Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

CUMHURBAŞKANIMIZI SEÇECEĞİZ

Cumhurbaşkanını seçeceğiz diyoruz ama nasıl seçileceğini tam olarak bilmiyoruz. Önümüzdeki Haziran ayında yurtdışı ve yurtiçi başkan seçimleri ile diğer seçimlerde yapılacak.  *** Bu seçimler biraz da Kırkpınar yağlı güreşlerine benziyor. Bu seneki Cumhurbaşkanı adaylarını sayamam ki tane tane hepsi seçmene göre birbirinden merdane. *** Kırkpınar yağlı güreşlerinde en fazla altın kemeri uzun yıllar kazanan Karamürselli Ahmet Taşcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ustası da Kadir Birlik, ikisi de benim öğrencimdi. Karamürsel’de… *** Şimdi sizlere Altın Kemeri üst üste yıllarca kazanan Ahmet Taşcı’yı bir dergide ödül aldığım şiirimle anlatayım.  *** AHMET TAŞCI Var mı eşi, emsali Türkiye’de bir bakın Kırkpınar meydanına taşındık, akın akın Neden, niçin sormayın, yapmayın da hiç  zahmet, Kayalardan koparak geliyor Taşcı Ahmet Öz’can’ın yongasıdır, Bilgesi de Gazanfer, Meydana geldi böyle, üç yıllık altın kemer, Önce Aydın gösterdi, kemer de hünerini, Ahmet’ine bıraktı, kemerdeki yerini… O yer öyle bir yer ki gönüllerden silinmez. Kim geçecek oraya, hiç önceden bilinme. Azim ve iradeyle yola devam edildi. Beklenen o mutlu gün, işte bu güne geldi Bugün Pazar günlerden! Haziran’ın on beşi; Karamürsel’den doğdu, Türkiye’nin güneşi Öyle bir güneş ki o, aydınlandı ufuklar, Üç yılın gayretiyle, kolayda oldu zorlar Gönüllere yer etti, bu kahraman asvaşçı, Abiden dikilmeli, hak ettin Ahmet Taşcı. ***  O zaman ben bu şiirimle ödül almıştım. Şimdi başka türlü, yağsız güreşler başladı. Altı güreşçinin biri bayan. Siz hepsini de iyi tanırsınız. Ben size onları tek tek anlatamam. *** Bu güreşçiler, son hızla çalışıyorlar, konuşuyorlar. Türkiye’yi karış karış geziyor, dolaşıyorlar. Onların çalışmaları da öyle… ***  24 Haziran’da finale kalanlardan biri kazanabilirse maç sona erer. Kazanamazsa iki aday yarışa katılır. İşte o zaman dananın kuyruğu kopmuş olacak. ***  Neyin nasıl olacağını, kimse önceden bilemez. Oy veren vatandaşlar bilmiş olacak.  ***  Başkan 25 Haziran’da belli oluyor gibi olur. Şiirler bağlayalım. Altı aday arasından, başkan oldun yarışarak Bundan sonra yolumuza koymasınlar daha tuzak Gerçek olsun hak adalet, olmadı taraf tutma Ben kısaca özetledim, bu sözleri hiç unutma ***  Hayırlısı ile Başkan 25 Haziran’da belli olur gibi olacak. Avrupa ülkeleri o zaman daha duygusal tanımış alacak Türk’ü ve Ulu Önder Atatürk’ü… ***  Hayırlısı ne ise o olsun… Amin…
Ekleme Tarihi: 26 Mayıs 2018 - Cumartesi

CUMHURBAŞKANIMIZI SEÇECEĞİZ

Cumhurbaşkanını seçeceğiz diyoruz ama nasıl seçileceğini tam olarak bilmiyoruz. Önümüzdeki Haziran ayında yurtdışı ve yurtiçi başkan seçimleri ile diğer seçimlerde yapılacak. 
***
Bu seçimler biraz da Kırkpınar yağlı güreşlerine benziyor. Bu seneki Cumhurbaşkanı adaylarını sayamam ki tane tane hepsi seçmene göre birbirinden merdane.
***
Kırkpınar yağlı güreşlerinde en fazla altın kemeri uzun yıllar kazanan Karamürselli Ahmet Taşcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ustası da Kadir Birlik, ikisi de benim öğrencimdi. Karamürsel’de…
***
Şimdi sizlere Altın Kemeri üst üste yıllarca kazanan Ahmet Taşcı’yı bir dergide ödül aldığım şiirimle anlatayım. 
***
AHMET TAŞCI
Var mı eşi, emsali Türkiye’de bir bakın
Kırkpınar meydanına taşındık, akın akın
Neden, niçin sormayın, yapmayın da hiç 
zahmet,
Kayalardan koparak geliyor Taşcı Ahmet

Öz’can’ın yongasıdır, Bilgesi de Gazanfer,
Meydana geldi böyle, üç yıllık altın kemer,
Önce Aydın gösterdi, kemer de hünerini,
Ahmet’ine bıraktı, kemerdeki yerini…

O yer öyle bir yer ki gönüllerden silinmez.
Kim geçecek oraya, hiç önceden bilinme.
Azim ve iradeyle yola devam edildi.
Beklenen o mutlu gün, işte bu güne geldi

Bugün Pazar günlerden! Haziran’ın on beşi;
Karamürsel’den doğdu, Türkiye’nin güneşi
Öyle bir güneş ki o, aydınlandı ufuklar,
Üç yılın gayretiyle, kolayda oldu zorlar

Gönüllere yer etti, bu kahraman asvaşçı,
Abiden dikilmeli, hak ettin Ahmet Taşcı.
*** 
O zaman ben bu şiirimle ödül almıştım. Şimdi başka türlü, yağsız güreşler başladı. Altı güreşçinin biri bayan. Siz hepsini de iyi tanırsınız. Ben size onları tek tek anlatamam.
***
Bu güreşçiler, son hızla çalışıyorlar, konuşuyorlar. Türkiye’yi karış karış geziyor, dolaşıyorlar. Onların çalışmaları da öyle…
*** 
24 Haziran’da finale kalanlardan biri kazanabilirse maç sona erer. Kazanamazsa iki aday yarışa katılır. İşte o zaman dananın kuyruğu kopmuş olacak.
*** 
Neyin nasıl olacağını, kimse önceden bilemez. Oy veren vatandaşlar bilmiş olacak. 
*** 
Başkan 25 Haziran’da belli oluyor gibi olur. Şiirler bağlayalım.

Altı aday arasından, başkan oldun yarışarak
Bundan sonra yolumuza koymasınlar daha tuzak

Gerçek olsun hak adalet, olmadı taraf tutma
Ben kısaca özetledim, bu sözleri hiç unutma
*** 
Hayırlısı ile Başkan 25 Haziran’da belli olur gibi olacak. Avrupa ülkeleri o zaman daha duygusal tanımış alacak Türk’ü ve Ulu Önder Atatürk’ü…
*** 
Hayırlısı ne ise o olsun… Amin…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş