Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
İsmet DUMAN
Köşe Yazarı
İsmet DUMAN
 

TIR'DA TRAFİK EĞİTİMİ..!

Geçtiğimiz cuma günü Ordu'da İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde ve "Mobil Trafik Eğitim TIR'ı" eşliğinde çocuklara ve öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi. Soruyorum sizlere bu sizce kalıcı ve akılcı bir çözüm müdür? Öğrenciye TIR'ın içinde ya da dışında uygulamalı trafik eğitimi verilecek ve bu da ömür boyu kalıcı olacak. Sen devlet olacaksın, koca bir bakanlık olacaksın bir öğrenciye eğitimi boyunca okulda trafik ile ilgili kayda değer bir eğitim vermeyeceksin, sonra Alaaddin'in Sihirli Lambası'ndan bir TIR çıkagelecek ve içindeki eğitmenler ellerindeki sihirli değnek ile nedense eğitim müfredatında verilmeyen trafik kurallarını bir çırpıda öğreteceksin. Üç beş bürokratın teşrif etmesi ile adeta açılış yapar gibi basın mensuplarının deklanşörü eşliğinde böylesine önemli bir konuyu, bu şekilde geçiştireceksin. Yapmayın ağalar, yapmayın beyler Allah aşkına bunun böyle amacına ulaşamayacağını bilmelisiniz. Sizler toplumun nezdinde birer uzmansınız. Burada öğretilen her şey çocuğun ya da öğrencinin kafasından balık hafıza misali silinip gideceğini, eğitimdeki kadar kalıcılığını muhafaza edemeyeceğini tahmin etmeliniz. Böylesine önemli bir meseleyi eğlenceli bir lunapark havasıyla komiklik yaparak değil, daha ciddiyetle öğretilmelidir. Trafikde kural dışı hareket edenlere ceza-i müeyyidesinin parasal boyutunu ya da hapis yönünü izah edip yasa ile sabit olduğunu belirtilmelidir. Kırmızı ışıkta geçilmeyeceğini, her ortamda korna çalınmayacağını, yüksek ses ile müziğin ve susturucusuz egzos’un cehaletin ve haysiyetsizliğin göstergesi olduğu eğitim kurumlarında öğretilmelidir. Kentlerde yaşamanın bir bedelinin olması gerektiği, kurallara mutlak suretle riayet etmenin keyfiyet değil, zorunluluk olduğu bilinci aşılanmalıdır. Demem o ki uzun lafın kısası trafik eğitimini ağaç yaş iken eğilir misali ilkokuldan ve hatta ana okuldan itibaren verilmesi gerektiği, yaşamın önemli bir mihenk taşını oluşturduğu gerçeğini öğretelim. Ama bu TIR’da değil...
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2019 - Cuma

TIR'DA TRAFİK EĞİTİMİ..!

Geçtiğimiz cuma günü Ordu'da İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde ve "Mobil Trafik Eğitim TIR'ı" eşliğinde çocuklara ve öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi.
Soruyorum sizlere bu sizce kalıcı ve akılcı bir çözüm müdür?
Öğrenciye TIR'ın içinde ya da dışında uygulamalı trafik eğitimi verilecek ve bu da ömür boyu kalıcı olacak.
Sen devlet olacaksın, koca bir bakanlık olacaksın bir öğrenciye eğitimi boyunca okulda trafik ile ilgili kayda değer bir eğitim vermeyeceksin, sonra Alaaddin'in Sihirli Lambası'ndan bir TIR çıkagelecek ve içindeki eğitmenler ellerindeki sihirli değnek ile nedense eğitim müfredatında verilmeyen trafik kurallarını bir çırpıda öğreteceksin.
Üç beş bürokratın teşrif etmesi ile adeta açılış yapar gibi basın mensuplarının deklanşörü eşliğinde böylesine önemli bir konuyu, bu şekilde geçiştireceksin.
Yapmayın ağalar, yapmayın beyler Allah aşkına bunun böyle amacına ulaşamayacağını bilmelisiniz. Sizler toplumun nezdinde birer uzmansınız.
Burada öğretilen her şey çocuğun ya da öğrencinin kafasından balık hafıza misali silinip gideceğini, eğitimdeki kadar kalıcılığını muhafaza edemeyeceğini tahmin etmeliniz.
Böylesine önemli bir meseleyi eğlenceli bir lunapark havasıyla komiklik yaparak değil, daha ciddiyetle öğretilmelidir. Trafikde kural dışı hareket edenlere ceza-i müeyyidesinin parasal boyutunu ya da hapis yönünü izah edip yasa ile sabit olduğunu belirtilmelidir.
Kırmızı ışıkta geçilmeyeceğini, her ortamda korna çalınmayacağını, yüksek ses ile müziğin ve susturucusuz egzos’un cehaletin ve haysiyetsizliğin göstergesi olduğu eğitim kurumlarında öğretilmelidir.
Kentlerde yaşamanın bir bedelinin olması gerektiği, kurallara mutlak suretle riayet etmenin keyfiyet değil, zorunluluk olduğu bilinci aşılanmalıdır.
Demem o ki uzun lafın kısası trafik eğitimini ağaç yaş iken eğilir misali ilkokuldan ve hatta ana okuldan itibaren verilmesi gerektiği, yaşamın önemli bir mihenk
taşını oluşturduğu gerçeğini öğretelim. Ama bu TIR’da değil...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş