Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

MERAKLI VATANDAŞLAR

Her ülkede mutlaka meraklı insanlar vardır.  *** Mesela bende onlardan biriyim.  Merak etmek hani ya biraz da kuru salavata benziyor. Hani derler ya “Kuru kuru salavat, gel de yanıma doğru yat” hani icraat. *** Bu meraklı insanlar, bizim ülkemizde daha fazla gibi geliyor bana. *** Aslında her insan meraklı olmalı. Meraklı olmayan insan hissiz ruhsuz odun gibi olur.  *** Bunların içinde, cahili de vardır bilgilisi de, okumuşu da vardır okumamışı da, yaşlısı da vardır genci de, hamalı da vardır çobanı da, amire de vardır memuru da bayı da vardır, bayanı da.. *** Bu meraklı vatandaşlar iyi bilemediklerini daha iyi bildiklerini zannettiklerine insanlara sorarlar.  *** Bana da çok soranlar oluyor ya, hani ya gazeteciyiz diye. Bende çoğuna bilemiyorum diyorum. O zaman bana karşı gelenlerde oluyor.  _Sen ne biçim gazetecisin? Gazeteci, her şeyin en doğrusunu bilir, diyorlar.  *** Vatandaşlar haklı. Gazeteci aslında hep bilendir ama onun hürriyeti kısıtlanmasa. *** Gazetecilik, mesleklerin içinde, en zoru, en sorumlusu ve de en çok göze batanıdır.  Emeğin karşılığını tam olarak alamadan fahri çalışan fedai bir değerdir.  *** Ülkemizde ben gazeteciliği üçe bölmek istiyorum. 1 İktidar yanlısı gazeteci, 2 Muhalefet yanlısı gazeteci, 3 Parti tutmayan, bitaraf gazeteci.  *** Parti tutmayan bitaraf gazeteci, her partinin nalına vurur, mıhına da… *** İşte ben bitaraf gazeteci olduğum için, vatandaşların sorularına cevap veremiyorum. Taraf tutmayan gazeteciler genelde öyledir. Öyle olmaları gerekir.  *** Bana soru soran bir vatandaşa, ben de bir soru sormak istedim. Vatandaş da sor dedi.  -Belli adayların dışında sen kimin Cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyorsun? Vatandaş bana: -Yılmaz Özdil, Abdüllatif Şener dedi. - Neden onlar ? -İkisi de işi iyi bilen geliyorlar bana, onda dedi. *** Biz bir yorum yapamayız, seçilen başkanı tebrik eder kutlarız. *** En ulu, kutsal bir görev. Seçilen başkan elbetteki iyi bilen biri olacak.  *** Seçimlerin hayırlı, uğurlu olması dileğiyle, başarılar dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.
Ekleme Tarihi: 01 Mayıs 2018 - Salı

MERAKLI VATANDAŞLAR

Her ülkede mutlaka meraklı insanlar vardır. 
***
Mesela bende onlardan biriyim. 
Merak etmek hani ya biraz da kuru salavata benziyor. Hani derler ya “Kuru kuru salavat, gel de yanıma doğru yat” hani icraat.
***
Bu meraklı insanlar, bizim ülkemizde daha fazla gibi geliyor bana.
***
Aslında her insan meraklı olmalı. Meraklı olmayan insan hissiz ruhsuz odun gibi olur. 
***
Bunların içinde, cahili de vardır bilgilisi de, okumuşu da vardır okumamışı da, yaşlısı da vardır genci de, hamalı da vardır çobanı da, amire de vardır memuru da bayı da vardır, bayanı da..
***
Bu meraklı vatandaşlar iyi bilemediklerini daha iyi bildiklerini zannettiklerine insanlara sorarlar. 
***
Bana da çok soranlar oluyor ya, hani ya gazeteciyiz diye. Bende çoğuna bilemiyorum diyorum. O zaman bana karşı gelenlerde oluyor. 
_Sen ne biçim gazetecisin? Gazeteci, her şeyin en doğrusunu bilir, diyorlar. 
***
Vatandaşlar haklı. Gazeteci aslında hep bilendir ama onun hürriyeti kısıtlanmasa.
***
Gazetecilik, mesleklerin içinde, en zoru, en sorumlusu ve de en çok göze batanıdır.  Emeğin karşılığını tam olarak alamadan fahri çalışan fedai bir değerdir. 
***
Ülkemizde ben gazeteciliği üçe bölmek istiyorum. 1 İktidar yanlısı gazeteci, 2 Muhalefet yanlısı gazeteci, 3 Parti tutmayan, bitaraf gazeteci. 
***
Parti tutmayan bitaraf gazeteci, her partinin nalına vurur, mıhına da…
***
İşte ben bitaraf gazeteci olduğum için, vatandaşların sorularına cevap veremiyorum. Taraf tutmayan gazeteciler genelde öyledir. Öyle olmaları gerekir. 
***
Bana soru soran bir vatandaşa, ben de bir soru sormak istedim. Vatandaş da sor dedi. 
-Belli adayların dışında sen kimin Cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyorsun? Vatandaş bana:
-Yılmaz Özdil, Abdüllatif Şener dedi.
- Neden onlar ?
-İkisi de işi iyi bilen geliyorlar bana, onda dedi.
***
Biz bir yorum yapamayız, seçilen başkanı tebrik eder kutlarız.
***
En ulu, kutsal bir görev. Seçilen başkan elbetteki iyi bilen biri olacak. 
***
Seçimlerin hayırlı, uğurlu olması dileğiyle, başarılar dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş