Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

KÜLTÜRLÜ OLMAK

  Her yüksek tahsil yapan kişi, yüksek KÜLTÜRLÜ olur mu?. Bana sorarsanız, yükseğini bırak, kültürlü bile olamaz. Ne olur, kendi okuduğu dalda uzman kişi olur.          Kendi okuduğu veya bildiği dalda uzman kişileri görüyoruz, kendilerini, her dalda uzman kişi kabul edip, zaptedilmesi zor hale geliyor.  Kendinden başka, kültürlü, akıllı, yok biliyor, boş keseden asıp kesiyor. Eğer yüksek bir kademede, yetkili bir, amir, memur ise, yandım Allah yandım yatamıyorum der, kaçabildiğin kadar kaçarsın.  Öyle kişilerde, insanlara faydalı, bir gram akıl olmaz. Akıllı insan, yardım eden, yol gösteren insandır. Hadisi Şerif bakınız ne diyor:<< ALLAH'u Teala AKILDAN değerli, bir şey yaratmamıştır.>> Ben böylesi, haddini bilmez, amir, memur, sanatkar bozuntuları ile de çok karşılaştım.          Muhatap olmadım, kaçtım. Devlete böylelerinin bir faydası, olmadığı her yönlü zararları da dokunmuş olur.  Bu konuda bakın ATAMIZDA ne diyor:<< Devletin iradesi, işlemez olursa, kişilerin HÜRRİYETİNİ koruyacak, hiçbir kuvvet kalmaz.>>  Böylesi haddini bilmez, dengesizlere, herkes, her yerde, her zaman rastlayabilir ama, çokları biçaredir, bir şey yapamaz. Mine Duman'ın bir köşe yazısına kısa örneklerle değineceğim.<< Yozlaşıyoruz, cahilleşiyoruz, toplum ve olaylardan alabildiğince uzaklaşıyoruz.Ne olur, bu anlamsız programa ayıracağınız bir saati, kitap okuyarak geçirin. Gazete okuyun. Hangi görüşte olursa olsun okuyacağınız gazetenin, köşe yazılarını okuyun. İnanın, ufkunuz, zihniniz, hayata bakış açınız, çok değişmiş olacak.>>  Bu konulara, daha derin değinen gazetemiz imtiyaz sahibinin: <<Balık baştan kokar.>> EĞİTİM baştan ele alınmayınca, senin,benim, onun bunun dediklerini dikkate alan olmaz. Kahvelere,kumarhanelere, meyhanelere gir, göreceksin tıka basa dolu. Onlar o kıymetli ZAMANI, oralara ayırmışlar. OKUMA ZAMANI hani nerde? Öyleleri sözden de anlamazlar. Hz. ÖMER bakınız ne diyor <<Başkasını düzeltmeniz için, önce kendinizi düzeltiniz.>> Onların düzelmesinin çok zor olduğu  bir gerçek Onlar kendilerini, çok bilenlerden sayarlar.           Her mecliste hep onlar konuşmak ister. Ne derler: Çok bilenler az konuşur, az bilenler çok konuşur. Az bilenle, çok bileni, birbirinden gel de ayır bakalım?          Gene de biz, basın olarak gerçekleri göz önüne koyalım. Balık bilmezse, haluk bilir. Her konuda Kültürlü olmanın yolu OKUMAKTAN geçer İYİ okumalar dileğiyle.
Ekleme Tarihi: 05 Mart 2018 - Pazartesi

KÜLTÜRLÜ OLMAK

  Her yüksek tahsil yapan kişi, yüksek KÜLTÜRLÜ olur mu?. Bana sorarsanız, yükseğini bırak, kültürlü bile olamaz. Ne olur, kendi okuduğu dalda uzman kişi olur.
         Kendi okuduğu veya bildiği dalda uzman kişileri görüyoruz, kendilerini, her dalda uzman kişi kabul edip, zaptedilmesi zor hale geliyor. 
Kendinden başka, kültürlü, akıllı, yok biliyor, boş keseden asıp kesiyor.
Eğer yüksek bir kademede, yetkili bir, amir, memur ise, yandım Allah yandım yatamıyorum der, kaçabildiğin kadar kaçarsın. 
Öyle kişilerde, insanlara faydalı, bir gram akıl olmaz. Akıllı insan, yardım eden, yol gösteren insandır.
Hadisi Şerif bakınız ne diyor:<< ALLAH'u Teala AKILDAN değerli, bir şey yaratmamıştır.>> Ben böylesi, haddini bilmez, amir, memur, sanatkar bozuntuları ile de çok karşılaştım.
         Muhatap olmadım, kaçtım. Devlete böylelerinin bir faydası, olmadığı her yönlü zararları da dokunmuş olur. 
Bu konuda bakın ATAMIZDA ne diyor:<< Devletin iradesi, işlemez olursa, kişilerin HÜRRİYETİNİ koruyacak, hiçbir kuvvet kalmaz.>> 
Böylesi haddini bilmez, dengesizlere, herkes, her yerde, her zaman rastlayabilir ama, çokları biçaredir, bir şey yapamaz.
Mine Duman'ın bir köşe yazısına kısa örneklerle değineceğim.<< Yozlaşıyoruz, cahilleşiyoruz, toplum ve olaylardan alabildiğince uzaklaşıyoruz.Ne olur, bu anlamsız programa ayıracağınız bir saati, kitap okuyarak geçirin. Gazete okuyun. Hangi görüşte olursa olsun okuyacağınız gazetenin, köşe yazılarını okuyun. İnanın, ufkunuz, zihniniz, hayata bakış açınız, çok değişmiş olacak.>> 
Bu konulara, daha derin değinen gazetemiz imtiyaz sahibinin: <<Balık baştan kokar.>>
EĞİTİM baştan ele alınmayınca, senin,benim, onun bunun dediklerini dikkate alan olmaz. Kahvelere,kumarhanelere, meyhanelere gir, göreceksin tıka basa dolu. Onlar o kıymetli ZAMANI, oralara ayırmışlar.
OKUMA ZAMANI hani nerde? Öyleleri sözden de anlamazlar. Hz. ÖMER bakınız ne diyor <<Başkasını düzeltmeniz için, önce kendinizi düzeltiniz.>> Onların düzelmesinin çok zor olduğu  bir gerçek Onlar kendilerini, çok bilenlerden sayarlar. 
         Her mecliste hep onlar konuşmak ister. Ne derler: Çok bilenler az konuşur, az bilenler çok konuşur. Az bilenle, çok bileni, birbirinden gel de ayır bakalım?
         Gene de biz, basın olarak gerçekleri göz önüne koyalım. Balık bilmezse, haluk bilir. Her konuda Kültürlü olmanın yolu OKUMAKTAN geçer İYİ okumalar dileğiyle.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş