Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

19 MAYIS NE DEMEK

Bu tarih milli tarih; bilenlerde var bilip de bilmeyenlerde. Bu tarihin önemine kısaca değineyim:  *** Bu tarih Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün.. Bu savaşları başlatmak, üzere 19 Mayıs 1919 Atamızın Samsun’a ayak bastığı gün bayramlarda gençliğin her dalda jimnastik,  gösterileri spor karşılaşmaları yaptıkları gün Ata'ya bağlılıklarını söz ve davranışlarla dile getirdikleri gün.. ***  En önemlisi de padişahlık saltanatına son verildiği gün. Bu günlerin manasını anlayana dost, anlamayan veya anlamak istemeyenlere de düşman diyoruz. Bu dost ve düşmanlar, içte de olabilir, dışta da şimdi bu milli bayramlar millilikten çıktı, ne oldu bilinmeyen bir yöne döndü, niye?  *** Bizim gençliğimizde biz bu bayramları, kadın, erkek, yaşlı, genç, coşkuyla, candan kutluyor, neşemizi, doya doya alıyorduk. Sınıfı okulu, defne dalları ve Atatürk'lü kağıt bayraklı dekorla süslüyorduk. Belediyelerde aynı güzellikte şehri baştan sona süslüyor güzelleştiriyordu.  *** Bayramlar, spor alanlarında yapılırdı. Okulların merasim yürüyüşleri bitince gençlerin çeşitli gösterileri başlarda gelirdi. Öğrenci iken, bende çeşitli gösterilere katılmıştım. Hep böyle çeşitli şenliklerle gelir geçerdi 19 Mayıs bayramlarımız. Birden bire bir kara yel esti, tarihin derinliklerine gömdü.  *** Rüzgar estiren kim? Niye estirdi? Ne zaman kesin karar verildi? Vatandaşlarda, bende merak etmekteyiz, bu soruların karşılığını bakalım bu bayram nasıl geçecek? İyi geçer inşallah bütün iş devletin ilgililerine düşüyor. Bakın Atamız ne diyor; ''Devlet iradesi işlemez olursa, kişilerin hürriyetini koruyacak hiçbir kuvvet kalmaz'' Bayramımız kutlu olsun. İşte 19 Mayıs bu demek   
Ekleme Tarihi: 18 Mayıs 2019 - Cumartesi

19 MAYIS NE DEMEK

Bu tarih milli tarih; bilenlerde var bilip de bilmeyenlerde. Bu tarihin önemine kısaca değineyim: 
***
Bu tarih Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün.. Bu savaşları başlatmak, üzere 19 Mayıs 1919 Atamızın Samsun’a ayak bastığı gün bayramlarda gençliğin her dalda jimnastik,  gösterileri spor karşılaşmaları yaptıkları gün Ata'ya bağlılıklarını söz ve davranışlarla dile getirdikleri gün..
*** 
En önemlisi de padişahlık saltanatına son verildiği gün. Bu günlerin manasını anlayana dost, anlamayan veya anlamak istemeyenlere de düşman diyoruz. Bu dost ve düşmanlar, içte de olabilir, dışta da şimdi bu milli bayramlar millilikten çıktı, ne oldu bilinmeyen bir yöne döndü, niye? 
***
Bizim gençliğimizde biz bu bayramları, kadın, erkek, yaşlı, genç, coşkuyla, candan kutluyor, neşemizi, doya doya alıyorduk. Sınıfı okulu, defne dalları ve Atatürk'lü kağıt bayraklı dekorla süslüyorduk. Belediyelerde aynı güzellikte şehri baştan sona süslüyor güzelleştiriyordu. 
***
Bayramlar, spor alanlarında yapılırdı. Okulların merasim yürüyüşleri bitince gençlerin çeşitli gösterileri başlarda gelirdi. Öğrenci iken, bende çeşitli gösterilere katılmıştım. Hep böyle çeşitli şenliklerle gelir geçerdi 19 Mayıs bayramlarımız. Birden bire bir kara yel esti, tarihin derinliklerine gömdü. 
***
Rüzgar estiren kim? Niye estirdi? Ne zaman kesin karar verildi? Vatandaşlarda, bende merak etmekteyiz, bu soruların karşılığını bakalım bu bayram nasıl geçecek? İyi geçer inşallah bütün iş devletin ilgililerine düşüyor. Bakın Atamız ne diyor; ''Devlet iradesi işlemez olursa, kişilerin hürriyetini koruyacak hiçbir kuvvet kalmaz'' Bayramımız kutlu olsun. İşte 19 Mayıs bu demek   
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş