Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

İŞ BİLEN HANİ NERDE

     İŞİ, ne ise o iş?.. Hr işin ayrı bir uzmanı, yani o işi bileni vardır. Bilen iş başına geliyormu, gelmiyormu?. Genelde gelmiyor, gibi görünüyor.     Eğer gelse, YURTTADA SULH olurdu Cihanda da. ATAMIZ böyle demişti. İlham neden alınmıyor? Nedeni malum, PARTİZANCILIKTAN. Bu konuda, ULU ATALARIMIZDA, yerli yerinde anlamlı, uyarıcı SÖZLER söylemişler. Anlayarak, ADAM olanlara ne mutlu diyelim. Mevki, makam, hali vakti, ne olursa olsun, böbürlenip, hava atıp LAFCANBAZI olmasın. İNSAN olan kendini LAFLA değil, yaptığı İŞLE tanıtmasını, bilmelidir. ATATÜRK, İSMET İNÖNÜ                       iktidarında, görev alan, amir, memur, ustalar, işçiler, ÖĞRETMENLER öyle idiler. Ondan sonra ne oldu? Çok değişik partiler, iktidara geldi gittiler ATATÜRK'Le İNÖNÜ'ün dönemini bizlere, yaşatamadılar. O devri hala aramaktayız. Neden yaşatmadılar? PARTİZANCILIKTAN, dedikya...      Çok partili dönem başlayınca, ortalık karıştı. Ogorişlik, bencillik, maddiyatçılık, başa geçenlerin benliğini bürüdü. İŞ BİLENLER, silindi  sübrüldü. Bunlara kim, haddini bildirecekti? İşşi iyi bilenler. Bizde şimdi O İŞLERİ, iyi bilenleri arıyoruz. Arıyoruz ama, boşuna; bilinçli  bulamıyoruz ki... Neden böyle oluyor?. Her konuda, ayrı ayrı EĞİTİLEMEDİKLERİNDEN.. AİLEDEN.       Nasıl devam eder. Okullarda...      Okullarda eğitimi kim verecek?     ÖĞRETMENLER.       Kim alacak?.       ÖĞRENCİLER.      Kim yönetecek?     müdürler.     Güç nerden gelecek?     AİLELERDEN, ve DEVLETTEN.      İşte EĞİTİM böyle yürümeli. Yürüyormu? Cevabını siz verin. Okul denilince, akla ne geliyor? Müdür, öğretmen, ÖĞRENCİ vede VELİ... Öğrenci  denilince, akla ne geliyor? Okumak, okuyamamak. Yani, GEÇMEK, KALMAK. Eskiden öyle idi. Öğrencinin, gelenle, gelmeyeni, bilenle bilmeyeni, tam olarak biliniyordu. Yani, geçmek, ikmale kalmak vede KALMAK vardı. Şimdiki bizdeki eğitimde, öyle bir inceleme yok. Bilende geçyor, bilmeyende, gelende geçiyor, gelmeyende. Durum böyle olunca, işi bilenle, bilmeyenii, gelde ayır birbirinden bakalım?.. Zaman böyl devam ederse, insanlar arasında, SEVGİ, saygı GÜVENDE kalmaz. Bu böyle olmamalı. Kişilerin başarısı, İŞLERİNDEN belli olur. İş bilenler, geçerse başa, o ülkede, kimse                     basmaz, kara taşa.  VATANDAŞ, MİLLET, basın olarakta biz, İŞ BİLENİ iş başında görmek istiyoruz. Partililerle, ilgililerde, bu gerçeğe ADALETTLİ   uysalarya, NE ŞİŞ YANAR NEDE KEBAB. İşte ancak o zaman, yurttada SULH olur, CİHANDA DA. olur inşallah.                        
Ekleme Tarihi: 02 Mart 2017 - Perşembe

İŞ BİLEN HANİ NERDE

     İŞİ, ne ise o iş?.. Hr işin ayrı bir uzmanı, yani o işi bileni vardır. Bilen iş başına geliyormu, gelmiyormu?. Genelde gelmiyor, gibi görünüyor.
    Eğer gelse, YURTTADA SULH olurdu Cihanda da. ATAMIZ böyle demişti. İlham neden alınmıyor? Nedeni malum, PARTİZANCILIKTAN. Bu konuda, ULU ATALARIMIZDA, yerli yerinde anlamlı, uyarıcı SÖZLER söylemişler. Anlayarak, ADAM olanlara ne mutlu diyelim. Mevki, makam, hali vakti, ne olursa olsun, böbürlenip, hava atıp LAFCANBAZI olmasın. İNSAN olan kendini LAFLA değil, yaptığı İŞLE tanıtmasını, bilmelidir. ATATÜRK, İSMET İNÖNÜ                       iktidarında, görev alan, amir, memur, ustalar, işçiler, ÖĞRETMENLER öyle idiler. Ondan sonra ne oldu? Çok değişik partiler, iktidara geldi gittiler ATATÜRK'Le İNÖNÜ'ün dönemini bizlere, yaşatamadılar. O devri hala aramaktayız. Neden yaşatmadılar? PARTİZANCILIKTAN, dedikya... 
    Çok partili dönem başlayınca, ortalık karıştı. Ogorişlik, bencillik, maddiyatçılık, başa geçenlerin benliğini bürüdü. İŞ BİLENLER, silindi  sübrüldü. Bunlara kim, haddini bildirecekti? İşşi iyi bilenler. Bizde şimdi O İŞLERİ, iyi bilenleri arıyoruz. Arıyoruz ama, boşuna; bilinçli  bulamıyoruz ki... Neden böyle oluyor?. Her konuda, ayrı ayrı EĞİTİLEMEDİKLERİNDEN.. AİLEDEN. 
     Nasıl devam eder. Okullarda... 
    Okullarda eğitimi kim verecek?
    ÖĞRETMENLER. 
     Kim alacak?. 
     ÖĞRENCİLER.
     Kim yönetecek?
    müdürler.
    Güç nerden gelecek?
    AİLELERDEN, ve DEVLETTEN.
     İşte EĞİTİM böyle yürümeli. Yürüyormu? Cevabını siz verin. Okul denilince, akla ne geliyor? Müdür, öğretmen, ÖĞRENCİ vede VELİ... Öğrenci  denilince, akla ne geliyor? Okumak, okuyamamak. Yani, GEÇMEK, KALMAK. Eskiden öyle idi. Öğrencinin, gelenle, gelmeyeni, bilenle bilmeyeni, tam olarak biliniyordu. Yani, geçmek, ikmale kalmak vede KALMAK vardı. Şimdiki bizdeki eğitimde, öyle bir inceleme yok. Bilende geçyor, bilmeyende, gelende geçiyor, gelmeyende. Durum böyle olunca, işi bilenle, bilmeyenii, gelde ayır birbirinden bakalım?.. Zaman böyl devam ederse, insanlar arasında, SEVGİ, saygı GÜVENDE kalmaz. Bu böyle olmamalı. Kişilerin başarısı, İŞLERİNDEN belli olur. İş bilenler, geçerse başa, o ülkede, kimse                     basmaz, kara taşa.  VATANDAŞ, MİLLET, basın olarakta biz, İŞ BİLENİ iş başında görmek istiyoruz. Partililerle, ilgililerde, bu gerçeğe ADALETTLİ   uysalarya, NE ŞİŞ YANAR NEDE KEBAB. İşte ancak o zaman, yurttada SULH olur, CİHANDA DA. olur inşallah. 
                      

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş