Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

FAKÜLTEMİZİN KONSERİ

Ben konsere başlamadan önce, bir ön bilgi vereyim. Görev bakımından aralarında çok ayrılıklar olsa bile oluş bakımından aynı gibi. Mesela bir futbol oyununu ele alalım. Ne var bu oyunun oluşumunda? Başkan, yönetim kurulu, teknik direktör ve oyuncular.  Takım nasıl kurulur? Başkan, yönetim kurulu ve teknik direktör bir araya gelerek bir gündem oluşturulur. Eldeki imkanlar doğrultusunda, oyuncular transfer yapılır.  Teknik direktör ve takım oyuncuları iyi olursa, o takım amacına ulaşır ve birinci olur. Bunun için ne lazım? Görgü, bilgi, sevgi, saygı. Gidiş, bunların oluşumuna göre yoluna devam eder.  Gelelim şimdi biz üniversitemizin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat konserine.  Ordu ili, büyük şehir olarak Karadeniz Bölgesi değil, Türkiye’de sesini duyuran illerden biri.  Valilik, Belediye özel kuruluşları ile kurulan etkinlikler. Bu etkinliklerin başında da Türk Halk ve Sanat Müziği konserleri göz önüne getirelim.  Her konserin oluşumu maddi ve manevi, imkanlar dahilinde yoluna devam eder. Yarı yolda kalan, yok olur gider. Bunlarda da futbol da olduğu gibi başkan, şef, ses ve saz sanatkarları olacak. Ne kadar? Olabildiği kadar. Şimdi gelelim biz, bizim konserimize.  Sağ olsun bu konsere Sayın Sabri YENER beni de özel olarak davet etmişti. Hanımla iştirak ettik. Salon her zaman ki gittiğimiz salondu. Biraz da geç kalmış olduk ya… İçeri girdik, konser başlamış, hata bizde… Salon tamamen dolu. İlgililere durumu anlattım, bizi ön sıraya aldılar. Ben, Sabri Beyin Şef olarak sunduğu Türk Sanat Müziği konserlerine haberim olduğu kadar gitmiş, izlemiş özellikleri ve önerilerimi gündeme getirmişimdir. Bu konserini hanımla beraber ilgiyle izledik. Bu zamana kadar, Şef olarak kendisini diğerlerine nazaran daha canlı,  daha hareketli ve de daha ilgi çekici görmedim. Ağzıyla değil el, kol, baş ve vücut hareketleriyle adeta şarkıları okur gibiydi. Solistler de sazların eşliğinde, şeflerine uyarak solo, koro, şarkılarını zevkle, heyecanla, bilinçli olarak okudular. Yetmişi aşkın saz ve ses sanatkarlarının, sesleri gibi kıyafetleri de siyah elbise ile gayet güzeldi.  İzleyici olarak bizlere unutamayacağımız coşkulu, neşeli iz bırakan bir gece armağan etmiş oldular. Teşekkürler. Baştan ne demiştik sevgi, saygı, birlik beraberlik olan bir yerde, istenilen başarılara ulaşılır. Burada hiç olumsuz bir durum yok. Üniversite olarak hepside bilinçli olarak amacına ulaşmasını biliyorlar. Ve öyle yaptılar. Konserin sonunda ilgililer,  gerekli takdir konuşmalarını yaptılar. Prof. Sayın Sabri YENER’e ilgililer, gerekli ilgiyi göstererek bir buket sundular.  Bende candan takdirlerimle başta şefimiz olmak üzere ses ve saz sanatkarı arkadaşımıza başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yani Üniversite elemanları olarak, ellerindeki olumlu imkanları dahilinde amaçlarına başarıyla ulaştılar. Yani şampiyon oldular.
Ekleme Tarihi: 14 Nisan 2018 - Cumartesi

FAKÜLTEMİZİN KONSERİ

Ben konsere başlamadan önce, bir ön bilgi vereyim. Görev bakımından aralarında çok ayrılıklar olsa bile oluş bakımından aynı gibi.
Mesela bir futbol oyununu ele alalım.
Ne var bu oyunun oluşumunda?
Başkan, yönetim kurulu, teknik direktör ve oyuncular. 
Takım nasıl kurulur? Başkan, yönetim kurulu ve teknik direktör bir araya gelerek bir gündem oluşturulur. Eldeki imkanlar doğrultusunda, oyuncular transfer yapılır. 
Teknik direktör ve takım oyuncuları iyi olursa, o takım amacına ulaşır ve birinci olur. Bunun için ne lazım? Görgü, bilgi, sevgi, saygı. Gidiş, bunların oluşumuna göre yoluna devam eder. 
Gelelim şimdi biz üniversitemizin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat konserine. 
Ordu ili, büyük şehir olarak Karadeniz Bölgesi değil, Türkiye’de sesini duyuran illerden biri. 
Valilik, Belediye özel kuruluşları ile kurulan etkinlikler. Bu etkinliklerin başında da Türk Halk ve Sanat Müziği konserleri göz önüne getirelim. 
Her konserin oluşumu maddi ve manevi, imkanlar dahilinde yoluna devam eder. Yarı yolda kalan, yok olur gider.
Bunlarda da futbol da olduğu gibi başkan, şef, ses ve saz sanatkarları olacak. Ne kadar? Olabildiği kadar.
Şimdi gelelim biz, bizim konserimize. 
Sağ olsun bu konsere Sayın Sabri YENER beni de özel olarak davet etmişti. Hanımla iştirak ettik.
Salon her zaman ki gittiğimiz salondu. Biraz da geç kalmış olduk ya…
İçeri girdik, konser başlamış, hata bizde… Salon tamamen dolu. İlgililere durumu anlattım, bizi ön sıraya aldılar.
Ben, Sabri Beyin Şef olarak sunduğu Türk Sanat Müziği konserlerine haberim olduğu kadar gitmiş, izlemiş özellikleri ve önerilerimi gündeme getirmişimdir.
Bu konserini hanımla beraber ilgiyle izledik.
Bu zamana kadar, Şef olarak kendisini diğerlerine nazaran daha canlı,  daha hareketli ve de daha ilgi çekici görmedim. Ağzıyla değil el, kol, baş ve vücut hareketleriyle adeta şarkıları okur gibiydi. Solistler de sazların eşliğinde, şeflerine uyarak solo, koro, şarkılarını zevkle, heyecanla, bilinçli olarak okudular.
Yetmişi aşkın saz ve ses sanatkarlarının, sesleri gibi kıyafetleri de siyah elbise ile gayet güzeldi. 
İzleyici olarak bizlere unutamayacağımız coşkulu, neşeli iz bırakan bir gece armağan etmiş oldular. Teşekkürler.
Baştan ne demiştik sevgi, saygı, birlik beraberlik olan bir yerde, istenilen başarılara ulaşılır.
Burada hiç olumsuz bir durum yok. Üniversite olarak hepside bilinçli olarak amacına ulaşmasını biliyorlar. Ve öyle yaptılar.
Konserin sonunda ilgililer,  gerekli takdir konuşmalarını yaptılar.
Prof. Sayın Sabri YENER’e ilgililer, gerekli ilgiyi göstererek bir buket sundular. 
Bende candan takdirlerimle başta şefimiz olmak üzere ses ve saz sanatkarı arkadaşımıza başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Yani Üniversite elemanları olarak, ellerindeki olumlu imkanları dahilinde amaçlarına başarıyla ulaştılar. Yani şampiyon oldular.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş