Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
İsmet DUMAN
Köşe Yazarı
İsmet DUMAN
 

UFUK GAZOZ S.O.S.

Benim gibi yaşı kemale ermeye başlamış kişiler için ''Ufuk Gazoz'' isminin çok şey ifade ettiğine eminim.. Hatta bazılarınızın ''Evet ya!'' dediğini duyar gibiyim.. *** Ufuk Gazoz, çocukluğumuzun olmazsa olmazı, vazgeçilmez lezzetiydi. Belki de almak, almak isteyip de alamayışımızdı onu lezzetli kılan.. Hedefe ulaşıp o tırtıklı şişeye dokunduğumuzda yudum yudum içer ve hiç bitmesin isterdik. Zira yeni bir alamayışlar başlayacaktı.. Bir tost ve bir Ufuk Gazoz, biriktirdiğimiz bütün cep harçlığının bitmesi demekti.. *** Rıhtıma balık tutmaya giderken önce meşhur pideciye uğrar, yarım pide alır ve Ufuk Gazoz ile eksik lezzeti tamamlardık. Fidangör'ün çıkışında Demet Pastanesinden ikişer adet ekler alıp balık serüvenini tatlı sonlandırırdık.. *** Derken Ordu Sineması macerası başlardı.. Malkoçoğlu'nun intikamı filmine mutlaka gitme zorunluluğu hissederdik. Aşka susamışlar Ferdi Tayfur'un susadım çeşmeye şarkısıyla dertlenirdi... Her zamanki gibi sinema biletinin parasını zor bela tedarik ederdik. Onu da Tommiks, Teksas gibi çizgi romanları satarak karşılardık.. *** Asıl mesele 15 dakikalık film arası molasında büfeden bayat sandviç almak ve yine Ufuk Gazoz içmek en büyük lüksümüzdü. Zira bayat sandviçin yutulur vaziyete gelmesi Ufuk Gazoz ile mümkündü.. *** Çocuklar için bayram demek, Ufuk Gazoz demekti.. Bayram harçlıklarının büyük bir bölümü gazoza ayrılırdı.. Bu güzel lezzet derin bir geğirti ile son bulurdu.. *** Uzun lafın kısası bir nesil Ufuk Gazoz ile büyüdü. Büyüdü büyümesine de ne acıdır ki bizimle birlikte kayboluşunu izliyor sahipleri.. *** Zira bir kafede, restoranda ya da tostçu da gazoz içecek iseniz ''Ufuk Gazoz var mı?'' diye sormak zorundasınız. Soran nesil her geçen gün azalmakta, alttan gelen yeni nesil için bir anlam ifade etmemektedir. Onlar için gazozun marka değeri ya da damak tadının bir önemi yoktur. Markete ya da kafeye gittiklerinde zaten Ufuk Gazoz var mı diye sormadıkları gibi, sorsalar da yok cevabını alacaklardır. *** Hiç reklamı olmayan bir ürün olur mu? Niğde Gazozu'nu bulabilirsiniz ama ne yazık ki Ufuk Gazoz'u zor bulursunuz. Belli bir zaman sonra sorulmayacağı, tercih eden neslin de kaybolacağı için üretim kapasitesi her geçen gün azalacak ve bu markanın santim santim çöküşünü izleyeceğiz. Bunun olmaması için hiçbir şey geç değildir düşüncesinden yola çıkarak acilen önlem alınmalı ve süratle marketlerdeki raflarda yerini almalıdır. *** Firma sahipleri artık mahalle bakkalı sarmalından bir an önce kurtulmalı ve büyük düşünmelidir. Ya büyük düşünen nesle fırsat vermeli ya da büyük düşünen yöneticilerle çalışmalıdır. Aksi takdirde Ordu'ya mal olmuş bir marka değerinin yok oluşuna tanıklık edeceğiz.. *** Unutmayın zaman çok çabuk geçiyor. İNADINA UFUK GAZOZ..!
Ekleme Tarihi: 01 Haziran 2019 - Cumartesi

UFUK GAZOZ S.O.S.

Benim gibi yaşı kemale ermeye başlamış kişiler için ''Ufuk Gazoz'' isminin çok şey ifade ettiğine eminim.. Hatta bazılarınızın ''Evet ya!'' dediğini duyar gibiyim..

***

Ufuk Gazoz, çocukluğumuzun olmazsa olmazı, vazgeçilmez lezzetiydi. Belki de almak, almak isteyip de alamayışımızdı onu lezzetli kılan.. Hedefe ulaşıp o tırtıklı şişeye dokunduğumuzda yudum yudum içer ve hiç bitmesin isterdik. Zira yeni bir alamayışlar başlayacaktı.. Bir tost ve bir Ufuk Gazoz, biriktirdiğimiz bütün cep harçlığının bitmesi demekti..

***

Rıhtıma balık tutmaya giderken önce meşhur pideciye uğrar, yarım pide alır ve Ufuk Gazoz ile eksik lezzeti tamamlardık. Fidangör'ün çıkışında Demet Pastanesinden ikişer adet ekler alıp balık serüvenini tatlı sonlandırırdık..

***

Derken Ordu Sineması macerası başlardı.. Malkoçoğlu'nun intikamı filmine mutlaka gitme zorunluluğu hissederdik. Aşka susamışlar Ferdi Tayfur'un susadım çeşmeye şarkısıyla dertlenirdi... Her zamanki gibi sinema biletinin parasını zor bela tedarik ederdik. Onu da Tommiks, Teksas gibi çizgi romanları satarak karşılardık..

***

Asıl mesele 15 dakikalık film arası molasında büfeden bayat sandviç almak ve yine Ufuk Gazoz içmek en büyük lüksümüzdü. Zira bayat sandviçin yutulur vaziyete gelmesi Ufuk Gazoz ile mümkündü..

***

Çocuklar için bayram demek, Ufuk Gazoz demekti.. Bayram harçlıklarının büyük bir bölümü gazoza ayrılırdı.. Bu güzel lezzet derin bir geğirti ile son bulurdu..

***

Uzun lafın kısası bir nesil Ufuk Gazoz ile büyüdü. Büyüdü büyümesine de ne acıdır ki bizimle birlikte kayboluşunu izliyor sahipleri..

***

Zira bir kafede, restoranda ya da tostçu da gazoz içecek iseniz ''Ufuk Gazoz var mı?'' diye sormak zorundasınız. Soran nesil her geçen gün azalmakta, alttan gelen yeni nesil için bir anlam ifade etmemektedir. Onlar için gazozun marka değeri ya da damak tadının bir önemi yoktur. Markete ya da kafeye gittiklerinde zaten Ufuk Gazoz var mı diye sormadıkları gibi, sorsalar da yok cevabını alacaklardır.

***

Hiç reklamı olmayan bir ürün olur mu? Niğde Gazozu'nu bulabilirsiniz ama ne yazık ki Ufuk Gazoz'u zor bulursunuz. Belli bir zaman sonra sorulmayacağı, tercih eden neslin de kaybolacağı için üretim kapasitesi her geçen gün azalacak ve bu markanın santim santim çöküşünü izleyeceğiz. Bunun olmaması için hiçbir şey geç değildir düşüncesinden yola çıkarak acilen önlem alınmalı ve süratle marketlerdeki raflarda yerini almalıdır.

***

Firma sahipleri artık mahalle bakkalı sarmalından bir an önce kurtulmalı ve büyük düşünmelidir. Ya büyük düşünen nesle fırsat vermeli ya da büyük düşünen yöneticilerle çalışmalıdır. Aksi takdirde Ordu'ya mal olmuş bir marka değerinin yok oluşuna tanıklık edeceğiz..

***

Unutmayın zaman çok çabuk geçiyor. İNADINA UFUK GAZOZ..!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş