Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

SOKAK HAYVANLARI İÇİN ZORLU MEVSİM

Kış ayının gelmesiyle birlikte sokak hayvanları yiyeceğe ve korunmaya daha çok ihtiyaç duyuyorlar. ☘ Uzmanlara göre; kış aylarında kediler için 6 saat, köpekler için ise 17 saat ve daha fazla açlık hayati risk taşıdığını duydum. ☘ Kış mevsimi, sokaklarda yaşamak zorunda olan hayvanlar için çok kolay geçmiyor. Özellikle yüksek rakımlı yerlerde kış mevsimi kendini iyice hissettirmişken yaşamaları için elimizden geleni yapmak bir vicdani sorumluluktur. ☘ Köylerde, yaylalarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için hayat daha zor geçiyor.  ☘ Köy insanları hayvancılıkla geçindiği için, şehirde yaşayan insanlar gibi sokağa bırakacakları çok fazla yiyecekleri olmuyor. Bu zamanlarda belediyelere daha çok iş düşüyor. Ayrıca bu gibi yüksek bölgelerde sokak hayvanlarının soğuktan korunması da güç oluyor. Yazımın başında da belirttiği gibi sokakta yaşayan can dostlarımızın açlık süreleri uzadıkça donma riski de bir o kadar yüksek. ☘ Bunun için sizden ricam ediyorum. Evde bayat deyip çöpe gönderdiğiniz ekmekleri ya kurutup saklayın ya da dondurucu da saklayın ki köy ve yaylalara çıkarken yanınızda götürünüz ki bu can dostlarına yiyecek imkanı sunabilirsiniz. ☘ Ya da yine yüksek bölgelere giderken çok fazla bütçe tutmayan makarna haşlayıp arabalarınızın bir kenarına koyarak onlara bir öğün olsun yiyecek imkanı sunabilirsiniz. ☘ Açlıkla sınanan bu canlar, soğuk havalarda sığınacakları bir yere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Birçok noktadan alabileceğiniz ve ya kendimizin oluşturacağı köpek ve kedi evleri ile onları bir nebze olsun soğuklardan koruyabilirsiniz. Kedilerin, ısınma ihtiyacını karşılamak için en sık tercih ettiği yerlerden biri arabaların kaputların altı. Motorun sıcaklığından yararlanmak için kaputun altına ya da tekerleklerin üstüne sığınan küçük dostların zarar görmesini engellemek aracınızı çalıştırmadan önce kaputa vurun. Kaputa vurduğunuzda o, uyarınızı anlayacak ve güvenliği için bulunduğu yeri terk edecektir. ☘ Onlarla paylaştığımız bu gezegenimizde, bir canlıya faydalı olmak insanı pozitif açıdan ne kadar mutlu ettiğini onlara el uzattığınız zaman anlayabilirsiniz. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 01 Aralık 2023 - Cuma

SOKAK HAYVANLARI İÇİN ZORLU MEVSİM

Kış ayının gelmesiyle birlikte sokak hayvanları yiyeceğe ve korunmaya daha çok ihtiyaç duyuyorlar.

Uzmanlara göre; kış aylarında kediler için 6 saat, köpekler için ise 17 saat ve daha fazla açlık hayati risk taşıdığını duydum.

Kış mevsimi, sokaklarda yaşamak zorunda olan hayvanlar için çok kolay geçmiyor. Özellikle yüksek rakımlı yerlerde kış mevsimi kendini iyice hissettirmişken yaşamaları için elimizden geleni yapmak bir vicdani sorumluluktur.

Köylerde, yaylalarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için hayat daha zor geçiyor. 

Köy insanları hayvancılıkla geçindiği için, şehirde yaşayan insanlar gibi sokağa bırakacakları çok fazla yiyecekleri olmuyor. Bu zamanlarda belediyelere daha çok iş düşüyor.

Ayrıca bu gibi yüksek bölgelerde sokak hayvanlarının soğuktan korunması da güç oluyor. Yazımın başında da belirttiği gibi sokakta yaşayan can dostlarımızın açlık süreleri uzadıkça donma riski de bir o kadar yüksek.

Bunun için sizden ricam ediyorum. Evde bayat deyip çöpe gönderdiğiniz ekmekleri ya kurutup saklayın ya da dondurucu da saklayın ki köy ve yaylalara çıkarken yanınızda götürünüz ki bu can dostlarına yiyecek imkanı sunabilirsiniz.

Ya da yine yüksek bölgelere giderken çok fazla bütçe tutmayan makarna haşlayıp arabalarınızın bir kenarına koyarak onlara bir öğün olsun yiyecek imkanı sunabilirsiniz.

Açlıkla sınanan bu canlar, soğuk havalarda sığınacakları bir yere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Birçok noktadan alabileceğiniz ve ya kendimizin oluşturacağı köpek ve kedi evleri ile onları bir nebze olsun soğuklardan koruyabilirsiniz.

Kedilerin, ısınma ihtiyacını karşılamak için en sık tercih ettiği yerlerden biri arabaların kaputların altı. Motorun sıcaklığından yararlanmak için kaputun altına ya da tekerleklerin üstüne sığınan küçük dostların zarar görmesini engellemek aracınızı çalıştırmadan önce kaputa vurun. Kaputa vurduğunuzda o, uyarınızı anlayacak ve güvenliği için bulunduğu yeri terk edecektir.

Onlarla paylaştığımız bu gezegenimizde, bir canlıya faydalı olmak insanı pozitif açıdan ne kadar mutlu ettiğini onlara el uzattığınız zaman anlayabilirsiniz. Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş