Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

OYUNU KİME VERECEKSİN?

Sahile yürüyüş yapıyordum, çevre sessiz, sakin hava kapalı ama yağmur yoktu. Elinde bir dosya (20-25) yaşlarında bir genç, yavaş adımlarla bana yaklaştı. Ben de durdum. Selamlaştık, ikimizde birbirimizi ilk görmüş oluyorduk. *** O kendini  tanıttı, öğrenciymiş. Öğretmeni ödev vermiş, önümüzdeki büyük seçimler hakkında anket hazırlayacakmış. Bana sordu: _Bu konuda size bazı sorular soracağım, ne dersiniz? _Hay hay, ortamda zamanda müsait buyurun: _Nerelisiniz? _Orduluyum, Şarkiye mahallesinde ailecek kalıyoruz. _Tahsilin ne? _Üniversite, lise öğretmeniydim, emekliyim. _Hanımınız? _PTT şehirlerarası şefliğinden emekli. _Kaç çocuğunuz var? _Üç kızım var. Üçü de yanımızda değil. Biri Almanya Berlin’de, biri Muğla Köyceğiz’de bir kızım da İstanbul Ataköy’de öğretmendi emekli oldu. *** _Aylık maaşınız ne kadar? _3.000 TL kadar. _Yetiyor mu? _Şükürler olsun, bir sıkıntımız yok. _Bu seçimlerde oyunuzu kime vereceksiniz? _Orasını tam olarak bilemem, bilsem bile söyleyemem. O zamana daha çok var. Gün doğmadan neler doğar, orasını Allah bilir, dedim. _Söylemeniz de bir sakınca mı var. _Evet sakınca var. Öğretmenim, emekliyim ama gazeteciyim. Ordu’nun yerel gazetelerinden Afiş Gazetesinde bi taraf, bağımsız olarak köşe yazarlığı yapmaktayım. Onun için açıkça söyleyemem.  _Bunun sakıncalı bir tarafı olmaz ki! _Bana göre olur. Sizin yaptığınız anketlerde inandırıcı, doğru bir netice alınmaz. _Neden alınmaz? _Nedeni malum. Size burada A. Partisinden M’ye vereceğim der. Seçim zamanı sandığa gidince B partisinden D’ye verir. Kim ne bilir ve ne der. _Haklısın ama biz gene de görevimizi yapacağız.  *** Bende aradığını bulamadı, çekti gitti. Bizim Türkiye’mizde böyle büyük seçimlerde böylesi anketlere çok rastlanır. Tamı tamına bilenlere ben hiç rastlamadım. Türkiye’de tamı tamına neticeyi bilmek bana göre imkânsız. Nedeni belli, kültür meselesi. *** Bir de şu husus var. Vatandaş korku içinde. Vatandaş kalbinden geçeni diliyle söylemeye korkuyor. Memursa hele, hiç ağzını açamıyor. Böyle bir ortamda anketlerin manketlerin bir anlamı olmaz.  *** Görgülü, bilgili kültürlü vatandaşlar oyunu nerde, ne zaman kime ve hangi partiye vereceğini bilir. *** Bilenlere teşekkürler.
Ekleme Tarihi: 21 Mayıs 2018 - Pazartesi

OYUNU KİME VERECEKSİN?

Sahile yürüyüş yapıyordum, çevre sessiz, sakin hava kapalı ama yağmur yoktu. Elinde bir dosya (20-25) yaşlarında bir genç, yavaş adımlarla bana yaklaştı. Ben de durdum. Selamlaştık, ikimizde birbirimizi ilk görmüş oluyorduk.
***
O kendini  tanıttı, öğrenciymiş. Öğretmeni ödev vermiş, önümüzdeki büyük seçimler hakkında anket hazırlayacakmış. Bana sordu:
_Bu konuda size bazı sorular soracağım, ne dersiniz?
_Hay hay, ortamda zamanda müsait buyurun:
_Nerelisiniz?
_Orduluyum, Şarkiye mahallesinde ailecek kalıyoruz.
_Tahsilin ne?
_Üniversite, lise öğretmeniydim, emekliyim.
_Hanımınız?
_PTT şehirlerarası şefliğinden emekli.
_Kaç çocuğunuz var?
_Üç kızım var. Üçü de yanımızda değil. Biri Almanya Berlin’de, biri Muğla Köyceğiz’de bir kızım da İstanbul Ataköy’de öğretmendi emekli oldu.
***
_Aylık maaşınız ne kadar?
_3.000 TL kadar.
_Yetiyor mu?
_Şükürler olsun, bir sıkıntımız yok.
_Bu seçimlerde oyunuzu kime vereceksiniz?
_Orasını tam olarak bilemem, bilsem bile söyleyemem. O zamana daha çok var. Gün doğmadan neler doğar, orasını Allah bilir, dedim.
_Söylemeniz de bir sakınca mı var.
_Evet sakınca var. Öğretmenim, emekliyim ama gazeteciyim. Ordu’nun yerel gazetelerinden Afiş Gazetesinde bi taraf, bağımsız olarak köşe yazarlığı yapmaktayım. Onun için açıkça söyleyemem. 
_Bunun sakıncalı bir tarafı olmaz ki!
_Bana göre olur. Sizin yaptığınız anketlerde inandırıcı, doğru bir netice alınmaz.
_Neden alınmaz?
_Nedeni malum. Size burada A. Partisinden M’ye vereceğim der. Seçim zamanı sandığa gidince B partisinden D’ye verir. Kim ne bilir ve ne der.
_Haklısın ama biz gene de görevimizi yapacağız. 
***
Bende aradığını bulamadı, çekti gitti. Bizim Türkiye’mizde böyle büyük seçimlerde böylesi anketlere çok rastlanır. Tamı tamına bilenlere ben hiç rastlamadım. Türkiye’de tamı tamına neticeyi bilmek bana göre imkânsız. Nedeni belli, kültür meselesi.
***
Bir de şu husus var. Vatandaş korku içinde. Vatandaş kalbinden geçeni diliyle söylemeye korkuyor. Memursa hele, hiç ağzını açamıyor. Böyle bir ortamda anketlerin manketlerin bir anlamı olmaz. 
***
Görgülü, bilgili kültürlü vatandaşlar oyunu nerde, ne zaman kime ve hangi partiye vereceğini bilir.
***
Bilenlere teşekkürler.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş