -Halit Akçatepe..

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş