Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

HER SÜRÜCÜ, BİR YAYADIR…

Emniyet Müdürlüğümüz ve Ordu Valiliği’miz ne kadar farkındalık yaratan etkinlikler yapsa da birçok şoförün, yaya çizgisinden geçmelerine rağmen yayalara yol vermediklerini gözlemledim. x Acaba ben mi yanılıyorum ya da bana mı denk geliyor bu durum diye merak ettim ve birkaç arkadaşıma sordum. x Ama maalesef tespitimin doğru olduğunu anladım. İnanmayanlar lütfen bir kez bunu denesinler. x Bir ayağım yaya çizgisinde ve geçeceğim yer 4-5 metre olduğu halde, hiçbir şoförün umurunda değilim. Neredeyse hiçbiri durmuyor. x Hem de yaya çizgisinin başlangıcında “ÖNCE YAYA” yazmasına rağmen. x Bazı şoförlerin, çabuk geç dercesine korna çaldıklarına bile şahit oluyorum. x Tüm bu olumsuzluklar bir yana öyle bilinçli sürücüler var ki, anında frene dokunup eliyle ‘buyurun geçin’ dercesine yol verenlere son derece saygı duyuyor ve bir o kadar da mutlu oluyorum. Bana yol verdiklerinde, ‘acaba geçsem mi?’ diye tereddüt içinde kalıyorum. Böyle sürücülerin var olduğunu bilmek ve görmek insanı ziyadesiyle memnun ediyor. x Sevgili okuyucular, nedense her yazımın sonunda ortak bir görüşe varıyorum. Bu nedir? x Demek ki sürücü adaylarına ehliyet verilirken bu durum ders olarak verilemiyor ki, trafik magandaları ortaya çıkıyor. Ama maalesef yasalarımızdaki esneklikler ve gevşeklikler de buna müsaade ediyor diyebilirim. x Yukarıdaki bu nedir sorusuna istinaden, son olarak şunu da belirtmek istiyorum;  bu sürücülerin kural ihlallerinin önüne ancak eğitim ve caydırıcı cezaların uygulanmasıyla geçilebilir. Yazıp-çizmesi bizlerden; hizaya getirip, kurallara uymaya zorlayıcılar ve kontrol ediciler ise ilgili ve yetkili kurumlardır.  x Ülkemizde trafik kurallarına uyma kültürünün Avrupa seviyesine ve medeniyetine ulaşabilmesi dileğiyle, kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 21 Mayıs 2022 - Cumartesi

HER SÜRÜCÜ, BİR YAYADIR…

Emniyet Müdürlüğümüz ve Ordu Valiliği’miz ne kadar farkındalık yaratan etkinlikler yapsa da birçok şoförün, yaya çizgisinden geçmelerine rağmen yayalara yol vermediklerini gözlemledim.
x
Acaba ben mi yanılıyorum ya da bana mı denk geliyor bu durum diye merak ettim ve birkaç arkadaşıma sordum.
x
Ama maalesef tespitimin doğru olduğunu anladım. İnanmayanlar lütfen bir kez bunu denesinler.
x
Bir ayağım yaya çizgisinde ve geçeceğim yer 4-5 metre olduğu halde, hiçbir şoförün umurunda değilim. Neredeyse hiçbiri durmuyor.
x
Hem de yaya çizgisinin başlangıcında “ÖNCE YAYA” yazmasına rağmen.
x
Bazı şoförlerin, çabuk geç dercesine korna çaldıklarına bile şahit oluyorum.
x
Tüm bu olumsuzluklar bir yana öyle bilinçli sürücüler var ki, anında frene dokunup eliyle ‘buyurun geçin’ dercesine yol verenlere son derece saygı duyuyor ve bir o kadar da mutlu oluyorum. Bana yol verdiklerinde, ‘acaba geçsem mi?’ diye tereddüt içinde kalıyorum. Böyle sürücülerin var olduğunu bilmek ve görmek insanı ziyadesiyle memnun ediyor.
x
Sevgili okuyucular, nedense her yazımın sonunda ortak bir görüşe varıyorum. Bu nedir?
x
Demek ki sürücü adaylarına ehliyet verilirken bu durum ders olarak verilemiyor ki, trafik magandaları ortaya çıkıyor. Ama maalesef yasalarımızdaki esneklikler ve gevşeklikler de buna müsaade ediyor diyebilirim.
x
Yukarıdaki bu nedir sorusuna istinaden, son olarak şunu da belirtmek istiyorum;  bu sürücülerin kural ihlallerinin önüne ancak eğitim ve caydırıcı cezaların uygulanmasıyla geçilebilir. Yazıp-çizmesi bizlerden; hizaya getirip, kurallara uymaya zorlayıcılar ve kontrol ediciler ise ilgili ve yetkili kurumlardır. 
x
Ülkemizde trafik kurallarına uyma kültürünün Avrupa seviyesine ve medeniyetine ulaşabilmesi dileğiyle, kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş