Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

Deprem eğitimi ders olarak verilmeli

Her deprem sonrası konunun uzmanları televizyonlara çıkıp alınması gereken tedbirleri dile getirirler.  **** Bir hafta boyunca bu böylece konuşulup durur. Ya sonra... Ta ki başka bir yerde deprem olana kadar bu kişileri konuşmacı olarak göremezsiniz. Ya da televizyon programcıları bu imkanı tanımazlar. **** Televizyondaki bir sağlık uzmanının anlattıklarını ve deprem anında yaşadıklarını dinledim.   **** Şunları söyledi; "Deprem anında çocuklarımla ve eşimle ne yapacağımızı, nerede duracağımızı bilemedik. Yanımızda deprem çantası olmadığı gibi, o an olsa bile düşünemiyorsunuz. Tek düşündüğümüz canımızı nasıl kurtarırız oldu. Şimdi geçer diye beklerken saniyeler adeta saatlere dönüşüyor. Her şey buraya kadarmış diye evladının, eşinin gözünün içine bakmaktan başka hiçbir şey yapamamak gerçekten çok acı..." **** Bu ifadelerden sonra empati yapıyor insan. Deprem bölgesi olan bir ülkede yaşıyoruz ve okullarda bunun eğitimi verilmiyor. Biz anne ve babalar da kulaktan dolma bilgiler yüzünden zaten yardımcı olamıyoruz. **** Deprem konuşulacaksa, olası bir depremi beklememeliyiz. Deprem olmadan, yarın olacakmış gibi eğitimi verilmeli.  **** Biz büyükleri geçtik ama evlatlarımıza, hayatta kalabilmeleri için neler yapılacağı bilgisi öğretilmelidir. **** Deprem bölgesinde, depremle yaşayacaksak eğer panikle değil, bilinçli hareket eden bireyler yetiştirmeliyiz. Kalın sağlıcakla...  
Ekleme Tarihi: 07 Kasım 2020 - Cumartesi

Deprem eğitimi ders olarak verilmeli

Her deprem sonrası konunun uzmanları televizyonlara çıkıp alınması gereken tedbirleri dile getirirler. 
****
Bir hafta boyunca bu böylece konuşulup durur. Ya sonra... Ta ki başka bir yerde deprem olana kadar bu kişileri konuşmacı olarak göremezsiniz. Ya da televizyon programcıları bu imkanı tanımazlar.
****
Televizyondaki bir sağlık uzmanının anlattıklarını ve deprem anında yaşadıklarını dinledim.  
****
Şunları söyledi; "Deprem anında çocuklarımla ve eşimle ne yapacağımızı, nerede duracağımızı bilemedik. Yanımızda deprem çantası olmadığı gibi, o an olsa bile düşünemiyorsunuz. Tek düşündüğümüz canımızı nasıl kurtarırız oldu. Şimdi geçer diye beklerken saniyeler adeta saatlere dönüşüyor. Her şey buraya kadarmış diye evladının, eşinin gözünün içine bakmaktan başka hiçbir şey yapamamak gerçekten çok acı..."
****
Bu ifadelerden sonra empati yapıyor insan. Deprem bölgesi olan bir ülkede yaşıyoruz ve okullarda bunun eğitimi verilmiyor. Biz anne ve babalar da kulaktan dolma bilgiler yüzünden zaten yardımcı olamıyoruz.
****
Deprem konuşulacaksa, olası bir depremi beklememeliyiz. Deprem olmadan, yarın olacakmış gibi eğitimi verilmeli. 
****
Biz büyükleri geçtik ama evlatlarımıza, hayatta kalabilmeleri için neler yapılacağı bilgisi öğretilmelidir.
****
Deprem bölgesinde, depremle yaşayacaksak eğer panikle değil, bilinçli hareket eden bireyler yetiştirmeliyiz. Kalın sağlıcakla...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş