Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
İsmet DUMAN
Köşe Yazarı
İsmet DUMAN
 

JOSEF SURAL DUALARIM SENİNLE..!

Bir müftülük düşünün ki; ölen bir  gayrimüslim futbolcunun ardından Müslüman olmadığı için ona okunan dualar kabul olmaz desin.   Aytemiz Alanya Sporlu Josef Sural geçtiğimiz günlerde Kayserispor  deplasmanından dönerken minibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybetmişti.                    Türkiye'yi yasa boğan bu elim  kazaya 7'den 70'e herkesimi  derinden üzmüştü. Biri üzülmemiş olacak ki o da Alanya Müftülüğü.   Müftülük sosyal medya hesabından aynen şunu yayınlamış; "Bir kimse hayattayken iman etmeyip küfür üzere öldükten sonra başkalarının onun için yapacağı dualar geçersiz olur ve ona her hangi bir faydası dokunmaz."   Peh! Peh! Peh! Açıklamaya bakar mısınız? İnsanları ne kadar önemli bir konuda bilgilendirmişler...   Evet! Bu açıklama harfi harfine  doğrudur. Dinimiz de bunu emreder.   Fakat, eh be kardeşim böyle bir  gündem mi oluştu da bunu açıklama hissi duydun. Bu nasıl bir iş  güzarlıktır. Şimdi neyi ispat ettin. Bu açıklaman ile kime neyi öğrettin,  geride kalan ailesini bu derin yarasına merhem mi oldun?   Josef Sural'ın eşi kalksa gelse ve müftülüğe atfen "Sizin bu beyanınız çok çirkin ve bizim için yok  hükmündedir. Zira ben Müslüman değilim. Bu benim için ne suç ne de eksikliktir. Zaten sizden de dua falan beklediğim yok. Edilen dua sizi bağlar. Yapılan duanın geçersiz olması, kabul olmaması ile ilgili  beyanınız hiç hoş olmadığı gibi  ayrıca din işleri yüksek kuruluna da hiç yakıştıramadım." dese ne cevap vereceksiniz. Siz bunu  düşünün durun.   Kaldı ki dua edilse ne olur?   Günah mı olur, dinden mi çıkarız? Dua kabul olmayacakmış. Olmasın kardeşim sana ne? Ölen şahsın ya da ailesinin böyle bir beklentisi yok ki. Halkın içinden gelmiş ve dinine  bakmamış masumane bir şekilde dua etmiş. Bu hoş görüyü nasıl göz ardı edersiniz?   Josef Sural'ın kızı eminim bizim  dinimizi hiç merak etmeyecek. Hatta ömür boyu kin ve nefretle bakacak. Bu çocuğu nasıl safımıza çekeceğiz.   Daha babasına okunan duanın bile kabul olmayacağını söylüyorsunuz. Bu çocuk bize nasıl inanacak.   Allah aşkına halk olarak zaten yeterince gerginiz. Bir de böyle basit bir mesele yüzünden germeyin milleti.    Akılları bulandırmanın hiç bir manası yok. Önce açıklama yapıp, sonra geri vitesle düzeltmeye çalışmayın. Yemez bu halk.
Ekleme Tarihi: 03 Mayıs 2019 - Cuma

JOSEF SURAL DUALARIM SENİNLE..!

Bir müftülük düşünün ki; ölen bir 
gayrimüslim futbolcunun ardından Müslüman olmadığı için ona okunan dualar kabul olmaz desin.
 
Aytemiz Alanya Sporlu Josef Sural geçtiğimiz günlerde Kayserispor 
deplasmanından dönerken minibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybetmişti.                 
 
Türkiye'yi yasa boğan bu elim 
kazaya 7'den 70'e herkesimi 
derinden üzmüştü. Biri üzülmemiş olacak ki o da Alanya Müftülüğü.
 
Müftülük sosyal medya hesabından aynen şunu yayınlamış; "Bir kimse hayattayken iman etmeyip küfür üzere öldükten sonra başkalarının onun için yapacağı dualar geçersiz olur ve ona her hangi bir faydası dokunmaz."
 
Peh! Peh! Peh! Açıklamaya bakar mısınız? İnsanları ne kadar önemli bir konuda bilgilendirmişler...
 
Evet! Bu açıklama harfi harfine 
doğrudur. Dinimiz de bunu emreder.
 
Fakat, eh be kardeşim böyle bir 
gündem mi oluştu da bunu açıklama hissi duydun. Bu nasıl bir iş 
güzarlıktır. Şimdi neyi ispat ettin. Bu açıklaman ile kime neyi öğrettin, 
geride kalan ailesini bu derin yarasına merhem mi oldun?
 
Josef Sural'ın eşi kalksa gelse ve müftülüğe atfen "Sizin bu beyanınız çok çirkin ve bizim için yok 
hükmündedir. Zira ben Müslüman değilim. Bu benim için ne suç ne de eksikliktir. Zaten sizden de dua falan beklediğim yok. Edilen dua sizi bağlar. Yapılan duanın geçersiz olması, kabul olmaması ile ilgili 
beyanınız hiç hoş olmadığı gibi 
ayrıca din işleri yüksek kuruluna da hiç yakıştıramadım." dese ne cevap vereceksiniz. Siz bunu 
düşünün durun.
 
Kaldı ki dua edilse ne olur?
 
Günah mı olur, dinden mi çıkarız? Dua kabul olmayacakmış. Olmasın kardeşim sana ne? Ölen şahsın ya da ailesinin böyle bir beklentisi yok ki. Halkın içinden gelmiş ve dinine 
bakmamış masumane bir şekilde dua etmiş. Bu hoş görüyü nasıl göz ardı edersiniz?
 
Josef Sural'ın kızı eminim bizim 
dinimizi hiç merak etmeyecek. Hatta ömür boyu kin ve nefretle bakacak. Bu çocuğu nasıl safımıza çekeceğiz.
 
Daha babasına okunan duanın bile kabul olmayacağını söylüyorsunuz. Bu çocuk bize nasıl inanacak.
 
Allah aşkına halk olarak zaten
yeterince gerginiz. Bir de böyle basit bir mesele yüzünden germeyin milleti. 
 
Akılları bulandırmanın hiç bir manası yok. Önce açıklama yapıp, sonra geri vitesle düzeltmeye çalışmayın. Yemez bu halk.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş