Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

TIP FAKÜLTESİNDE TERCİH TEREDDÜTÜ

Şimdi sizlere üniversite sınavlarında tercihlerin alt sıralara gerilediği tıp fakültesinden bahsedeceğim. x Tıp fakültesi tercihi neden cazibesini kaybediyor. Üniversite adayları sıralamaya gireceği halde, neden tıp fakültesini tercih etmede tereddüt yaşıyorlar. x Son derece zeki ve çocukluk hayali hep doktorluk olan birinden bahsedeceğim. Kendisine neden bu hayalinden vaz geçtin dediğimde; neden tedirgin olduğunu ve arasatta kalma nedenlerini izah etti. x Tıp fakültesinin zor oluşu beni hiçbir zaman yıldırmadı, korkutmadı okuyan ya da mezun olan birçok kişiyi dinledim. x Ne alacağım derslerin sınavından, ne 2 yıllık stajından, ne de mezun olduktan sonraki TUS sınavından hiç çekinmedim. x Çekincelerimin başında; doktorların eskiden gördüğü itibarı görememek ve bu mesleği icra ederken birtakım kaygıları kafamdan atamamak oldu.  x En önemli boyutundan biri de, yıllarca ailelerimizin bizi ekonomik olarak binbir güçlükle okuttuktan sonra, emeğimizin karşılığını yeterince alamamak oldu.  x Günümüz şartlarında bunun örneklerini öğrendiğimde ise kahrolmamak elde değil. x Ama bu demek değil ki çocukluk hayalim olan tıp doktorluğundan vaz geçtim ve tercih etmeyeceğim. x Size anlatmak istediğim benim ve benim gibi tıp fakültesini tercihini yapmak isteyen doktor adaylarının ortak kaygısıdır. x Herkes benimle aynı fikirde demiyorum ama birçoğu aynı endişeyi taşıyor. Ne olur bu endişeyi bize de yaşatmasınlar. x Sevgili okuyucular, geniş açıdan baktığımızda ne kadar haklı olduklarını düşünmeden edemiyorum. x Doktorlar bizim için olmazsa olmazımız ve yaşam kurtarıcılarımızdır. Onun içindir ki maddi ve manevi hak ettikleri ortamı oluşturmak ilgili devlet kurumlarının önceliklerinin başında gelmelidir. x Gençlerin pes etmemesi ve sevdikleri mesleği tercih etmeleri hususunda kafalarında soru işareti kalmaması dileğiyle, kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2022 - Cuma

TIP FAKÜLTESİNDE TERCİH TEREDDÜTÜ

Şimdi sizlere üniversite sınavlarında tercihlerin alt sıralara gerilediği tıp fakültesinden bahsedeceğim.
x
Tıp fakültesi tercihi neden cazibesini kaybediyor. Üniversite adayları sıralamaya gireceği halde, neden tıp fakültesini tercih etmede tereddüt yaşıyorlar.
x
Son derece zeki ve çocukluk hayali hep doktorluk olan birinden bahsedeceğim.
Kendisine neden bu hayalinden vaz geçtin dediğimde; neden tedirgin olduğunu ve arasatta kalma nedenlerini izah etti.
x
Tıp fakültesinin zor oluşu beni hiçbir zaman yıldırmadı, korkutmadı okuyan ya da mezun olan birçok kişiyi dinledim.
x
Ne alacağım derslerin sınavından, ne 2 yıllık stajından, ne de mezun olduktan sonraki TUS sınavından hiç çekinmedim.
x
Çekincelerimin başında; doktorların eskiden gördüğü itibarı görememek ve bu mesleği icra ederken birtakım kaygıları kafamdan atamamak oldu. 
x
En önemli boyutundan biri de, yıllarca ailelerimizin bizi ekonomik olarak binbir güçlükle okuttuktan sonra, emeğimizin karşılığını yeterince alamamak oldu. 
x
Günümüz şartlarında bunun örneklerini öğrendiğimde ise kahrolmamak elde değil.
x
Ama bu demek değil ki çocukluk hayalim olan tıp doktorluğundan vaz geçtim ve tercih etmeyeceğim.
x
Size anlatmak istediğim benim ve benim gibi tıp fakültesini tercihini yapmak isteyen doktor adaylarının ortak kaygısıdır.
x
Herkes benimle aynı fikirde demiyorum ama birçoğu aynı endişeyi taşıyor. Ne olur bu endişeyi bize de yaşatmasınlar.
x
Sevgili okuyucular, geniş açıdan baktığımızda ne kadar haklı olduklarını düşünmeden edemiyorum.
x
Doktorlar bizim için olmazsa olmazımız ve yaşam kurtarıcılarımızdır. Onun içindir ki maddi ve manevi hak ettikleri ortamı oluşturmak ilgili devlet kurumlarının önceliklerinin başında gelmelidir.
x
Gençlerin pes etmemesi ve sevdikleri mesleği tercih etmeleri hususunda kafalarında soru işareti kalmaması dileğiyle, kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş